170

Анонимен

преди 6 месеца

Хората от жълтите павета, които очакват солидарност за нещо си, дали ще бъдат солидарни с хората от североизтока, където водата от чешмата е поне два пъти по-скъпа, не е питейна и може и да я няма?????
Ето това е моралният въпрос!!!!

169

До питане

преди 6 месеца

За съжаление, това схващане за валежите не е много приложимо за Източна България.
От години там валежите са по-малко като месечни и годишни суми. Това, че от време на време някоя буря наводни няколко мазета предизвика мазало по улиците и приземните етажи за няколко часа, не решава проблема. Случаи бол - Варна, Аспарухово, Бургас, Камено, мостовете над реките от Южното Черноморие и т.н. не решава проблема. А той е, че всичките ни язовири са проектирани преди за климатични условия с повечко валежи

168

Абдула пехливан

преди 6 месеца

Елате в Родопите, копнете с лопата къде да е, излиза кал. Пълно е с вода, тези лъжат яко. Водата се източва и изпуска към братск а Гърция и Турция, щото там си нямат

167

Анонимен

преди 6 месеца

Безводието е много голям проблем.
Сега, когато опря до масовия туризъм, се сетиха. Все пак е нещо.
Безводието е проблем за много райони на страната, не само в Източна България. За полупланински селища също. Защото са нужни инвестиции, които се мерят на съществуващ калпак. А не се мисли дългосрочно, че ако в тези райски кътчета има най- основни условия, много хора ще се върнат и ще ги съживят.
Вместо в опаковане на неподдържани блокове инвестициите трябва масово да се насочват към водоснабдяване

166

Радо

преди 6 месеца

Оставка! Да си намерил вода. Кво ме интерасува че няма дъжд!!
Пари за асвалт щом има и за нводопроводи ще има.

165

V

преди 6 месеца

Предлагам нов европроект .Северо южен поток. Прайми една тръба до Германия и внасяме вода от Германия .Хем и по демократична ще е водата. Е малко ще е скъпа ,ама както вече знаем всички демокрацията си е скъп спорт . Поне ще пием мерцедеса на водите ;) Да не говорим колко мангизи ще усвоим .

164

Гашо

преди 6 месеца

Подготвят стадото за стригане. Я усвоете цената на водата, така покрай шума за Велико народно събрание

163

Анонимен

преди 6 месеца

Кажи колко частни ВЕц.ца са закачени за тези язовири и колко вода източиха заради тях Зимата ,когато все пак имаше някакво налично количество вода в тях ,че не е валяло тази пролет достатъчно всички видяхме , ама за това сте на тези високи постове да прецените как де се запази наличното количество ,щото някои неграмотници отговарящи за язовири ги изспуснаха за да не се препълнели пролетта и да отговаряли за наводнени села и градове това е истината драги ревизоро ,но типично за властта се мълчи

162

Анонимен

преди 6 месеца

„... В Източна България от години не е валяло и има големи проблеми – поречието от язовир "Копринка" до река Тунджа е пресъхнало“...

---

Яз. Копринка и Жребчево са на самата р.Тунджа и се пълнят от нейните води, така че няма как поречието да е пресъхнало. Пресъхнал е само участъка на Тунджа до първия по-голям ляв приток и това е така по време на маловодието именно заради язовирите. Колкото до валежите в Източна България, валяло е, но недостатъчно.
Но за мерките е прав, трябва се вземат отрано

161

Половината

преди 6 месеца

на страната е суша, а другата половина - киша! В Западна и части от Централна България дъждовете не престанаха през цялото лято с малки прекъсвания. Похабена е реколта от болести и неестествено много за сезона плевели.
В Добруджа е суша, така е и в други части на Източна България.
Ревизоро-балетисте, вземайте сега адекватни решения за управление на водните ресурси на страната. Не си "връзвай гащите" с общи приказки!
За министЕр на ОС и ВОДИТЕ са те турнали!
Калинка с калинките и ти!

160

питане

преди 6 месеца

Каква суша? Иде септември. Есен. Евентуално, дъждове.

159

ПроСоТо

преди 6 месеца

я стига!..Немало вода,имало водна криза...Що за лиииготии?

Важното е,че Титана на мисълта и Баща на българския парламентаризъм-онзи от Банкя,чието име ме е гнъс да напиша,сай напнал да съчинява "нова конституция"!!

..определете си приоритетите,ей!

158

Анонимен

преди 6 месеца

"Не ми е приятно да ми казват мутра";))) Логично определение и това е най-мекият израз, с който може да бъде охарактеризиранио Ваше Долнопробие!:))) "Аз съм в това министрество, за да пазим Стабилитета и правителството да си довърши мандата" (Емил Димитров Ревизоро по Канал 1) Колкото до сушата, добре си дошъл, Шурале!;)))Нека видят конят боб еде ли и магарето, каварма, пасе ли;)))

157

Анонимен

преди 6 месеца

"Чумата радеф зa трива България"

Нещо си в грешка, мой човек. България е парламентарна република, тоест управлява се от правителство начело с премиер. Тоест всички сектори на държавата са в правомощията единствено на правителството.
Сега ако може гладкият ти мозък да обясни как според президентът би могъл да се разпорежда с това, ще те черпя една бира. Не, направо една каса с бира.

156

Анонимен

преди 6 месеца

Така става, като яко сечеш гори и източваш язовирите за нужди на "наши хора".
След нас и потоп, важното е чекмеджето да е пълно.

155

Анонимен

преди 6 месеца

да изметем ГЕРБЕРСКА С ГАН докато е време

154

чичо Гошо

преди 6 месеца

Спрете веднага ВЕЦ-те за да не останем без вода."Копринка" е почти празен,но Тунджа е пълноводна!Какво ви говори това?И още нещо некадърници-не може да вкючваш към ВиК мутренски обекти на майната си,без одобрен и изготвен анализ за въздействие на околната среда!Нямащ мощност-ток,няма капацитет за вода,но за мутрата може!По този начин не само мутрата няма да има вода,но и останалите.А бе що не съм ви аз шеф,майка ви щях да разплача!

153

Анонимен

преди 6 месеца

Ако няма гори-няма валежи.Природен закон.Обратно-като има гори,има валежи.Само че в Бг горите масово се изсичат и на тяхно място се засяват земеделски култури.Резултата-няма валежи и вода.Ама то не става само с лакомия,трябва и акъл!

152

Анонимен

преди 6 месеца

Ванга е казала, че ще дойдат времена, където ще затваряме вода в буркани.
Ако тази суша се закучи, започвам отсега. Че на дестилирана няма изкараме много.

151

Анонимен

преди 6 месеца

До V
ТОВА МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАМ...САМОКОВСКИТЕ РОМИ УМИШЛЕНО УНИЩОЖАВАТ ВСИЧКО,КОЕТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ПРАВИМ МНОГО ЧЕСТО ДОБРОВОЛНО БЕЗ ПАРИ...ПРЕДИ ГОДИНИ НИЕ РЕШИХМЕ ДА ОБЛАГОРОДИМ ЕДИН ТЕРЕН КАТО НАСАДИМ ДРЪВЧЕТА.МЛАДИТЕ ФИДАНКИ НЕ МОЖАХА ДА ПРОСЪЩЕСТВУВАТ И ЕДНА НОЩ.НА ДРУГИЯ ДЕН ТУМБА РОМИ ГИ СКЪРШИ И ИЗПОЧУПИ ДО ЕДНА ПРОСТО ЕЙ ТАКА ЗА КЕФ И НАСЛАДА...ЧЕ НЕЩО,КОЕТО СА НАПРАВИЛИ ОМРАЗНИТЕ БЪЛГАРИ Е УНИЩОЖЕНО.