75

Българин

преди 3 години

Нуждаем се от оставката на престъпникът Бойко Борисов!

74

Анонимен

преди 3 години

В новата конституция президента трябва да се избира от народното събрание. За да не се оказват в бъдеше на това място недоразумения като Радев.

73

Български гражданин

преди 3 години

ДА СЕ ВЪРНЕ ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ!!!

72

Анонимен

преди 3 години

Тази нонституция е написана от комунистите. СДС бяха тогава в малцинство. Комунистите си я написаха така че никой да не може да ги осъди за кражбите на народното имущество през прехода. Време е както искат патриотите да се заложи че няма давност за преступления извършени при приватизацията. За това са против БСП.

71

Анонимен

преди 3 години

Народът ни се нуждае от държавник в креслото на премиера, а не от нова конституция.

70

Анонимен

преди 3 години

Буда иска нова конституция и свикване на Велико народно събрание.Кой ще я пише? Той ли? Представяте ли си неграмотен маркучодържач, пишещ конституция?

69

!

преди 3 години

Не е вярно това че бройката няма значение: При 120, ще бъдат достатъчни само 30 депутата за да се вземе решение. Понеже кворума ще бъде 60! Това не е никаква демокрация, това ще е рай за мутрите. По-големият електорат на всеки депутат му дава повече власт, на него! но отдалечава ХОРАТА от тази власт! Демокрацията работи в малки мащаби най-добре. Освен това в парламента и сега нямат хора за комисиите... Спестявайте от държавни чиновници, не от тези които ВИ представляват! Не слушайте тъпите идеи на Слави!

68

До Азът

преди 3 години

"Мафиоти, престъпници, корумпирани милиардери определят съдбата на животите на народа от 7 милиона хора. "____Ами нали ТЪКМО ги подгониха, започнаха да им запорират сметките и вие ревнахте оставка ТОЧНО в този момент и то на главния прокурор... Това го чакаме от НАД 30 години!! Прозрачни сте!

67

Анонимен

преди 3 години

Демокрацията е най-порочната система. Навсякъде в света където има демокрация народът живее зле. Само в няколко страни се живее сносно, и то не заради демокраците, а заради богатствата които са грабили столетия наред от колониите си.

66

До думам ти,дъще

преди 3 години

Демокрацията в САЩ също е нарушена в този момент.

65

думам ти,дъще

преди 3 години

В България е нужно да се изградят защитни механизми за контрол на демокрацията като в САЩ,и тогава няма нужда ни от велики събрания,ни от нови конституции!

64

Анонимен

преди 3 години

Само това ни липсваше, мафиотска конституция. Магна мафиозо харта. Хайде, няма нужда.

63

Анонимен

преди 3 години

В предложенията на мутрите за промени в Конституцията няма нещо, което да изисква ВНС. Това са козметични промени, които не променят системата и могат да се приемат от обикновено народно събрание.

62

Анонимен

преди 3 години

Конституция на олигарси като Красимир Дачев не е необходима.

61

Гамен

преди 3 години

Не. Не се нуждаем от нова конституция. Нуждаем се от некорумпирани съдии. Закони си имаме, ама не ги спазват. И ако случайно ги хване някой - съда ги пуска. Как може - доказано престъпление - или под гаранция 1000-2000 лв. или условна присъда или пробация. А бе затвор и това е, кви са тия съдебни решения....

60

Единствения

преди 3 години

подход за решаване на проблем, дали общесвен, социален или друг е СИСТЕМНИЯ. Със смяна на един човек с друг и на една мафия с друга, проблем не може да се реши. Така е решавал проблеми Сталин " Нет человека-нет проблема", но днес живеем в други времена и в европейска България.

59

Анонимен

преди 3 години

Факт е, че изборите през 1990 бяха фалшифицирани.Факт е, че комунисти писаха тогава конституцията с едничката мисъл да не им резнат гръцмуля

58

До въпрос

преди 3 години

Много умен/а нещо се опитваш да се правиш,но нещо не се получва(както при 99% от всичките герберасти). Тука коментарът е как един доказан мутра,заобиколен от супер некомпетентни хора,начело с министъра на правосъидето, иска ВНС и нова конституция при условие че реалните проблеми на България с правосъдието можеше и може да се оправят и без ВНС.Единственото условие е гореспоменатите ДА НЕ ПОГАЗВАТ сами конституцият,която са я правили десетки пъти или който я погази носи ЛИЧНА отговорност.

57

999

преди 3 години

В новата конституция напълно излишната президентска институция трябва да се премахне - излишно харчене на пари. Президента през целия си мандат не е свършил абсолютно нищо!

56

Анонимен

преди 3 години

Като гледам интелектуалното ниво на днешната политическа класа, най-добре ще е да не пипат Конституцията и да я оставят такава, каквато си е!