26

Анонимен

преди 3 години

Кремъл спечели състезанието за ваксината срещу коронавируса и затвърди имиджа си на глобална научна сила. Газ-21 "Волга" на Владимир Путин се откъсна далеч напред.

25

Ха-ха

преди 3 години

Да не би руснаците да задължават някой да им ползва ваксината?Който не харесва-да не взема!Виж американците са царе да налагат своето със сила,като се почне от долара та се стигне и до ваксините!Щото вече с качество не става...

24

до Автомобили с букв

преди 3 години

ми стой си в Мерцедеса, може и да те погребат с него докато ти сложат западната ваксина. Нали се сещаш че БЦЖ която е спасила милиони, е произведена и без супер компютри и нано технологии. Така че изтърканото русофобско клише за Москвичи и тн.... в случая не минава

23

V

преди 3 години

До Гледах клип с руски Ти нещо не си разбрал. Иследванията са на три етапа .Първите две са за безопастност ,а третото е за ефективност. Тоест изпитано е върху хора и е безопастно .Това което не се знае е колко антитела произвежда и дали са достатъчни и за хора с разклатен имунитет .Това което е сигурно е че е безопастно това нещо .

22

Анонимен

преди 3 години

Как е възможно да се сравнява една първобитна държава като русия със САЩ?

21

Анонимен

преди 3 години

На кого да вярваме?На Русия ли, която се справи перфектно със заразата на собствената си територия и оказа хуманитарна помощ на Италия, като ликвидира разрастналото се огнище наSARS-COV-2 в Ломбардияилина Ню Йорк, където болните от Cov-19 мряха като мухи и ги заравяха в общи гробове?Регистрираната преди дни руска ваксина е "СпутникV", а не 5.След 20 дни очаквам регистрацията на втора руска ваксина на "Вектор" Новосибирск.

20

Гледах клип с руски

преди 3 години

лаборатории.Апаратурата-западна,вносна(дали са купили последни модели?)но биопроцесорът-руски.САЩ отделиха над 1 млрд $ за ваксина.По западнистандарти всяко лекарство се проучва дълго време,идеята е по никой начинда не навреди.По руски стандарти очевидно е приоритетна бързината,ане безопасността.Колко пари са отделили рснаците за проучвания?

19

Автомобили с буква М

преди 3 години

Москвич,Мерцедес.Две епохи-на зрял социализъм и загнил капитализъм.Загнилият оцеля,зрелият-презря и се скапа.Освен за въоръжения(и малкоза космоса,малко,защото нямат пари)Русия няма възможност за фундаменталниизследвания.Икономиката и се крепи на експорт на злато,газ,нефт,суровини.Заводите и след фалита бяха купени от западни,японски,корейски и китайскифирми.Те нямат добро битово машиностроене,всичко е лицензно,но произвежданос ниска технологична култура.Каква ваксина,какви 5 лева?

18

Анонимен

преди 3 години

По принцип вирусните разработки са били военни приоритети. Русия, като нищо има базата и капацитета.

17

Анонимен

преди 3 години

Ами тоя журналист щом толкова разбира от ваксини да вземе да създаде такава и да отърве света от Ковид. ***,***...

16

Един българин

преди 3 години

Путин разполага с най-модерни високотехнологични лаборатории,финансирал е руските учени и защо да не открият първи ваксина? Тръмп е стиснат във финансово отношение или се заблуждава,че великите американци,сами ще се излекуват само защото са велики. И после защо руснаците го изпреварили с ваксината? Ще отричаме и толкоз. Вместо да я разработят взаимно и цивилизовано за доброто на човечеството, Тръмп пак се държи арогантно.

15

Анонимен

преди 3 години

На рашистите пак ще им се смеят по света.Както е било винаги.

14

ДивоК

преди 3 години

Ама наистина ли някой наистина прави работеща ваксина . Нужно ли е да помага ваксината питам аз и *** отговор не искам.

13

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 7Не русофилите,путинофилите да я пробват. Напълно са я заслужили.

12

Анонимен

преди 3 години

Конкуренция може да има между що годе равни състезатели, но между умрелия кон Русия и ата САЩ е смешно да се говори за конкуренция. Тука думата конкуренция се използва от Русия и русифицираните индивиди единствено с пропагандни цели.

11

Sichtpunkt

преди 3 години

Причините за отхвърлянето на руската ваксина от ЕС са две. От руска страна не са предоставили никаква информация относно състава й и информация за нейната безопасност и странични ефекти.Да се сърдят на самите себе си. Тук е заложен живота и здравето на стотици милиони.

10

V

преди 3 години

Тоз как лъже .Гагарин го изстреляли рисково . Пълни глупости. Преди Гагарин са изстреляли два пъти кучета и много апарати .Американците даже лъжат че парашутите му са заплели и едвам оцелял .А истината е че спускаемия апарат бил *** като всеки друг такъв апарат .Ама американците няма от къде да знаят ,щото са нямали такъв ;) Тоя американеца е много тъпо пърче .

9

ДивоК

преди 3 години

Русия и САЩ (запада), доброто и лошото ченге. Кой кой е? Въпрос на гледна точка.

8

Анонимен

преди 3 години

западните компании винаги търсят печалбата отколкото здравето на хората,има примери бол в миналото за компании които знаят че дадено лекарство е вредно за хората и въпреки това пак са ги пускали за продажба.

7

Анонимен

преди 3 години

Нека първо нашите русофили да пробват руската ваксина, те са с предимство.