46

Но....

преди 3 години

До Мона Но България е една от първите държави където става задължителна - през 1948г. се прилата за първи път ,а в 1951г. става задължителна. Българското производство на БЦЖ е най-качественото.

45

Мона

преди 3 години

24 До Автомобили с буквСамо дето БЦЖ ваксината не е създадена в Русия, а във Франция. Но нищо, вярвайте си в приказките!

44

sd50071

преди 3 години

руската ''ваксина'' е фейк нюз, аз не бих рискувал с нея.

43

браво Россия

преди 3 години

Россия доказа че е номер 1 не само в технологиите но и в хуманността. Тази епидемия много ясно показа в кои държави има държавност и грижа за хората , и в кои има само имитация на държавност.

42

Тоя па

преди 3 години

До 41. Ей сега почвам да чета правда... Да не ми е изпила чавка акъла?

41

Thecone

преди 3 години

Чете се спътник "ви", а не "5", ви-то е за ваксина

40

Анонимен

преди 3 години

До Сещам сеДали се сещате, че руската ваксина е преминала етапи 1 / изпитания върху животни/ 2 / изпитания за имунен отговор у хора/, липсва / все още/ етап 3 - верификация за интензитет и безвредност / макар руснаците да твърдят, че матрицата, върху която е създадена ваксината вече е изследвана при създаването на няколко други ваксини/ ?Май не сте се сетили...Е, толкова си можете!

39

Анонимен

преди 3 години

Бил Гетс го е яд.

38

Сещам се

преди 3 години

До АнонименСещам се че е пълна болшевишка лъжа. Даже и в русия няма да си сложат от руската ваксина. Тя не е минавала през никакви клинични изследвания и я непотребна, като всеки друг руски ***.

37

Антикомунист

преди 3 години

Все едно Тесла да се конкурира с Москич.

36

Анонимен

преди 3 години

Можеш - правишНе можеш - злобееш1 млд ваксини вече са резервирани от 20 държави.Сещате ли се за какво иде реч?

35

Всичко е лесно

преди 3 години

След месец-два всичко ще е ясно!А и ако евреите са положително настроени занчи по-скоро има ваксина!

34

Анонимен

преди 3 години

Няма НИКАКАВА конкуренция, такива статии са за консумация на русифилистици само! Колхозная клоа..ка не може още да направи една пералня, били се конкурирали със САЩ за ваксини. ЦИРК!

33

Анонимен

преди 3 години

"Не по-малко важно е да се открият е лекарства, нищо лошо няма"-----------------------------------Открити са и лекарства. Руснаците лекуват Cov-19 сАрепливирАвифавирИлсира - потушава цитокиновата буря.

32

До 20

преди 3 години

Абе ти сериозно ли си мислиш,че Путин ще си покаже оборудването в скритите си лаборатории? Това показва за пред хората по телевизията.Някой вземе да окраде най-новата апаратура и да я продаде на врага? Някои неща не се показват. Виж за Деня на победата, Путин ще си покаже новите оръжие,ама дали най-новата и мощното да го копират американци.

31

нЕкой

преди 3 години

Никаква конкуренция не са ***. Поръчките на тяхната ваксина са само от техни сателити. Никой нормален не вярва на ботоксното джудже. Да си я пият ваксината, нали в нея имало бояришник

30

Анонимен

преди 3 години

Колективният запад ме отвращава. Не само, че е некадърен, но е и завистлив.Чуди се с какви негативи да облее руския конкурент.

29

Няма значение

преди 3 години

ама ето ви една конспиративна версия. Русия засили страха от вируса, праща помощ къде ли не. там разбра, че това е един обикновен вирус, но играта на пари в случая е много важна. Русия прдлага нещо, което може би е ваксина, а може би е вода, важното е да се спечелт пари. Иначе други ще грабнат голямото парче от баницата, която СЗО опече за големите фармацевтични компании...:))

28

Туршиеф

преди 3 години

Къде са университетети на запада и америка, със скъпотото си обучение ? Къде са техните учени ***?

27

Мда

преди 3 години

Като гледам,възраженията са най-вече за това,че няма достатъчно изследвания и доказателства за полезност.Само че има една подробност-тия изисквания са добри при нормална обстановка!А сега на практика има война и бързината е от значение.