71

До 103

преди 3 години

Казал съм, че данни за качеството на водите може да се намерят на сайта на БДЧР-Варна. Макар и непълни и с някои изключения, в общи линии качеството на водите на Цонево покриват изискванията за кат.А1 по Наредба 12. Това донякъде обяснява защо не си имал определени приключения след пиенето на вода от язовира. Друга част включва доброто здравословно състояние и имунитет до момента, но те не са вечни, нито се разпростират върху всички. Така че, някой друг може и да не сподели твоите впечатления.

70

Анонимен

преди 3 години

Лакомията ще ни затрие! Бетонираха Черноморието, протягат алчни ръчички и към планините. Симеоновските езера са съвсем до София, който не е виждал залудо похарчени европейски пари, да отскочи до Симеоново и ще види няколко бетонирани гьола пълни с *** вода. Те това са им езерата! Това са замислили и за Рилските езера. Трябва да ги спрем!

69

До 98

преди 3 години

И аз съм ходил на Искъра под Самоков и над язовира за риба като ученик, и аз съм пил от реката. Тогава все още нямаше пречиствателна станция, въпреки че ***'алата пак си беше там на брега и *** имаше бол. Бил съм дете, правил съм го, но сега ще си го спестя.Липсата на цвят, вкус и мирис на една вода не я прави автоматически чиста. Ако те интересува какво още съдържа видимо чистата вода на яз.Цонево, влез в сайта на БДЧР Варна и чети. После ако искаш, пак може да пиеш на воля, няма да преча.

68

До 96

преди 3 години

Схемата на водоснабдяване е простичка и се състои от:- водоизточник - язовир, река, кладенци, езеро - водата се улавя със съоръжение - външна водопреносна мрежа - водопровод, тунел, деривация затворен тип или комбинация и от 3-те- пречиствателна станция за питейни води - някъде по трасето- деривация/тръбопровод, може и помпена станция - до резервоар над населеното място/места- локална мрежа - от резервоара до къщите, по улиците- чешмаНикой никого не води на водопой направо на реката

67

До 89

преди 3 години

Я пак!Вярно е, че двете реки се сливат преди с.Гроздьово, но на завоя на Голяма Камчия между селата Партизани и Комунари има речно водохващане с към 150-200 м канал и помпена станция. Едно време, сградата и съоръжението се виждаха и от влака, малко преди да навлезе в гарата на Комунари. Така водите от Голяма Камчия се улавяха от въпросното водохващане и после посредством тръби и помпената станция се прехвърляха и изливаха в яз.Цонево. Днес дали и доколко това съоръжение се използва - не знам.

66

метео

преди 3 години

Обаче забелязвам нещо интересно в климата на България. Това лято в Западна България се сцепи да вали, последните 2 седмици почти всеки ден вали, а в Източна България има места дето с месеци не е валяло дъжд.

65

Анонимен

преди 3 години

Ей сега не знаете как си го на*укахте! Затова ли язовир Цонево при чудните скали така "чудно" вода НЯМА! Който е минал от там по моста може да се види. А хвърляхме въдици от скалите до преди няма и 2 години! Ей сега с картофите...

64

Луди хора!

преди 3 години

Този поне го смятах за човек с малко повече мозък - Пич, *** на Рила и виж каква грозна кръпка, какъв кич са тези алеи. Отвратително променяне на естествената красота на това недокоснато от пошлостта място. Паркови алеи са за парковете в градска среда, езерца в парковете в градовете. В Рила си е красиво! Туристите само вървят и се любюват, с нищо не нарушават природата. Няма да изтрият планината с обувките си! Кой турист, който катери планини и върхове ще иде да ви въвви по кичозните алейки?!?

63

До 80

преди 3 години

Разликата се нарича пречиствателна станция за питейни води и тя се разполага на избрано подходящо място по трасето на водопровода/деривацията. Водата в язовира и до пречиствателната станция е необработена и може да е мътна, замърсена, и т.н., но след нея отговаря на ред изисквания и има съответните питейни качества.Що ли не се пие вода направо от Черно море? Нали тази от Луда и от Голяма Камчия, че и от язовирите по тях, в крайна сметка стига до него. За някои може и да им е по-наблизичко...

62

44

преди 3 години

Ъъъъъ, осъзнавате ли, че черноморието не Перник и ако всички се вдигнат вече ще ядете боя? Заради непрокопсаници няма да страдат хората, ей! Време е да ви уврат тъпите крауни. Явно с барикади няма да ви свалят, но с бой ще стане!

61

До 79 от 75

преди 3 години

Като се сетя как Цонево се пълни с вода от Голяма Камчия, въпреки разреждането не бих пробвал. Еднократно може, но пиенето й всеки ден може да доведе до разни интересни коремни преживявания.Както писах, няма пречиствателна станция и ще е необходимо тя да се изгради преди включване водите от Цонево/Порой/Ахелой в питейните деривации от Камчия. Щото транспортираната в тях вода вече е пречистена и има съответните питейни качества. А и поради ред здравни и законови причини, никой не би се съгласил

60

Пловдив

преди 3 години

само да питам: какво стана със село Ягодово?! и как проверяващата с години незаконното сметище - от няколко месеца стана директор на РИОСВ. Не че нещо ама много пошло и нагло.

59

Черно море

преди 3 години

Абе пийте вода от морето, няма да останете жадни,

58

Анонимен

преди 3 години

Ами както би казала Мария-Антоанета - като янма вода, да топят топчетата палмова мазнина и да се мият с тях. А дали този мазник ще го последва нейната съдба не знам, макар че му се полага. Нали според него подпорната стена на Главболгарстрой с проектант мъжа на Захариева била много красива и чудесен хотел? Да ти имам министъра по екология

57

Анонимен

преди 3 години

баце бойко е страхливец тръгна да обикаля с джипа районите с пожари едва,когато пожарникарите заедно с местните хора ги потушиха.много грозен и нескопосан пиар!

56

До 72

преди 3 години

Цонево е строен за индустриално водоснабдяване и напояване. Последното в региона почти го ликвидираха още пре средата на 90-те. Бил си на Цонево, знаеш как изглежда водата, можеш да си представиш ако това потече от чешмата. На хартия има доста за възможните връзки от язовирите, включавайки Порой и Ахелой в посока Бургас. Обаче, за да стане то възможно, трябва да се изградят по някой друг километър тръбопровод за да се присъединят към деривациите и пречиствателни станции за водата от тези язовири

55

Възмутен

преди 3 години

Протести като в Бейрут ви трябват на вас нагли мутри ! Докато няма един свършил като чаушеско нищо няма да се оправи !

54

РептилАсосиешън

преди 3 години

Костя Копейкин като ви каза, че се източва язовира всички му скочихте, че нямало такова нещо. Пет месеца по-късно се оказа, че е бил прав за всичко.

53

Анонимен

преди 3 години

"да се направят пътеки с чакъл, за да може по тях да вървят хората и да не съсипват планината"Как не съм се сетил - основният проблем на планината са хората, които ходят по пътеки без чакъл и съсипват ... А като има пътеки с чакъл, ще съсипват по-малко. Ама тогава направо ги асфалтирайте - съвсем няма да съсипват. Няма да има какво.

52

водомера

преди 3 години

Кой скри водата бре ? Отвратени сме от вас. Дайте на народа вода и кебабчетааа. Може и вино.