42

Анонимен

преди 3 години

Онзи ден купих 3 (три) домата от човека продаващ пред блока (верно големи домати и се оказаха доста вкусни) на цена от 10лв и 10ст.

41

Ние сме друга ракия

преди 3 години

Видев, моля да ми обясните със законите на пазара нещо; за вдигането на цените у нас обикновено се използват две обяснения взаимоизключващи се - един път има голямо търсене, втори път ниско търсене. А, има и други две мантри; цената на стоковите борси е скочила; дбивът у нас е нисък, независимо от спада на цените в световен мащаб. Това аз не мога да проумея. Има ли друг народ с поговорка: "Ден година храни"? Отговорът ще даде отговор и на въпроса - защо сме на този хал.

40

ДО 41

преди 3 години

ПРЕЗ КОМУНИЗМА НАВСЯКЪДЕ ЦЕНИТЕ БЯХА ЕДНАКВИ,И ЕВТИНИ СЪОБРАЗЕНИ СЪС ОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО ЗА КАКЪВ МОНОПОЛ ГОВОРИШ БЕ ?МОНОПОЛ ИМА В БАНКОВИТЕ ИНСТИТУЦИИ В ГОРИВАТА И НАВСЯКЪДЕ В ИЗМИСЛЕНИЯ ТИ КАПИТАЛИЗЪМ КОЙТО Е ДЪРЖАВЕН ТЕРОРИЗЪМ

39

ОНИЯ

преди 3 години

ПРЕСТЪПНИКА НАМАЛИ ДДС НА ВИНОТО А НА ХРАНАТА ПРЕСТЪПНИК ЗАБРАВИ ЛИ ?

38

Анонимен

преди 3 години

до ВидевПазарна друг път.Пак има монопол,но е частен.През комунизма имаше монопол,но държавен.Е, има все още тук там дребни частници,които още вярват,че ще оцелеят..Пазарната икономика в България е илюзия!

37

Анонимен

преди 3 години

Фуражно брашно.Поредният експерт се изказа.

36

Видев

преди 3 години

Комунизма си отиде, икономиката е пазарна.

35

до Хахаха

преди 3 години

Явно си от село и доста те е яд че за поредна година не си загобатял от златните ти домати. Само за сведение ще ти кажа че лятно време цената на доматите в бедна и селскостопанска държава като България да е 1.65 е истинска лудост. В Германия в момента е 40 цента, по турските ги има и по-евтини със същия вкус като при вас. Винаги са ме учудвали цените по пазарите като се прибирам в България. Вие просто сте свикнали да се мъчите, никога няма да разбереш смисъла на това изречение, а е много дълбок.

34

Хахаха

преди 3 години

Ами като ви е скъпо - торбичките на гръб и обратно на село! Ще си гледате овце и крави и ще си отглеждате зеленчуци и плодове сами. Да пробвате да поживете така 1-2 години докато ви дойде акъла в главите. После ще разберете че тези цени всъщност са изключително достъпни и селските стопани работят на минимална печалба за да имат какво да ядат панелните плъхове и гордите гражданя дето през живота си никога не са работили истинска работа.

33

Светльото бъдеще

преди 3 години

Доган Сополя дс и КГБ разпределя порциите.. Няма нормална демократичн а държава... В нормалните държави храните са малка част от семейният бюджет, а в магазините има мулти бай.. Вземаш 3 за 2..примерно три стека пържоли на цената на два... Къде в България пенсионерите обикалят на екскурзии в чужбина или карат НОВИ КОЛИ!

32

Анонимен

преди 3 години

Ах, какъв подарък.

31

Някой знае ли

преди 3 години

Че във България всичкият хляб се прави със фуражно брашно. Няма БДС, и след това се пълни с химикали за да може организма да си набави необходимите вещества от хляба, и да не даде фира някой който яде само хляб? Някой знае ли, че най близкото място където се продава все още хляб за хора е турция, кудето все още спазват, определени пропорции. На практика Българите консумират хляб с фуражно брашно от много години. Никой не знае, никой не е чувал няма проблеми....като с киселото мляко.

30

Анонимен

преди 3 години

До 18Ти домати ли пушиш? Как е? Кашляш ли на сутринта?

29

У

преди 3 години

И ние сме потребители, но гадната истина е, че с така структурина икономика ще става по-лошо. Дребните фирми са масово за услуги и магазинчета-препродават от борсите.Селското стопанство-основно зърно с огромни машини и субсидии. Сигурен съм, че ако спре вносът, за 1-2месеца ще стане като блокадата на Ленинград. Ще ловуваме ИЗ градовете

28

F-16

преди 3 години

A за модерни 50 годишни американски самолети има милиарди, нали? Впрочем ще бъдат ли изобщо доставени тези "модерни" 50 годишни самолети някога, или?

27

Брат Вурст

преди 3 години

На Royal Salute 21 цената му се запазила 268 лева. И Баце е спокоен :-)

26

Анонимен

преди 3 години

По добре скъпа демократична шистова газ, отколкото тоталитарна руска газ.

25

Българин

преди 3 години

Предлагам търговците да вдигнат цените на бугатитата, мазератитата, яхтите, ролексите и на луи вюитоните а цените на народните стоки да ги намалят наполовина, даже с 2/3 да ги намалят.

24

Ние сме друга ракия

преди 3 години

НЕ ЗНАЯ КОЛКО СА СЕ ПОКАЧИЛИ ЦЕНИТЕ НА СЕДМИЧНА БАЗА, НО ЗНАМ, ЧЕ ЦЕНИТЕ НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ, ПОЛЗВАНИ ОТ СЕМЕЙСТВОТО МИ, СЕ Е ПОВИШИЛА С БЛИЗО 35% ОТ НАЧАЛОТО НА КОРОНАКРИЗАТА. И ТОВА НА ФОНА НА СПАДАЩИТЕ ЦЕНИ В ЕВРОПА, ЗА КОИТО ЕДВА МИНАЛИЯ МЕСЕЦ Е ОТЧЕТЕНО ПОКАЧВАНЕ, КОЕТО ГИ ДОБЛИЖАВА ДО ПРЕДЕПИДЕМИЧНИТЕ СТОЙНОСТИ. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЛЕКАРСТВСТА - ТАМ УДАРЪТ Е СТРАШЕН!

23

Оставка тулуп

преди 3 години

ГЕРБавите продажни антибългарски *** и мазния дебелогъзест *** от правителството и парламента отказаха да свалят ДДС на храните и лекарствата,но за сметка на това свалиха ДДСто на хазарта и алкохола