25

Анонимен

преди 3 години

При машинното някой взима едни големи пари за поръчка за тия машини, и не знам има ли някаква гаранция, че не могат да се манипулират. Тук в БГ, все пак и в тото мамеха по телевизията пред всички. А интернет гласуването може да бъде направено да не може да се манипулира, тогава 2 милиона българи (извън турция) могат да променят нещата. Това са и хората, който вкарват най-много пари тук, и знаят как трябва да бъде.

24

Анонимен

преди 3 години

Проблемът не е в начинат на гласуване. Проблемът е когато някой чичак каже на *** те срещу 50 лв да натискат копче номер 4 примерно. Тогава няма да има значение дали пускат бюлетина или натискат копче щом е нагласено

23

НА ЖИВО

преди 3 години

Машинното и електронно гласуване дето всички ги тръбят са пълна заблуда! И при тях има възможност за фалшифициране и грешки. Решението според мен е предаване на живо по интернет от всяка секция като броят гласовете да се вижда къде бутат и какво пишат. Запазват се записите на сървъри и при съмнение за нарушение се гледат, чисто и в крак с новите технологии.

22

До Богомил

преди 3 години

Винаги съм се чудел как ви набиват опорните точки? Ако някой като теб или като оня Вашия министър на правосъдието Барни Ръбъл пише софтуера, ще се издъни електронното гласуване, много ясно! Прости сте и се разбирате, ама на тоя свят има много по-умни хора!

21

Анкета

преди 3 години

В Германия има гласуване по пощата от десетилетия. В България обаче ще влезем директно в 21 век с електронно машинно дистанционно безприсъствено гласуване в което ще участват и умрелите.

20

Богомил

преди 3 години

Преди няколко дни, на избори в Русия с електронно гласуване, само няколко часа по-късно са публикувани списъци на гласувалите с лични данни и за кого са гласували. Все още електронното гласуване не гарантира тайната на вота. През 2015г във Венецуела президентските избори са били с машинно гласуване. Поради огромното количество нарушения и фалшификации, фирмата, натоварена да брои гласовете, се е отказала да го върши. Диктаторът Мадуро така спечели изборите. Затова се използва ограничено.

19

Анонимен

преди 3 години

"Машинно гласуване" ?Ами, че това е мечтата на руския хакер.....?!

18

Активист на БСП

преди 3 години

А електронно кога ?? Що трябва да ходя някъде и да си губя деня като мога да щракна от компютъра, телефона? Да ходят да се блъскат в изборните секции бедните,които нямат необходимата техника!!!

17

Анонимен

преди 3 години

Цялата централна избирателна комисия е за дългогодишен затвор.Тя позволява фалшификации в протоколите.Тя създава правила за комисии и броене, които довеждат до изопачаване на изборите.ЦИК е част от мафията.

16

сминдух енд чесън

преди 3 години

Гласуването трябва да е машинно,да има гласуване по пощата ,както и електронно от компютър или телефон.Не сложно за разбиране.

15

Чичето

преди 3 години

До АнонименТвоя воля. Ако щеш, и в WC-то се скрий, все ми е тая. Явно толкова ти е багажът в манерката и не разбираш, че банкянският комунист разчита точно на такива като теб, и на примерните римляни!

14

баце

преди 3 години

МС не трябва да има нищо общо - БМБ е мутра дето плаче за пандиз. Колко му е да се пробва да фалшифицира и тези избори както прави 2 пъти подред. Мутри!

13

син трол

преди 3 години

На предните избори помня ,как униформени ги сгащиха да горят бюлетини в едно поле. И нищо не стана.Не се самосъзираха. Ама ако гласуваш в система от лап топа с право за проверка къде ти е отчетен гласа ,кофти за номера.

12

трол протестър.

преди 3 години

Ние искахме дистанционно електронно гласуване .Тия ми говорят за механизирано гласуване..Пак у лево .

11

Анонимен

преди 3 години

ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ БСП КАК ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ЛИДЕР, ДАЛИ С МАШИНИ ИЛИ С УРНИ И БЮЛЕТИНА- ОТ ТАМ ЩЕ НАПРАВИМ ИЗВОДИТЕ- КОЕ Е ИСТИНА- ГЕРБ ЛЪЖАТ АКО ГЛАСУВАТ С БЮЛЕТИНИ ИЛИ НИЕ ГЛАСУВАМЕ С УРНИ- ЗАЩОТО СМЯТАМЕ ЧЕ ИЗБОРИТЕ ПО ТОЯ НАЧИН СА ЧЕСТНИ- НАБЛЮДАВАМЕ ВИ ЧЕРВЕНИ МАФИОТИ...

10

Анонимен

преди 3 години

Ще си го преместя фара от другата страна на борда. За гъби съм, както винаги досега. Ако искат може и гражданството ми да вземат. Смешници.

9

Анонимен

преди 3 години

Не електронно а машинно.Прави разлика

8

Анонимен

преди 3 години

Че още ли има такива дето гласуват?

7

Анонимен

преди 3 години

В нормалния свят има електронно гласуване, а *** още с хартийки и машинки. толкова му е пипето. То пък хората са се затърчали да гласуват.

6

Анонимен

преди 3 години

До фалшНе си прав - на предните избори имаше 500000 невалидни хартиени бюлетини. Те реално са направени невалидни от тези които броят, защото са били за "неправилния" кандидат - как точно се прави видяхме ЦвъЦвъ да обучава активисти на ГЕРБ преди няколко години. Сега с машинното този им вид измама отпада. 500000 гласа хич не са малко, за това и реват толкова.