34

Game over

преди 3 години

Българските Елън Мъск ги бяхте писали и преди. Екип от Техническият университет с София бяха направили баничарка Рено Канго така че да върви на ток.Втора ръка возилото върви по 3000 лева.Преработването за вървене на ток казаха че е някъде около 5000.И така за около 8000 имате екологичен транспортен автомобил за малкият бизнес а защо не и за индивидуална употреба.Разбира се никой от управляващите не обърна внимание на това най-вероятно защото няма потенциал да се открадне нещо чрез измама.И така.

33

popa ot razgrad

преди 3 години

изобретение е нещо което до този момент не е съществувало...най различни продукти със същото предназначение съществуват от десетки години...по-правилно би било да се каже че "произведе" или "направи"...а след това да се сравни със подобните апарати и да се каже дали е по-добър или по-лош както по цена, така и по качество...

32

Алекс

преди 3 години

Вие журналята сте страшни , просто нямам думи защо трябва да е българският- Еди кой си а не обещавам да е просто българинът с име ....... Писна ми от вас няма да ви чета повече

31

Анонимен

преди 3 години

Да си жив и здрав, момче, но -бягай да учиш навън, ако трябва-заем вземи.В ТУ първо ще ти обяснят колко си ***, а те колко са велики, и как от теб нищо не става.После, ще те късат на всички изпити , по няколко пъти, а ако случайно си упорит и настояваш, ще те допуснат само до семестриално завършване. Виж, ако си финансово стабилен, може и 2 години за една да вземеш.Ако не вярваш, поинтересувай се колко човека от Еректрониката са се дипломирали миналата година? Жокер-1.

30

Анонимен

преди 3 години

какво сравнение само ! то от наведена некомпетентна преса и *** нищо свястно не може да излезе !

29

Анонимен

преди 3 години

Много добро сравнение, господа-"журналисти" :) Гениите сте, по-големи от Мъск :)

28

Анонимен

преди 3 години

Много ме съмнява да е изобретил нешо което да го няма.

27

Анонимен

преди 3 години

Мъск е изобретил какво? Точно колкото младежът е изобретил топлата вода. Нещо което се продава, неможе да бъде изобретено, защото вече е.

26

Анонимен

преди 3 години

Мъск може и да не е, но може да е Мъсга.

25

Един

преди 3 години

Справка в Гугъл за 5 секунди и че видите че такива колички вече има и то професионално направени. Май се чудим как да създадем репортаж.

24

Анонимен

преди 3 години

Чак пък Мъск....Иначе отдавна има такива колички, ама айде.

23

Джедай Мастър

преди 3 години

Не бих казал, че Мъск е изобретател. А момчето бих посъветвал да се консултира с патентен специалист преди да дава интервюта, защото може да си компрометира изобретението по този начин.

22

Анонимен

преди 3 години

Нали не очаквате съществото с джуките и уникалното име Ганиела, да направи нещо умно?

21

инженер

преди 3 години

Не искам да подрязвам крилете на младите изобретатели.Само ще посоча реални факти:Електрически автомобили има още от началото на миналия век.Големият проблем обаче е в батериите и той остава и до днес!!!Много са тежки и скъпи.Ужасно скъпи!Който измисли леки, евтини с висок заряд батерии - той ще е следващият "Илън Мъск"!!!

20

Репичка

преди 3 години

Във Швейцария ги има такива ,,колички,, Предоставят се безплатно от организации за възрастни хора които трудно се качват по стълбите....

19

Анонимен

преди 3 години

Браво, само заглавието е тъпо.

18

Анонимен

преди 3 години

Браво на момчето.

17

V

преди 3 години

До Анонимен Ракетен двигател не е сложно нещо .Проблема е по скоро че ти трябват три.Като при първа степен е важна идеята щото иначе ще носиш едни 50 тона които ги има в околната среда ;) Не е нужно така да се правят ракети ,но щом са решили да наливат едни пари .Имат пари да си ги наливат. А ние трябва да си правим наши разработки ;) а не купуваме ф16.

16

Анонимен

преди 3 години

Руснаците вече си защитават технологиите и англетата няма откъде да краднат.

15

Анонимен

преди 3 години

Абе хора, вие бъзикате ли се? Да сравнявате ракетен двигател с инвалидна количка качваща се по стълби? Да, необходима е, но в Испания супермаркетите имат такива колички за качване на продукти, т.е. не е чак толкова сложно. Докато ракетният двигател е много ммного много сложен. И няма много значение дали Мъск сам го е изобретил или е създал цялата машина от хора, технологии, инфраструктура и мотивация за да бъдат създадени Мерлин и Раптор. И ракетите покрай тях.