57

Анонимен

преди 3 години

Ако увеличат синя зона, това как ще реши проблема с липсата на места? Механично ще станат 12000, но пред БНБ, където не стигат примерно, ще станат ли повече? Че да направят синя зона и Люлин да има места, а те хората ще ходят от там, като се паркират, до НАП на Дондуков да си предадат документи.За пореден път тъпотия гарантирана от ГЕРБ.

56

Анонимен

преди 3 години

До 42,Спроведливо е да дотират Градския Транспорт от зоните и затова да ги увеличават постоянно? Защото само, които ги ползвали, плащали, а през данъците биха плащали всички?И кое е справедливото да наказват хората с коли и те да плащат услуга, която не ползват? Ако ще е справедливо, то да плащат всички.Таксата за зоната може да отива:1. В строеж на паркинги2. За подръжка на улиците(не че не дублира данък МПС така)3. За текущи разходи на Паркинги и гаражи4. За екология

55

Божидар

преди 3 години

Нека се каже ясно Домусчиев държи централна градска мобилност , това обяснява всичко

54

Край

преди 3 години

Паркирането във всеки голям град е ограничен ресурс. При белите хора го потребява който си плаща при индииците който е по як и има по голяма гега.Надявам се българите да искат поне да приличаме на бели хора.България ще се оправи когато и последната кола слезне от тротоар и повече не се качи

53

до: stiling

преди 3 години

Относно градския транспорт: Предполагам господата депутати и министри, и общинари, и те могат да се възползват от преференциалните цени на градския транспорт. Ще пътувам тези дни за 1.60 и ако ги видя вътре, че бая народ ги търси, да им кажа, ще стана и аз абонаментен клиент.

52

до stiling

преди 3 години

следващата стъпка е да започнете да разчертавате тротоарите(където ги има и стават за нещо) и пари да вземате и от тях. Даже ще ви предложа и цвят .. както стана на морето ... и то от синьо/зелено стана кафяво с годините. И тук ги виждам нещата така с тротоарите.Ехх, ама то е почнало вече поси...нето , има тротоари в центъра завзети от масички на "известни" заведение, където не може да мине човек нормално. Ама яките коли са на зоните до кофите за *** и всико е 6, смс-ите вървят.

51

Стар Софиянец

преди 3 години

Мен платените зони за паркиране много малко ме касаят - имам 5 паркоместа в 3 покрити паркинга в Центъра на София, два от паркингите са в Синята зона и един в Зелената зона, но начина, по който се въведе платеното паркиране в София си е чисто мутренски. Никъде по света платеното паркиране не се въвежда така. Мен като дългогодишен жител на София това ме дразни, още повече, че съм ходил на много места по света и виждам как се паркира там.

50

Не ми се правете

преди 3 години

на много загрижени за живеещите в зоните. Просто искате без усилия да грабите обществен ресурс. Ако наистина бяхте загрижени нямаше да чертаете паркоместа по тротоарите, та да няма къде да мине майка с дете, да няма къде да се сложи кофата с *** или пред входа на сградата. Щяте да ремотирате и изчистите улицата пред кооперацията...С тази мантра - защото жителите искат се изчерпахте вече. А колкото за "кочините" там си има друг ред - не чертане на зони.

49

Стар Софиянец

преди 3 години

До stilingЯвно нищо не си разбрал от това, което казвам. Човек като не иска да разбере, колкото и да му обяснявам, никога няма да разбере.

48

Ако наистина

преди 3 години

се интересувате от приходите и разходите на столична община, то тези отчети се правят специално така, че да не се ориентирате. От тях са изключени и всички фирми и фирмички на "наши хора" където прихода директно се отчислява още преди да е стигнал въобще до бюджета на общината. Не се безпокойте. На нас ни е ясно че ще крадете, но поне го правете по-интелигентно и наистина предлагайте някаква УСЛУГА. Придайте някава добавена стойност на това обществено пространство, което ползвате.

47

stiling до СТАР СОФИ

преди 3 години

"Първо премахване на всички платени зони за паркиране"Стар Софиянец мисли само за себеси както на него му е удобно, понеже е типичен ганьовец и егоист, тоест гледа само себе си. Първо навсякъде в европа в големите градове се плаща скъпо за паркиране.Второ кой ще плати за 200 000 хиляди парко места в закрити и подземни паркинги, като няма такса паркирани.И трето егоисти като "Стар Софиянец" ще закотвят хиляди брички в центъра за 10 дни щото не се плаща и хора дето искат да платят няма къде!

46

Стар Софиянец

преди 3 години

До 36 stilingНещо яко се изсилваш. Ти го изкара, че за да не е на загуба детската градина, таксата трябва да е 2910 лева на месец. Как тогава в частните детски градини таксите са по-ниски, а и печалба имат. Четох в нета, че в частните детски градини в София таксите са между 350 и 800 лева.

45

до stiling

преди 3 години

гледам тук , но не се ориентирам кое би било приходи от зони за паркиранеhttps://sofia.bg/web/guest/2019-financial-year1. Приложение за приходите

44

Стар Софиянец

преди 3 години

Решението е София да направи както направиха големите градове в нормалните държави. Първо премахване на всички платени зони за паркиране. Второ, усвояване на всяко възможно за паркиране място което ще увеличи паркоместата с поне 30-40%, ако не и повече. Трето, строеж на закрити общински паркинги - многоетажни и подземни за поне 200 хиляди автомобила. Чак тогава, може да се мисли за платено паркиране в някакъв малък участък. Личните коли в София са два пъти по-малко от тези в Западна Европа и Со

43

То хубаво

преди 3 години

се дотира този градски транспорт, ама защо тези дето го дотират не могат да се възползват от дотирането. Като ще плащам зона поне ми направете безплатно да пътувам с талона от зоната. И това не изключва задължението там, където се правят зони предварително да се ремонтират и изчистят улиците - научете се да работите като европейци а не като хайдути от балкана да събирате хайдушки данък.

42

stiling до 41

преди 3 години

трябва да ги има на страницата на Столична община със сигурност. Това е публична информация и общинския бюджет се гласува от столичен общински съвет.Също така имайте предвид, че и градския транспорт е винаги на загуба и се дотира. Има много хора с привилегии и много евтини карти за транспорт. Така и трябва да бъде. Но тези дотирания трябва да се избият от някъде. Такса синя зона е справедлива защото плаща само този дето ползва! Иначе ако е без пари трябва да се съберат от всички през данъците!

41

до stiling

преди 3 години

иска ми се да ги видя всичките отчети на общината за 2019 Къде мога да ги видя?- колко са разходите за парковете за поддръжка парк по парк за София- пътищата като разходи за поддръжка ще е много интересно, защото за това качество, мисля че ще са малко разходите.- колко са приходи / разходи от зони- колко са от данък сгради и мпс за София

40

stiling до 38

преди 3 години

Така е плащат данъци но на държавата основно ДДС и ДОД и осигеровки влизат н държавния бюджет а не в общинския. После има преразпределение но е малко.Общинските приходи са основно от две пера1. Данък сгради който е нищожен без такса смет.2. Данък върху МПСНо общината не покрива загубите само на детски градини.Тя подържа пътищата, паркове, лелките дето метат и чстят улиците, светофарни уредби и хиляди други разходи. Няма как да стане без приходи, затова общината търси приходи и така трябва.

39

Па като

преди 3 години

казахте и за детските градини. Като няма детски градини за всички деца тази сметка дето я правите че е 29 100 лв. що не дадете тези пари на майките дето сами си гледат децата. Щом така ще сравняваме ябълки с круши. Парите от ЦГМ, ако въобще се взимат трябва първо да се заслужат с труд и поддръжка на зоните, които ползват и второ да се дадат за намаляване цената на друга обществена услуга на ЦГМ със стратегическа цел примерно градски транспорт.

38

do stiling

преди 3 години

ама хората плащат и данъци ... нали?тук става въпрос за това ,че едни 60% от приходите от зоните отиват в частната фирма,а само 40% отиват в общината. Разбираш ли защо е мафиотска схема?линийки и жилетки на минимална заплата.А детски градини и до ден днешен няма достатъчно , било то без или с зелена/синя зона от години!