43

Вълев

преди 3 години

До АнонименНяма как да стане това! В свинята само 55% става за ядене, В щурците - 80%! За 1 кг. протеин от щурци са необходими 1,9 кг. фураж - за 1 кг. свинско 5,5 кг. Времето за отглеждане на 1 кг. свинско е 6 пъти повече за 1 кг. протеин от насекоми. Да продължавам ли?

42

Честно

преди 3 години

Да не ги внасят от Китай, че да са с корановирус? Кой ще яде гъсеници или скакалци? На кой му е дошъл такава идея в България? Трябва да е наистина луд.

41

Лично мнение

преди 3 години

Пфу до разни гадини ли стигнахме? Днес щурци, утре ***. Аз си мислех, че щурците само си свирят в тревата. Кой българин ще иска да яде буболечки или други летящи твари?

40

Анонимен

преди 3 години

Проверих пастърмата, 1 кг пастърма съдържа 300 - 340 гр протеин, зависи от източника. Доста по-добре от сушен бръмбар.

39

Анонимен

преди 3 години

"Инженерче"по електроника аз без да имам ферма ти гарантирам че с три добре охранени шопара ще изхраня повече люде от произведената гад от твоята"ферма"!

38

бай х

преди 3 години

като ни налегне глад ще ручаме бубалечки и скакалци

37

Анонимен

преди 3 години

Предпочитам леко запържено крехко свинско филе с манатарки,а умника гдето щял да прави ферма за скакалци може да прави като Вятъра!

36

баико

преди 3 години

еми като избиваме йггвотните 4е ядеме скакалци па 4орбадйите нека мъат калки и парйоли.

35

Анонимен

преди 3 години

Хайде на бас, че всеки момент ще мине тежката модераторска гума през коментарите, това е рекламно послание и е спонсорирано от маркетинговите компании на новия световен анти-утопичен ред. Ммм, вкусни скакалци с много протеин. Очаквайте скоро в списание кулинар -"двадесет рецепти за изтънчена кухня със скакалци".

34

Анонимен

преди 3 години

бих ги опитал пържени или панирани,само се чудя,ако почнем да ги развъждаме,каква болест ще им измислят и на тях - щурчев грип,скакалецова чума или шап по насекомите,хаха,все ще им дойде идея да ги трепят

33

Анонимен

преди 3 години

Може би, в един килограм изсушени човешки *** има 300 грама протеин? Да направим ферма за това?

32

Анонимен

преди 3 години

"Според Световната организация по прехрана населението на земята към 2050 година ще достигне около девет милиарда души. И тогава рязко начинът на прехрана ще стане много актуален."Ами да се увеличи производството на месо според консумацията бе, защо да ви ям гнусотиите?

31

Лудвиг Бахов

преди 3 години

Щурците са добри нанизани на клечка и леко запечени. Може и сурови но трябва здрав стомах. По улиците на Бангкок, Хошимин и други азиатски градове се предлагат такива печени щурци на клечка и европейките ги хрускат като пуканки.

30

Анонимен

преди 3 години

"В килограм телешко има около 190 грама протеини, в килограм свинско - 150 грама, а в един килограм суха маса от щурци има около 200 грама протеин" Тогава сравнявай сухата си маса от буболечки с ИЗСУШЕНО месо бре, измамник? Колко протеин има в килограм ПАСТЪРМА? Какво ми сравняваш изсушени скакалци с прясно месо? А знаеш ли какво няма в килограм телешко месо? Няма буболечки

29

Анонимен

преди 3 години

"Около два милиарда души по света се хранят с насекоми, уточни фермерът."Ами яжте си щурците, за да има повече месо за нас, нормалните.

28

Банкярски тулуп

преди 3 години

А аз като най-виден гербав милиардер ще ям каквото намеря. Не мога с моите възможности да си позволя такава ценна храна. Ето сега българите живеят като царе и ядат само скъпи яденета освен че ходят на море в чужбина ( Гърция )

27

Pf

преди 3 години

Ми то хайвер,жабешки бутчета и охлюви ми звучи по-гадно от щурец или скакалец каквото в действителност е трябвало да напишат,но се считат за деликатеси. Тъй че не се знае как ще потръгне и тази храна.

26

Анонимен

преди 3 години

Браво,изтрепахме прасетата и пилетата сега ще минаваме на скакалци и щурци!

25

Тц тц тц

преди 3 години

2 милиарда души на планетата ядат насекоми - става въпрос за най-бедните които или умират от глад или ядат щурци.Надявам се, че населението на България няма да бъде принудено да се храни с тия гaдocти.

24

Атанас Велмазов

преди 3 години

Ял съм скакалци с килограми във Виетнам, с чесънче и масълце приготвени, няма такава вкусотия !