91

Мхм

преди 3 години

Какви ракети, какви ф16, става дума за това че турците са диваци, които дълги години още няма да се цивилизоват. Повечето туркини още ходят със забрадки... Мнооо са зле...

90

Анонимен

преди 3 години

Не, не предвещава краят на Европа, по-скоро предвещава превръщането на Истамбул в новата ни столица.

89

До Кром

преди 3 години

Като си ербап пращате Боки Банкята да каже позицията на БГ пред Тайпи. А иначе знам аз колко сте силни срещу 300 ф16 1000 дрона модерни ракети. Сега ще дойде коментара ама като дойдат руснаците хахах абсолютни жиноарии ше ви сикаме стягайте се

88

до Кром

преди 3 години

ките сърбетата изобщо не сте сравними с турция. А на ония дет бойкотира- ей *** ти пари немаш бе какво ще бойкотираш, знаеш за коя реч говоря

87

Анонимен

преди 3 години

Пълен европейски бойкот на Турция и Ердоган ще ни лази в краката...

86

...

преди 3 години

...реставрация на иконни музайки. Така че и да се гневим и да се сърдим е безсмислено и то на политик с мегаломански мишки в главата. Тъжното е, че самата Турция губи европеизма си и хората живеещи там страдат, а за туризъм си е рай като цени, услуги, преживяване, космополитност

85

Е то затова

преди 3 години

До ...Еее... то затова църкви в Близкия изток и Турция почти не остонаха,както и християни. Щото са мноооого толерантни. А в Европа минаретата стърчат като гора от щикове.

84

...

преди 3 години

Ако погледнем обективно турската, а преди и османската държава са били толерантни към християнската вяра и изкуство за разлика от кръстоносните походи и рушенето на ислямско изкуство по вета. Мозайките и самите църкви не са разрушени, само са преобразени за техните си верски цели. Колкото и да се гневим това си е решение на турците и то в тяхна територия и имоти. Факт е, че има две църкви в самия Топ Капъ и са отворени музеи, самата "Света София" също се посещава като музей и е с активна рествра

83

Филип III Тракийски

преди 3 години

Пресилено е да се говори за край на европейската цивилизация, но без съмнение това е един акт на вандализъм. Криминалното правителство на диктатора Ердоган действа по модела на талибаните в Афганистан и Ислямска Държава в Палмира, Сирия. В случая великолепните мозайки на тавана и по подовете ще бъдат замазани отново с вар и хоросан, защото в джамиите според корана не може да има изображения на хора и одушевени предмети. Турция трябва незабавно да бъде изключена от ЮНЕСКО. Там не е за варвари.

82

Вие,

преди 3 години

Дето толкова спорите за тази сграда, поне ходили ли сте там?Мрачно, студено излъчване, не е подходяща за отправяне на молитви към никой Бог. Прехвалена круша!

81

Krom

преди 3 години

До император - абсолютно си прав. Има и други, които не се съобразяват - талибаните, моолите и всички подобни на тях. Вътрешно дело както казваш. Тези "вътрешни деятели" предизвикват отвращение в цивилизованите хора. Щом това ви устройва, действайте. Що се отнася до 2023 - виж сега, друже - на реваншизъм разчитат основно изпълнените с комплекси за малоценност п.омаци като теб. Живей си с мечтите - те ще ти останат. В замяна на безполезния ти изпълнен със злоба живот.

80

Погледни се

преди 3 години

До Тюрк Погледни се в огледалото. Приличаш ли на монголоид? Жълтобронзов тен,черна права коса,гънки на очите,скулесто лице,нисък ръст?Надали имаш тия всички фенотипни характеристики накуп. Най-много да имаш 1-2 от тия характеристики,а това означава,че отдавна не си чист тюрк. По-чисти тюрки има в Туркменистан,Азърбайджан,Казахстан,Узбекистан.

79

император

преди 3 години

юнеско държава ли е? юнеско е една организация. това е решение на суверенна държава. всяка държава може да решава дали иска дадена постройка да бъде част от юнеско. относно чучура 2023 като дойде ще се види кой от къде какво.

78

Krom

преди 3 години

До император - звучиш като човек, който отдавна пие от чучура - т.е. опитен. Щом те прави щастлив?!

77

Krom

преди 3 години

До Турчин - Света София е част от световното историческо наследство! Списъка на ЮНЕСКО. Не знам дали схващаш, че това ви поставя редом до талибаните които стреляха по историческите паметници в Афганистан. Тоест, далеч от културните и нормалните хора. И това не е защото има такава необходимост, а просто за да се задоволи егото на новия ви султан.

76

император

преди 3 години

няма проблем скоро ще пиете от чучура директно

75

Анонимен

преди 3 години

*** рабора!

74

Анонимен

преди 3 години

До император Пий си хапчетата

73

Генетична трансформа

преди 3 години

Днешната популация в Турция е много интересна и е пример за генетична трансформация. За малко над 1000 години монголоидните тюрки се трансформират в почти бяла раса. В Анатолия тюрките не идват на празно място,а се смесват с потомци на хетите,иранци,араби,най-вече гърци,а и също не малко латинци остатъци от Латинската империя. Отделно на по-късен етап се омесват със славяни от Балканския полуостров,украинци,албанци,унгарци,власи,модовци.

72

Император

преди 3 години

Проблемът е че бг няма кой да ги пита. Турция мощни. Лозанското пада 2023. погледнете картите и стягайте колана. Не остан мн!