129

Анонимен

преди 3 години

Това за разходите за живот като стойност сигурно е вярно. Обаче какви са приходите? И защо същите тези страни, където е най-скъпо, са съответно на първите места по индекса "Качество на живота", а пък ние сме на 43-то място?

128

Анонимен

преди 3 години

Няма толкова куха новина!!! Това без съпоставка с покупателната способност/доходността е една тлъста ЛЪЖА!!! За най-богатите държави в Европа може да е евтино тук, но за българите не е така! Баси тъпата, безсмислена новиничка!!!

127

Аз

преди 3 години

Дойче веле преди да цитира цени на стоки и услуги в ЕС, трябва първо да започне с доходите на хората живеещи в дадените държави!!!!!

126

на север

преди 3 години

Данъчната тесла е огромна. Така е направено че няма как да си богат. Живееш в средна класа и ако се случи да изкаваш повече пари от заплата, то те отиват основно за държавата.От другата страна ако изкарваш по-малко държавата ти дава много помощи детски и про.Въпреки това по центровете на големите градове се виждат просяци говорещи без акцент, което е странно защото държавата ги настанява и им плаща храната.В България има висока срена класа и ниска средна класа.Кое е по-добре не знам.

125

Анонимен

преди 3 години

Мноооо сме добре! Нямаме стигане !!! Елате ни вижте !!!

124

Анонимен

преди 3 години

До 136Дай да те видя какво представляваш, 7 бона месечно и то във Варна....ха ха ха ха.Може, ако си гъст с герберастите.

123

Libra

преди 3 години

В този свят винаги има баланс. Високи доходи, високи данъци, високи цени.По-ниски доходи, по-ниски данъци, по-ниски цени. Те за това много тамушни пенсионери дойдоха на сам.За да живееш богато, правиш парите там и ги харчиш тук. Ако има как и данъците да им платиш тук би било идеално.

122

Анонимен

преди 3 години

До 136Ама ти сега у Варна ли отиде? Нали беше в София и Сан Франциско едновременно?! Или имаше апартамент в някакъв друг град в САЩ...Толкова глупави ли ни мислиш, че да не разпознаем, че си един и същ човек.Сега публикувай следващия пост, че заплатите в Русе били по 3000лв. После постни, че си в Ямбол и заплатата ти е 4000лв... Може да си докараш добър надник за деня...

121

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 133Те простите според теб, имат повече пари от "квалифицираните" както казваш, пример Бокича.Ако наистина не тролиш, значи чипчето в главата ти е повредено, какво според теб е *** човек, щото 90% от населението, може да се причисли към това твое твърдение....

120

Анонимен

преди 3 години

До Истина 113И като работиш само за колкото часа ти е договорът, ще ти посочат вратата. Защото има много овце, които ще дойдат след теб и ще са съгласни да работят 24 часа в денонощието за 500 лв. на месец.

119

истината

преди 3 години

Но цените в БГ спрямо доходите на българите са НАЙ-ВИСОКИТЕ В ЕВРОПА, и то много пъти.

118

до 129

преди 3 години

Прощавай, във Варна взимам 7000лв. месечно. Не е много, но не е и малко. Живял съм и в Бургас, занимавах се с мрежи и там взимах около 4500. А в София, че е много по-високоплатен трудът, така е. По цял свят е така. В Калифорния минималната надница е тройна спрямо други щати, например. Стига сте се залъгвали, а се квалифицирайте и развивайте.

117

Българин

преди 3 години

Абсолютно логично, става дума за стандарт на живот.

116

Анонимен

преди 3 години

В последните коментари се спори за заплати. Аз бих се включил да кажа, че да обясняваш на неквалифициран човек що е то да работиш за европейска заплата, да караш нов автомобил и да имаш ново жилище в София е все едно да обясниш на сляп по рождение какво е жълто. Много нископлатени хорица съм опитал да променя. Без успех. Не става, закодирано е в манталитета им. Неслучайно по цял свят ниската класа е над 50%. Ако щеш в Швейцария, ако щеш- у нас. Пазарна икономика.

115

д-р Иванов

преди 3 години

И какво като е по евтино в България ? Голяма завист ви тресе на запад. Живейте си в кочинките и оставете другите да си живеят.

114

Анонимен

преди 3 години

До 125София не е Бг. Как е в провинцията, имаш ли представа? Налазихте платените партийни активисти да разпространявате пропагандата "високи заплати в Бг". Бг е на последно място по доходи в ЕС отдавна.

113

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 117Рай за образовани хора?Ха ха ха ха........Аз не съм много образован, но се кефя на точни и добри хора които имат не само образование но и тактичност, малко са в БГ, но ги има чат-пат.

112

Стабилно бедни

преди 3 години

Вече трети мандат на Бойко сме на опашката на ЕС. Колко са стабилно бедните го каза самият финансов министър с коледните си добавки през 2019г:"40 лева допълнително ще бъдат изплатени на пенсионерите, на които пенсията или сборът на пенсията заедно с добавките и компенсациите към тях за месец декември е в размер до 363 лева, до размера на линията за бедност за 2020 година".И са преброени: "С добавката ще бъдат подпомогнати около 1 276 200 пенсионери".А "работещите бедни"?

111

до 124

преди 3 години

Щом и на фактите се казва обратното, добре. Няма смисъл. Бачкай си там за 1000лв. и се примири, че всички взимат по толкова. То и затова бачкаш за 1000лв. де. Ти един сайт не можеш да разровиш да видиш какви статистики има и сектори със средни заплати по над 3000лв.. Както и да е.

110

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 117 и 118Пълни глупости! Образовани млади хора... В Бг образованието не значи нищо. Образованието отдавна е толкова олекнало, че няма накъде повече. Всеки може да завърши виШУ, стига да кандидатства и да си плаща таксите.Добрите работни места се разпределят според партийната принадлежност. Няма друг критерий.