50

Васил Коларов 1935

преди 3 години

Васил Коларов Москва 15 ноември 1935 г.Публикуваните в този сборник документи от царските архиви разкриват истинското лице и действителните мотиви на така наричаната освободителна мисия на царска Русия по отношение на българския народ, получил национална полунезависимост в резултат на Руско-турската война от 18771878 г. Създаването на независимо българско княжество трябвало да послужи само като прикритие и етап от завладяването от Русия на подстъпите към Константинопол по западния бряг

49

Христо Ботев, 1875

преди 3 години

Публ. във в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51 Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. . . ."

48

Анонимен

преди 3 години

Само Герб

47

Българин

преди 3 години

Поздравявам посланик Макаров и всички русофили с марша на петнадесети пехотен ломски полк :"Ломци на Чеган "Един забранен от комунистите военен марш. П. С.Много моля, някой русофил с достъп до Пасольството на Матушката да преведе текста на товарищ Макаров.

46

1916, Вазов

преди 3 години

НА РУСКИТЕ ВОЙНИ Иван Вазов, 1916 О руси, о братя славянски, Защо сте вий тука? Защо сте Дошле на полята балкански Немили, неканени гости? Желали би вас възхитени Да срещнем со сълзи и с китки Но идете вий настървени, На грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнем И тоз път сърдечно, горещо, Но взорът ви свети зловещо Как ръце сега да разгърнем? Дошле сте да браните, клети, На хищник грабежа хайдушки, Та вместо любов и привети Вий срещате нашите пушки

45

Тодар Правешки

преди 3 години

Губернатор Макаров за толкова години така и не научи български.И си кара по опорките от едно време 200 000жертви били дали рийш ли, при условие, че цялата им армия е наброявала 120 000!А тука някакви русофили с полирани мозъци блеят в захлас след всяко изказване на губернатора или на джуджето Хаяско, дори когато откровено се подиграва с България!Наблягайте на бояришника, другари!Спомага за бързото преселване в по-добрия свят!

44

ЦРУ

преди 3 години

Р.Р. - " после чухме и мълвата....че си гръмнал тате в главата ...после цели 9 петилетки.....ГРАБИХТЕ уран и руди редки....ГРАБИХТЕ и злато...папироси.....зарад вази ходим голи боси .а пък ти...Ванка със танка....ни ОТКРАДНА и последната луканка ..със ПАМЕТНИК ВИСИШ ни над главата....и СКВЕРНИШ небето и земята !

43

До 55

преди 3 години

Кои вие!? От Карлуково ли?

42

Илиев

преди 3 години

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл. Това е тавариш Макаров. Все пак признава нещо показателно. В Москва - паметник на Кирил и Методий, а тук паметници на съветски войни, умрели не в битки, а в борба с метиловия алкохол. До кога ще ги търпим тия?

41

ЦРУ

преди 3 години

КОГА ще разберете отношението ни към вас.....Всички велики българи (ЛЕВСКИ...РАКОВСКИ СТАМБОЛОВ...ВАЗОВ ...З.Стоянов)са били с8у Раша .КОГА ще изучавате в у-ще бг-руските връзки ...КОГА ще преведете в Раша стих. на Р.Ралин - " ПИША ти от ПЛЕВЕН драги ВАНКА.....помниш ли когда пришьол със танка.....беше млад.но се държеше мъжки...зарази семейството ми с въшки. ...ВЗЕ на мама златните пендари ...а на мен галошите ми стари.....после си преспал с кака Сия..и изпил си всичката ракия .

40

ЦРУ

преди 3 години

КОГА ще ни върнете ОТКРАДНАТОТО ЗЛАТО от зл. РЕЗЕРВ (34 тона )..КОГА ще се извините за агресията с-у БГ..и обстрелването на ВАРНА...БАЛЧИК .КОГА ще ни върнете военният архив .КОГА ще се извините за шпионажа в БГ .КОГА ще си приберете РУСОФИЛИТЕ - БЪЛГАРОМРАЗЦИ

39

Абе

преди 3 години

Този е поне мааалко по-сдържан ! Предните двама бяха ужас !

38

Анонимен

преди 3 години

Макаров защо тровите български бизнесмени с Новичок? Кой от вас ще отговаря за тези руски свинщини?

37

инфо

преди 3 години

Думата "славянски език" е въведена за пръв път от Josef Dobrovsky във Виена през 1822г. като това и до ден днешен е признато в САЩ и Англия като синоним на "български език", но не и в България и Русия.

36

Анонимен

преди 3 години

Като дойдат американските Ф16 качето го тоя руски посол ли беше сoпол ли беше да го повозите малко да види хората какви самолети правят, а не само да ни тровят живота тука с техните *** хибридки.

35

GOD

преди 3 години

reMember:)

34

GOD

преди 3 години

АЗ НАЛИ ВИ ОБЯСНИХ, ЧЕ ДЕ.ФЕ.КТНИ СЪЩЕСТВА КАТО ВАЛЕРИЯ ЛИПОВЕЦКИ И МАЙКА Й НЯМА ДА МИ КАЗВАТ КАКВО ДА ПРАВЯ?СЪБИРАЙТЕ СИ ПАР.ЦАЛИТЕ И ИЗЧЕЗВАЙТЕ В ПОСОКА УРАЛ.

33

Анонимен

преди 3 години

Захариева... персона нон грата ЯАла Макаров ГРУ -Чемодан -Рассия.... Цветан Цветанов-чемодан-затвор -лукзозна килия Софийския централен. Активните мероприятия на Корнеля и корнелийни юнаци от ГРУто на Наришкин няма да мине метъра. Всичкото Руско олигарх в затвора и колкото по бързо толко по добре за всички.

32

Анонимен

преди 3 години

Сериозно? :) Черноработник? :) Черно работници в Европа са българските ***. Българите са мед.сестри, болногледачки, лекари, инженери и т.н. Имаме и евро депутати, да ти кажа, ако не знаеш. :)))А ЕДНА РУСКА РУБЛА Е ГОРЕ-ДОЛУ 3 стотинки.:)

31

АдмирациЙЙЙ, Сатира

преди 3 години

Когато се ограмотиш още малко, тогава хвали посланици.Но защо ли си губя времето да се заяждам с руско ботче.