55

Анонимен

преди 3 години

Дивакът си е дивак, братче.

54

Богомил

преди 3 години

Не знам за Дж.Вашингтон, но древните гърци/ с които днешните нямат много общо/ са били робовладелци. В същото време западноевропейците, когато търсят своята идентичност след създаването на националните държави там и основно през 18-ти век, започват масово пренаписване на историята и обявяват елините/името елини, както и Атина са тракийски/ за основоположници на демокрацията. Робовладелец-демократ?! Парадокси, до които се стига когато историята се гради върху фалшиви, политически основи и митове

53

Анонимен

преди 3 години

До Четете НицшеЗащо да четем Ницше, ако сме изучили основателя на цинизма Диоген? Последният е казвал, че кучето върти опашка, ако го храниш и те лае, ако му се караш. В случая кучешката логика е къде по-логична от логиката на човека-слуга и васал, който обожава господаря и дава мило и драго за един юнашки шут в лицето от обутия в ботуш господарски крак.

52

Бай Тръмп до че.рни

преди 3 години

Ей само да ми излеите че.рна боя на Белия дом! Ще ви къпя в белина, докато не го изтъркате да заблести !

51

Анонимен

преди 3 години

Да, всички се ядосват и са бесни, ама хайде тези дето са били роби и насилствено са закарани в цивилизования свят, дасе върнат по родните места в Африка. Там няма да ги унижават. Историята трябва да се знае. Хубава лоша - факти.

50

Анонимен

преди 3 години

Тези там в САЩ са като нашите демократи - рушат и крадат.

49

Кукли на конци

преди 3 години

Това са протестиращите там. Както и на много други места. Не че нямат от какво да се вбесяват, но тези първобитни дивотии по улиците с какво ще им помогнат? Повечето в тълпите са невежи лентяи, свикнали да живуркат наготово, макар и мизерно. И изобщо не разбират какво правят. Щом посегнаха и на паметника на Уилям Болдуин, който се е борил срещу робството и за равни граждански права на чернокожите много преди Гражданската война, не са нищо повече от насъскани *** вандали.

48

Сам Боха

преди 3 години

Последното изречение в статията казва всичко !

47

Анонимен

преди 3 години

Ще дойде ден, в който ще кажат, че Джордж Вашингтон е робовладелецНеоспорим факт. И ако анархокомунистчетата искат да махат паметници на робовладелци, трябва да започнат първо с него. Тогава и столицата Вашингтон трябва да се прекръсти, както и щата Вашингтон.

46

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 49Ами у нас подобна практика има.Преди време четох, че в един от морските ни градове е имало паметник на човек, чиято обществена дейност се е състояла в това, че е бил благодетел (меценат). Направил много неща за града, включително и дал пари за построяването на гимназия. Паметникът му се намирал върху специално направен постамент от скъп мрамор.После другарите махнали неговия паметник и на негово място сложили такъв на Васил Коларов. След промените не знам какво има там.

45

Анонимен

преди 3 години

Мултикултурализмът и феминизмът, са злото което е напът да ликвидира европейската цивилизация - това са жалките факти.

44

Четете Ницше

преди 3 години

Той ще ви обясни, че между понятията "добро" и "зло" няма разлика.Зависи кой какъв критерий прилага.Защо "Х" да приеме, че е "добро" онова, което е добро за "У", но за "Х" е неизгодно? И обратното.

43

Щом журналист

преди 3 години

Си дава "експертното" мнение, значи много сме го закъсали. Експерти по нищо бол, да ходят да си изказват мнението на пейката пред блока с останалите не.удач.ници.

42

Анонимен

преди 3 години

"Ето защо паметниците са глупост."-------------------------------Не са глупост. Просто трябва да се модернизират. Главите им да могат лесно да се сменят. Технологията да се нарича "Паметник на последния победител".

41

Анонимен

преди 3 години

И ние да започнем отначало,да махнем паметника на човека от Веселиново ,който докара държавата до кривата круша.Той е създателя на костовизма и неговия човек Костов.

40

Не страхът е причина

преди 3 години

Този е журналист, а не експерт по социална психология.Погромите са резултат от манталитета на лу.м.пените, които винаги използват удобните поводи, за да се развихрят и, ако е възможно, да грабят.Тази особеност на психиката на лу.м.пена е отдавна изследвана. Съответните експерти знаят как да подтикнат подобни прояви.Причината за тези "бунтове" са нечии предварително пресметнати облаги - спечелване на избори, дестабилизиране на държава, подкопаване на устоите на цивилизационен модел и т.н

39

Анонимен

преди 3 години

Костов ни натика в робството на беззаконието и превърна България в американско гето.30 г след промените вече някой има ли съмнение кой е правил реформите и в каква изгода.Утопията на мултикултурализма свърши.Дори Холивуд не може да го прикрие.

38

Анонимен

преди 3 години

Цар Освободител също е бил робовладелец. Освобождавал е робите си и те са умирали от глад. Много зъл робовладелец е бил. Трябва да бутнете паметника на Коня пред парламента.

37

Анонимен

преди 3 години

"Ще дойде ден, в който някой ще каже, че Джордж Вашингтон е робовладелец. Стигна се до абсурди" Вашингтон и някои други от бащите -основатели са били робовладелци , доста едри робовладелци . Имали са доста парички . Това го знаят и малките бебета Вашингтон до смъртта си е притежавал роби .

36

Анонимен

преди 3 години

А ние кога ще се надигнем срещу костовизма и пост комунистическото робство на хора били от БКП и ДС и днес отново владеет милиони роби под флага на ЕС.