61

Анонимен

преди 3 години

Да бяхте тествали VW Polo,което е 1,1 литра. Там щяхте да видите разликата нагледно.

60

Д-р Исня

преди 3 години

2.5 кВт! По-добре да го изкоруба и да монтирам този от хола. Външното тяло ще е на багажника, ама поне ще смуче само до 1 киловат. Такава ламя трябва да прави -20 в купето за 40 секунди! Поне 18 BTU e!

59

Evlogi

преди 3 години

Редактора на раздел Авто да не го е хванал корона вируса , от 2 месеца на начална страница е тази статия и тази с авентадорите?

58

Ххй

преди 3 години

Тествайте нещо 75 коня, на 185 все тая. Да ви и статиите

57

той

преди 3 години

Много са си хубави малолитражките.Аз на море с родата не ходя,нито пък ми трябва голям багажник.Малка количка,здрава,максимум със 100 км карам.Не бързам,а ако бързам тръгвам по рано и така.С кеф се излагам с такива дребни и маломощни коли,най-вече защото данък мнение не плащам.

56

Анон

преди 3 години

На пълна газ съединителя на компресора на климатика разкача и няма загуба. При магистрални скорости загубите от климатика са по- малки от тези ако караш на отворени прозорци...

55

Хх

преди 3 години

Само разбирачи гледам под статията...Ама като дойде време за избори си чешат шкембетата

54

Оф

преди 3 години

Е, това и децата го знаят. Що за *** статия! Някок без книжка ще да я е писал. Пффф

53

Хахахах

преди 3 години

Ползвали Миата, където силата е при ускорение след завой и на високи обороти.Тя старата 116 коня при климатик се усеща на макс при ниските обороти, те новия агрегат със 184...

52

Аз

преди 3 години

Питайте таксиджиите или шофьорите на фиат пунто 1.1л 60 коня с газова по нагорнище. Не кола със 180 коня дето 90% от хората не сме карали.

51

Анонимен

преди 3 години

Само на ***, които се гонят по светофарите им трябва нещо такова. А днеса явно се занимава с опростачване.

50

Анонимен

преди 3 години

Зависи от колата. Ако принципно не върви много, тогава се усеща осезаемо. Ако си е осичка, не й пречи.

49

Анонимен

преди 3 години

Глупости, няма такова нещо!И моята кола не е много мощна, а си изпреварвам нормално както без климатик, така и с климатик.Даже с климатик повече, защото зимата не пътувам по магистрали.Като включа климатика усещам за момент само че падат оборотите едва забележимо, но мощността си я има.

48

Gogo

преди 3 години

И какво от това, нали не се пържа в колата а ми е приятно да си карам...

47

Анонимен

преди 3 години

Като ти открадне 5% от въртящия момент при изпреварване и увисваш като прани ***. И това е на мотор със 180 коня.А на по-слабите краде и по 10% сигурно.

46

Владислав

преди 3 години

Толкова ли много хора карате някакви малолитражки? В смисъл чета коментарите и се очудвам !! 60к.с-100к.с ??? 1.4-1.6-1.8??? Не казвам да сме всички с 390 к.с ама wtf?? Моя пасат е 131к.с и ми малее,аз си мислех ,че 150-170к.с е нормално за нашите ширини !!Бая комбита виждам на пътя ,бая кросоувъри!Е то с тия 60к.с какво да очакваш? И с климатик и без то малко файдата.... И какво правим като натовариш родата за морето или багажа от село по някой баир !! Не се излагайте бе хора.

45

Барба Ганьос

преди 3 години

Климатикът не краде мощност! Той работи на "зелена" енергия идваща от преминаване на автомобила по неравностите на пътя! Климатиците са особенно ефективни по българските пътища а за това основен принос имам АЗ!

44

до 41

преди 3 години

Дали простакът не си ти? Нали знаеш че компресорът на климатика се включва и изключва, което променя режима на двигателя, новите двигатели работят на границата на възможностите си, предварението на запалването също работи на границата, когато климатикът ми е включен точката на зацепване на съединителя се променя, ако сменяш на слух и компресора на климатика се включи точно когато сменяш скорост или потегляш може да останеш неприятно изненадан от необяснима моментна загуба на мощност.

43

Анонимен

преди 3 години

След 2005г компресорите са съвсем други, работят по друг начин, празни цикли няма, загуба на мощност също, дори и при по слаби мотори. Средностатистически автомобил със 184кс е някакъв майтап. Не знам дали и 15% от регистрираните автомобили минават 150кс

42

Анонимен

преди 3 години

Га вкарам три ракии нииишту ни усетъ!