16

тя

преди 3 години

Едно време /при "лошия" соц / за едно място се бореха 10 -15 човека ,имаше голям подбор , а сега ги молят да се запишат за студенти! Ауууу, докъде стигна "техниката " ! Затова по- умтите отиват в чужбина !

15

Анонимен

преди 3 години

Справедливо ли е този господин ,че беше и зам.- министър , да бъде някакъв рупор ,пример за образованието ни само защото се докарва пред господарите на деня??????????

14

Анонимен

преди 3 години

Екатерина захариева ще се яви ли на изпита по англ. език? А горанов на изпита по БЕЛ? Нивото е пднашо много, много преди извънредното положение

13

BB

преди 3 години

Проблем трябва да бъде излизането от ВУЗ а не влизането трябва всеки да може да влезне а цедката да е първата година ама не срещу пари а срещу знания

12

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Задължителните матури" нито са нововъведение нито са отживелица.В далечната 1979г имаше 5 матури по Български език, математика, физика, химия и история. Оценките влизаха в дипломата и в бала при кандидатстване във ВУЗ. За специалността право която се изучаваше в СУ имаше не два, а три изпита по история, по български език и политически, който беше задължителен за да може да се явиш на другите два. Случващото се сега е безобразие.

11

Петър

преди 3 години

АнонимчоВсеки може да гледа докъдето му достига погледа и всеки може да чете докъдето може и да разбере каквото може от прочетеното. Всички ли влезли трябва да завършат? Това не е като да завършиш детска градина. Завършилите висше образование с нужните качества и знания никога не са много.

10

Анонимен

преди 3 години

До Петър Петърчо хубаво е винаги да правиш сравнения но не забравяй че в България много от нещата не са като по света. Там дори глобяват за неща които тук направо ни изумяват. никой не преписва така масово на матурите както тук. а който не препише е пълна скръб Двойки масово. А да не говорим за масовата корупция в българските университети. какво ще ги правим толкова много завършили? Така че нека оставим сравненията и да гледаме собствения си двор.

9

Петър

преди 3 години

В държави, в които има университети / , които са в топ класацията / с многовековни традиции също няма приемни изпити, но не всеки който е приет успява да завърши.На този свят няма абсолютна справедливост. Защо да не се вярва на резултатите от матурите? Нима вече всички преписват? Не е ли по-добре да влязат да учат всички, които искат, но да завършат висше образование само тези, които покажат нужните качества и знания.

8

Анонимен

преди 3 години

Справедливо? НЕ, изобщо. Изобщо не ми го побира умът на кого хрумна тази нелепост. Матурите не е ясно как се взимат. Затова трябва да има кандидат - студентски изпит. С квестори, без мобилни телефони и компютри. Само кандидатът и белия лист пред него. Това е истината. Тъкмо ще се види и дали кандидатът може да пише. Че то неграмотността стана масово явление. Кандидат студентският изпит показва качествата на кандидат - студентите, другото е измама.

7

Светозар

преди 3 години

Стига с това 119 училище и с тоя Стаматов. Други училища в България няма ли ? Това платени реклами ли са ?

6

Щирлиц

преди 3 години

Защо не ги приемате във ВУЗ,както във онзи виц,където африканците ги приемали със ГАЗ-ка,която се блъска на заден ход в палмата,и който падне вътре е приет за студент!?

5

Обиден философ

преди 3 години

Усещането за справедливост било доста философско...Още от зората на фиософското мислене справедливостта (дике, карма, дао) е в центъра на вниманието на философите. Директорът бърка философия и софистика и сигурно си мисли, че всяко философстване не е нищо друго освен шикалкавене.

4

Анонимен

преди 3 години

ДИРЕКТОР НО НЕ УЧИТЕЛ!!!

3

Анонимен

преди 3 години

Един от най-некадърните комунисти на света

2

Анонимен

преди 3 години

ИЗПЪЛЗЯЛ ОТ СОЦА ЧЕРВЕН ОСТАТЪК ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ

1

Анонимен

преди 3 години

Стаматов искаше да узакони робския труд за ученици и родители