16

Манол

преди 3 години

До АнонименВ Балчишкото стопанство и горски има търсачи на трюфели. Явно няма да дават разрешителни на други , а само те ще си търсят. Обикалят и по околията тия горски.

15

е, и..?

преди 3 години

трюфели ли ..? Аз такава гъба не ям, тя не ми харесва. Пари нямам за хляб, те какво ми говорят ...

14

kaputt

преди 3 години

забранявай че ще вземе някой да направи пари и да си осигури живота и да не му се налага да робува за някой от герберастките фирмаджии

13

До 12

преди 3 години

Абе *** за гъби става въпрос ,какви гербави калинки? Съвсем си изтрещял бе пубере!!!

12

Анонимен

преди 3 години

Те до вчера не знаеха какво е трюфел, ама надушиха далавера и веднага забрани, разпоредби режими... Да не се минат гербавите калинки..

11

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Те предимно от племето вършат тези работи."О да, от племето вършат тези работи. Обучените кучета ги доставят от чужбина Франция, например. Специални породи и не са никак евтини.

10

Русия

преди 3 години

Нали в Добруджа , а и в цяло БГ уж трюфелите бяа никачествени ?

9

Анонимен

преди 3 години

Все едно да забранят на хората да ходят по горите и да берът гъби. Ще търся трюфели колкото си искам. Те бракониерите не са проблем за дивеча, нито са проблем мотористите дето по цял ден пърполят по горите. Проблем станаха гъбарите. Пък горската мафия, дето осече България, тя хич не е проблем, че горските ще гонят гъбарите

8

Анонимен

преди 3 години

Става дума за черен летен трюфел, който не е нито рядък, нито скъп. 100 грама е 20 лв. И за тия 20 лв. обикаляш като смахнат. И отделно, че 100 грама ще има да го стържеш една година. Нищо особено. Смърди на войнишки партенки. Може да се купи от по-големите магазини. Или бай-*** нещо пак са го избудалкали, или джурналята пак евтинки сензации търсят.

7

анонимен

преди 3 години

Само мутри, демек техни хора ще берат. Горските закони са само за простолюдието

6

бай вълчо от хисаря

преди 3 години

Ta,в Италия този бизнес е строгорегламентиран.Имаш площ в/дка, плащаш такса и търсиш99% си е наследствен бизнес.Не можеш да влизаш никъде другаде.Решиш да си го продадеш.О.К.Тук в БГ. имаш куче за 2бона, джип за 5 и плащаш по 30лв. на ден на 2-3 мутри и търсиш.Каквото намериш търсиш пазар, ако не намериш- крадеш от намереното на побратимия си.А бе като описаното от Джек Лондон в: златотърсачиРешението е: 20% на обласния управител,пък той да си го делка с Пеевски,10% за кмета,10% за горското

5

кво се чудите

преди 3 години

Наторявайте горите с бракониери ве. Хем полезно, хем бързо и резултатно.

4

Анонимен

преди 3 години

До скоро от Земеделието се кълняха че в България нямало трюфели,а ако се намирали такива тук-там,то те били толкова некачествени,че не ставали за никаква консумация,да не говорим за изкарване на пари.Но какво се оказа? Оказа се ,че българските трюфели са с изключително високо качество,и са много търсени и скъпи на световният борсов пазар.И всичко това,за да могат мутрите и техните покровители отгоре,да богатеят на чужд гръб плащайки стотинки за най-високо качество.Ама няма вече балами.

3

ЦИНИК

преди 3 години

У наше село също има трюфел.Що пара съм изкарал от тва.Ама си пасувам от жа са юрне целото село да събира и за мен кво ша остане?С парите щат пат ода до Софето до един клуб та отлабвам жилата.

2

Анонимен

преди 3 години

Малко ми е странна идеята за нещо дето расте в дивото да ми събират такса.Като искат да защитят трюфелите, тези толкова традиционни за българуте гъби, да го обявят мястото за защитен парк и да не дават нищо да се пипа. Дядовците ни все трюфели са яли. Или така няма да събират кинта?

1

Анонимен

преди 3 години

Те предимно от племето вършат тези работи. Държавата не е тяхна, пука ли им за нея?Такива на дръвника и край с бракониерството, иначе няма оправия.