23

Анонимен

преди 2 месеца

Балъци, няма по-лесен предмет от математиката. Изисква се редовно четене и упражнение. При решена задача не зависиш от това дали 50 годишната учителка в критическата има вълни или не. Отговора е един, или е правилен или не.

22

Анонимен

преди 2 месеца

Такава организация са създали, че децата трябва да с по стайте до 8:30, после ще чакаха да стане 9 за да се обявят темите от МОН, които се получават от техническата комисия в съответното училище, която започва да ги разпечатва индивидуално за всели ученик.
Така че ако почнат в 10 ще е добре, но децата ще седят в затворено помещение над 1 час без да правят нищо само ще чакат.

21

Учебниците

преди 2 месеца

Лошите учебници (страшно много материал, с много грешки и подреден много лошо) са бич за образованието в България.

20

Шоп

преди 2 месеца

2000 oт 50000 означава че умните младежи в Бг са около 4% от всичките. Това ще са тия които като порастнат няма да хленчат че "не е държава" и че заплащането не е "достойно" и прочие глупост..

19

om

преди 2 месеца

Какво учат сега поколенията, сегашното висше е социалистическото средно,това е истината,колкото и да е болно дрогата започва от 6-7ми клас...

18

12ти клас

преди 2 месеца

Мдааа, много ми е забавно като видя всичките намусени и самотни лелки, чичовци, баби и дядовци от едно време как ни солят нас и сегашната система. Времената отдавна са се променили. Сега повечето университети по принцип искат отделни изпити за да се влезне там. Затова една голяма част от нашия випуск записват най-лесното. Защото от матурата няма смисъл. В университета, в който ще следвам отдавна съм си покрил критериите и съм приет. ДЗИто го правя за спорт и за защита на престижа на училището.

17

Lan

преди 2 месеца

:) 11 да се чете 111
80 -90 :) грешки при писането

16

Анонимен

преди 2 месеца

Завърших 2010 тогава имаше около 70 хиляди 12 клас смърта е пълна

15

Lan

преди 2 месеца

19 :) Това е математика в най-добрия ѝ вид - развиваща мисленето, а не само зазубрянето на готови модели.

14

Lan

преди 2 месеца

Външното оценяване беше отменено със заповед на министъра...:) Всъщност задачата е доста лесна и е логическа, развива цялостното мислене. При сбора на едно двуцифрено и две едноцифрени числа не може да се получи трицифрено число по-голямо от 200, следователно УУУ е 111, по същата логика ББ е 99 тъй като няма такова едноцифрено число, което като го извадиш два пъти от 11 ще получиш число по-малко от 80, а А е 6. А те току що подробно са учили за едноцифрени, двуцифрени и трицифрени числа...

13

Анонимен

преди 2 месеца

На много от тях ще им се наложи да си доучват математика.

12

Летя с колата

преди 2 месеца

До lan
Вчера им беше външното оценяване (28.05.2020). Ето ти една "задача":
Еднаквите букви са равни на еднакви цифри
А+А+ББ=УУУ
На колко е равно БАУ?
4-ти клас.... Ти сериозно ли..... Това математика ли е или аз не съм наред...?
И други безсмислени подобни условия.....

11

Lan

преди 2 месеца

17 "От вчера"? Това, което виждам на сайта а МОН е от миналата година и е съвсем адекватно за материала, който изучават в момента децата. :)

10

Летя с колата

преди 2 месеца

Някой виждал ли е"външното оценяване" по математика след 4-ти клас от вчера? Има "задачи", върху които и висшист по математика ще мисли поне 10 минути. Това НЕ Е НОРМАЛНО!!!!!!!!

9

Анонимен

преди 2 месеца

“ По байтошево време бяхме 13 000 математика и 7000 физика... На ви демокрация!”

И 2 седмици след Бай ти Тошо, вече ходеше да береш ягоди ...

8

Lan

преди 2 месеца

При положение, че математиката е абсолютно точна, то най-лесният изпит е този по математика - или знаеш, или не. Не можеш да манипулираш по никакъв начин.

7

Lan

преди 2 месеца

"Във всяка наука истината е точно толкова, колкото в нея е математиката" Срам! Това е държава без хора с научини интереси в нито една област...

6

Факт

преди 2 месеца

При толкова математически гимназии само 2000 математици...Явно трябва да се промени нещо и математиката да отстъпи от часовете.

5

Инженер доцент

преди 2 месеца

По байтошево време бяхме 13 000 математика и 7000 физика... На ви демокрация!

4

Анонимен

преди 2 месеца

За Тия 11 000 никви вузове направо да ги пращат в колцентровете!