22

Анонимен

преди 3 години

Балъци, няма по-лесен предмет от математиката. Изисква се редовно четене и упражнение. При решена задача не зависиш от това дали 50 годишната учителка в критическата има вълни или не. Отговора е един, или е правилен или не.

21

Анонимен

преди 3 години

Такава организация са създали, че децата трябва да с по стайте до 8:30, после ще чакаха да стане 9 за да се обявят темите от МОН, които се получават от техническата комисия в съответното училище, която започва да ги разпечатва индивидуално за всели ученик.Така че ако почнат в 10 ще е добре, но децата ще седят в затворено помещение над 1 час без да правят нищо само ще чакат.

20

Учебниците

преди 3 години

Лошите учебници (страшно много материал, с много грешки и подреден много лошо) са бич за образованието в България.

19

Шоп

преди 3 години

2000 oт 50000 означава че умните младежи в Бг са около 4% от всичките. Това ще са тия които като порастнат няма да хленчат че "не е държава" и че заплащането не е "достойно" и прочие глупост..

18

om

преди 3 години

Какво учат сега поколенията, сегашното висше е социалистическото средно,това е истината,колкото и да е болно дрогата започва от 6-7ми клас...

17

12ти клас

преди 3 години

Мдааа, много ми е забавно като видя всичките намусени и самотни лелки, чичовци, баби и дядовци от едно време как ни солят нас и сегашната система. Времената отдавна са се променили. Сега повечето университети по принцип искат отделни изпити за да се влезне там. Затова една голяма част от нашия випуск записват най-лесното. Защото от матурата няма смисъл. В университета, в който ще следвам отдавна съм си покрил критериите и съм приет. ДЗИто го правя за спорт и за защита на престижа на училището.

16

Lan

преди 3 години

:) 11 да се чете 11180 -90 :) грешки при писането

15

Анонимен

преди 3 години

Завърших 2010 тогава имаше около 70 хиляди 12 клас смърта е пълна

14

Lan

преди 3 години

19 :) Това е математика в най-добрия ѝ вид - развиваща мисленето, а не само зазубрянето на готови модели.

13

Lan

преди 3 години

Външното оценяване беше отменено със заповед на министъра...:) Всъщност задачата е доста лесна и е логическа, развива цялостното мислене. При сбора на едно двуцифрено и две едноцифрени числа не може да се получи трицифрено число по-голямо от 200, следователно УУУ е 111, по същата логика ББ е 99 тъй като няма такова едноцифрено число, което като го извадиш два пъти от 11 ще получиш число по-малко от 80, а А е 6. А те току що подробно са учили за едноцифрени, двуцифрени и трицифрени числа...

12

Анонимен

преди 3 години

На много от тях ще им се наложи да си доучват математика.

11

Летя с колата

преди 3 години

До lanВчера им беше външното оценяване (28.05.2020). Ето ти една "задача":Еднаквите букви са равни на еднакви цифриА+А+ББ=УУУНа колко е равно БАУ?4-ти клас.... Ти сериозно ли..... Това математика ли е или аз не съм наред...?И други безсмислени подобни условия.....

10

Lan

преди 3 години

17 "От вчера"? Това, което виждам на сайта а МОН е от миналата година и е съвсем адекватно за материала, който изучават в момента децата. :)

9

Летя с колата

преди 3 години

Някой виждал ли е"външното оценяване" по математика след 4-ти клас от вчера? Има "задачи", върху които и висшист по математика ще мисли поне 10 минути. Това НЕ Е НОРМАЛНО!!!!!!!!

8

Анонимен

преди 3 години

По байтошево време бяхме 13 000 математика и 7000 физика... На ви демокрация!И 2 седмици след Бай ти Тошо, вече ходеше да береш ягоди ...

7

Lan

преди 3 години

При положение, че математиката е абсолютно точна, то най-лесният изпит е този по математика - или знаеш, или не. Не можеш да манипулираш по никакъв начин.

6

Lan

преди 3 години

"Във всяка наука истината е точно толкова, колкото в нея е математиката" Срам! Това е държава без хора с научини интереси в нито една област...

5

Факт

преди 3 години

При толкова математически гимназии само 2000 математици...Явно трябва да се промени нещо и математиката да отстъпи от часовете.

4

Инженер доцент

преди 3 години

По байтошево време бяхме 13 000 математика и 7000 физика... На ви демокрация!

3

Анонимен

преди 3 години

За Тия 11 000 никви вузове направо да ги пращат в колцентровете!