250

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 276Е*аси простотията! Абе, вие с какво точно мислите?

249

Анонимен

преди 3 години

Едно село се заселва с високи пенсии!

248

На село

преди 3 години

За да съществува в момента магазин на село, то трябва да е поне с 50 жители. Говоря от името на управляващ такъв в село с 45 жители. Не става, не излизаха сметките и трябваше да го затворя. Някои реваха, някои се радваха, но сега уж живо село, а няма от къде едни семки да си купиш да почоплиш малко...

247

до 266

преди 3 години

Земеделската работа не е трудна, напротив - полезна е за здравето, защото раздвижва цялото тяло при това на чист въздух. Аи плодовете на собствения труд са най-сладките. Сега много ли сме добре, като от работа сме в колата, вкъщи на лаптопа и все така ? Сами си съсипваме здравето, повечето.

246

До ДОГАН, БОКО, НИНЧ

преди 3 години

Той прага не е проблем, че е в бруто, проблема е че под нивото на оцеляване!

245

Проект Супер-Село

преди 3 години

Държавата да започне да строи супер-села: села с полицейски участък, детска градина, основно училище, магазин, аптека, ВиК, ток, тротоари, улично осветление и т.н. и да предлага преселване на такива хора, останали по няколко в обезлюдени села. В момента имаме над 5000 села, от които над 90% са в трагично сътояние. По-добре да имаме 500 села с инфраструктура, удобства, разположени до големи градски центрове. Държавата никога няма да има средствата да поддържа 5000 села, но 500 села може.

244

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 270"Ходенето" няма нищо общо с "гордост", "срам" и други подобни дивотии, а с наличието на работа главно. Ако хората имат работа извън големия град биха живели с удоволствие и другаде. За съжаление, освен програмистите и някои от услугите, малко неща могат да са изцяло онлайн, а тенденцията е да има все повече хора в градовете ... докато тръгне махалото наобратно.

243

Анонимен

преди 3 години

Понеже някой някога реши, че е модерно всеки да забравя от къде е и да ходи да живее "у града" или по-точно в един определен град. Отдавна мисля, че поне хората с възможности разбраха, че не нито приятно, нито показва класа да се вреш в някакъв блок насред мръсен и задушен град и всички се изнесоха по села и планини на природа. Но простаците още се срамуват да си живеят на село и да се радват на всички екстри, които малките населени места предлагат, а те са неизброимо много.

242

f

преди 3 години

долу партия ГРОБ, само развалиха хубавите български пътища, и винаги мръсно

241

f

преди 3 години

на градски пътища що тъй лъзгаво и буксува да гори? и спирачките никак

240

Анонимен

преди 3 години

Живот и здраве, като ми дойде време за пенсия (далеч е още) и ако съм успял да събера някой лев, сигурно ще потърся някоя къщичка на село. Особено, ако родната ми и иначе прекрасна Варна продължава да се "разраства" по такъв начин - една педя незастроена земя не оставят, не се диша вече :( . Но трябва да има поне - магазин със стоки от първа необходимост, действащ здравпункт и някакъв автобус до най-близкия градСелската работа е трудна, но поне зеленчуци при желание всеки може да отглежда.

239

еколог финландец

преди 3 години

А защо всички забравят природните закони ? Човешката популация се регулира от природата, а не от желанието на някого да се размножава. Например най-бясно размножаващите се континенти африка и отчасти азия са най засегнати от ппиродни бедствия - наводнения, урагани, тайфуни, цунами, земетресения, епидемии,суши и така нататък.

238

Гост

преди 3 години

Всичко е по градовете или чужбина.На село само баби и дядовци на доизживяване.Скоро и градовете ще започнат да влизат в тази статистика.Намаляваме и то доста бързо.

237

Анонимен

преди 3 години

До LanДа, знам го това "оставяне". Правиш некачествено и без идея как ще го поддържаш, после фалираш държавата няколко пъти опитвайки се, и най-накрая обещания комунизъм (обещаха ни го да доийде до 80та, ако някой е забравил) не само че не дойде, ами взе, че леко умре. Външния дълг е съставен главно от стария външен дълг (над половината). Сега с новите 10тина милиарда ще стане още по-сложно, но това е друга тема.Демокрацията никого не е гонила. Прехода го направи. Разликата е огромна.

236

Анонимен

преди 3 години

До студент-бригадирТо комунистите всичко така държаха "райско": със сила. Така станахме и 9 милиона (нещо, с което много се гордеят все още някои): щото на изходите се стреляше с автомати.

235

Lan

преди 3 години

257, има известен смисъл в това, което пишеш и все пак "комунистическа" България ни остави всички болници, училища, спортни зали (вече с малки изключения), библиотеки, читалища, язовири, мостове...явно и "бетонът" има смисъл! За вече 30г "демокрация" външният дълг си го има (въпреки ползването на цялата тази база). Най-големият грях на комунистите са репресиите - погубването на огромен човешки потенциал. Демокрацията прави същото - не затваря, но прогонва способните.

234

варненец

преди 3 години

Затова пък хората се блъскат в градовете. Тука във Варна градинки мрадинки, всичко кооперацийки..

233

студент-бригадир

преди 3 години

До Анонимен 2.К*во да му плача за соца?70-80-те,големи и пълни села, ама в текезето - двайсетина бабички и 5-6 трактористи. Прибиране на реколтата-ученици,студенти и войници.Селянинът отиваше да работи в окръжните градове.В средата на 80-те, БКП-то започна на прави аграрно-промишлени комплекси, текезета с малки цехчета по селата, за се задържат хората там.Преди да ме минусираш, виж филмите "Матриархат", "Селянинът с колелото".После, като отпадна жителството - айдаа, уйде коня у ряката.

232

Lan

преди 3 години

Надявах се, тази карантина да покаже, че голяма част от хората могат да работят от вкъщи...и селата пак да се напълнят, но уви :(. Може би някога...когато поумнеем.

231

Анонимен

преди 3 години

До LanКомунистите нищо не са направили. Така не се "прави". Не се строят огромни заводи, които са неефективни още със зачеването на идеята за тях, та до финалните щрихи с веригата за реализация. Само със бетон не става, трябва и акъл, но при комуня*ите той винаги е бил дефицитен.