310

Обективно

преди 3 години

За 30 години демокрация от 10.11.1989 до днес България е загубила 3 МИЛИОНА ДУШИ НАСЕЛЕНИЕВъв всички войни, които сме водили през последните 140 г от Освобождението до днес сме загубили 550 ХИЛЯДИ души, убити по бойните полетаТакъв геноцид и унищожаване на българския народ преди ЕС и НАТО сме преживели само един път в историята си и това е през Османското иго. Тогава децата ги вземаха за еничари в Истанбул а сега ги отвличат с Истанбулската конвенция в Норвегия.

309

1

преди 3 години

До Анонимен 335"Имаше"Затова държавата фалира няколко пъти по това време, защото се правеха неща които нито може да си ги позволи държавата/общината нито има смисъл от тях. "Всяко село стадион и кино" е точно като лозунг който може да очаква човек от някакви идеолози демагози. И резултатите от такива идеи са налице. Здравен център в села? Такива няма кой да обслужва и никога не е имало, така че , не нямаше в БГ.

308

Анонимен

преди 3 години

Не става въпрос за село във високите части на някоя планина. А за малко,населено място с всичко необходимо за нормален живот, но доста по еко от градовете, тоест без дълги булеварди, градски транспорт, светофари и всичко останалло присъщо на големите градове. Спомням си много села, като бях дете,в които имаше здравен център, училище, 3-4 хр магазинчета, футболно игрище, кино, дори лятно кино. Около къщите имаше овощни градини, в близост имаше ниви.Да в БГ. Сега вече не е така.

307

До 54

преди 3 години

Дай кординати да ти правя дете

306

До 40

преди 3 години

Лъжеш много бащи сами се грижат за децата си а жените са при други мъже изоставили мъжете и децата си

305

1

преди 3 години

До Анонимен 331Най-важното е хората да са реалисти. Според мен това е далеч по-голям проблем от непосредствените проблеми. На пъро място, града и селото си имат различни предимства и недостатъци и хората трябва да разберат, че е грешка да се опитват да превърнат селото в "мини град". От гледна точка на необходините ресурси това е неизпълнимо. На запад хората от селата движат с коли, за да стигнат до градовете, където да се възползват от това което им предлагат те.

304

Анонимен

преди 3 години

Надявам се, че хората ще преоткрият постепенно живота на село и то не само за разходка за по няколко часа дотам с колата. Има си своите несъмнени предимства.Oбаче, каквото и да си говорим, сега животът в много села е труден, липсва работа, липсват елементарни условия, инфраструктура. Може би като се заселят малко повече пенсионери, хора от големите градове на които им е писнало от презастрояване,трафик и мръсен въздух, но и ще искат някакви удобства в селата - нещата да се променят

303

1

преди 3 години

До Анонимен 328Имах 4 баби и като дете съм прекарвал цели лета на село. Иначе съм електроинженер, дълги години работих за фирма дето се занимава с поддръжка на ветрогенератори по целия свят. Не знам как реши, че живея на село. Нищо де, аз съм свикнал с обстановката в България.

302

Анонимен

преди 3 години

Заради такива негативно и песимистично мислещи хора в България, каквито са доста голям процент от населението, прекрасната идея за красиви и проспериращи села у нас е трудно постижима.

301

Анонимен

преди 3 години

човек като не разбира от нещо и няма какво да каже - говори глупости. Така са и тука разбирачите. Те нямат села, не са живели там, но са по-католици и от папата. Аналога на това да си се прибереш на село е буквално да си живял и в Англия и в Германия и Франция и накрая да си се прибереш в Люлин да си играеш джобен тенис. Между другото тираджия ли си или по строежите замазваше?

300

Анонимен

преди 3 години

Обичат, разбира се. Но за тях това е колкото да си пълнят фейсбука, а не им зависи животът от това. Разликата е огромна, не знам ти дали си го представяш.

299

до 324

преди 3 години

Много богати и преуспели личности обичат да се занимават с градинарство, представи си...

298

Анонимен

преди 3 години

Живееш на село защото искаш на село. Ако искаш да имаш кино пред вас или хипермаркет зад блока ще живееш в града. Не може хем така - хем така. Без това България е 300 на 300 км. - в радиус от 10-20км. от всяко село има град, а много села са и още по-близо. Всеки ден ли ходиш на кино, хората, които биха избрали живот на село са такива, които имат друга визия за свободното време между другото.

297

Анонимен

преди 3 години

Представих си го принц Чарлз, как специално си строи замък, за да копа картофи и да си прави фитнес с цепене на дърва. И как този замък е обзаведен по модел на къщите на местните селяни.

296

1

преди 3 години

До Анонимен 321Живял съм и в Англия и Франция и САЩ, освен в Германия (и в Либия, но тва не е интересно). Е, във Швеция не съм, там не знам, може и да е така. :))))

295

1

преди 3 години

До до 318/319Понеже съм живял в няколко държави в това число и в Германия, кАжи за германските провинции, където в селата има "болници", "кино", условия за спорт и интелектуално развитие (каквото и да значи това)".

294

Анонимен

преди 3 години

Същестува и в Англия, и в Швеция, и в съседните им - ако ви е далече съществува и в Словения (красота!) и хърватска. Но там явно са надживели първенющината.

293

1

преди 3 години

До Анонимен 315Замъци в провинцията ... с няколко десетки до няколко стотици човека персонал да вършат селската работа.Той и Принц Чарлз обича да си ходи на село в Шотландия, ама зеленчуците му ги карат от 600 километра. Бах тва село.

292

до 318

преди 3 години

То съществува в много германски провинции и не само там!

291

1

преди 3 години

До Анонимен 317Абе, вие в какви утопии живеете? Къде сте го виждали или чували това дето предлагате да съществува?