144

Анонимен

преди 3 години

Няма нужда на велика България... Няква Русияя да и казва, каквото и било за писменост. Ние много добре знаем, какви сме и какво сме дали на света. Да ходят да си обясняват на Макетатаа... Може след още 60 год лъжи ги направят държава с трето име :)

143

До 141

преди 3 години

Специално табелите не са заради някаква мода, а за да ги разбират чужденците, тъй като вече има много туристи и транзитно преминаващи !

142

До 124

преди 3 години

Прав си, това са исторически факти, но някои хора, заслепени от идолопоклонничеството си, не искат да ги видят !

141

АЗ ГОВОРЯ БЪЛГАРСКИ!

преди 3 години

САМО , КОГАТО ОТИДА В ЧУЖДА СТРАНА ПОЛЗВАМ ЕЗИКА НА СТРАНАТА ...ИЛИ СРОДЕН ТАКЪВ!ЩОМ СЪРБИТЕ МЕ РАЗБИРАТ ...ЗНАЧИ И РУСНАЦИТЕ ЩЕ МЕ РАЗБЕРАТ!ТОГАВА , КЪВ Е ПРОБЛЕМА....ХА,ХА,ХАААААААААА...

140

До 138

преди 3 години

Единствено има спорове за Омир дали е живял през 8-ми или през 4/5- ти век ПРЕДИ Христа, но и в двата случая е имал на разположение писменост ! Така че хайде по-добре престани вече с инатестото си писане на глупости !

139

АЗ НЕ ГОВОРЯ РУСКИ

преди 3 години

ГОВОРЯ ЧИСТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК , ЗАЩОТО ТОЙ Е В ОСНОВАТА НА РУСКИЯ И СРЪБСКИЯ!КОЙТО ИДВА ТУК В БЪЛГАРИЯ ---ДА УЧИ БЪЛГАРСКИ ....ИЛИ МАКЕДОНСКИ ...ХА,ХА,ХА,ХААААА...

138

Анонимен

преди 3 години

До АМИ , ПРАВИЛНО!Не е нужно,нашите езици си приличат,защото славянски езици,а и ние разбираме руски,който не разбира руски,да го учи,това не ни засяга!

137

До 132

преди 3 години

Финикийската писменост доказано е съществувала повече от хиляда години преди Христа !

136

Анонимен

преди 3 години

За нас е огромна чест че сме дали на света кирилицата, но е важно и да я запазим. Защото днес виждаме отричане от надписите на български на много табели има надписи на английски което е" в крак с модата" но е срам за българщината. Също както навремето 19 век франкофонията. Вместо да се гордеем с кирилицата една част неразумни юроди пишат на латиница. Честит Празник!

135

АМИ , ПРАВИЛНО!

преди 3 години

РУСКИТЕ ДИПЛОМАТИ ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА УЧАТ БЪЛГАРСКИ!АЗ ПРИМЕРНО --ИМ ГОВОРЯ НА БЪЛГАРСКИ !ТЕ ТРЯБВА ДА ГО ЗНАЯТ И РАЗБИРАТ , ЩОМ ЩЕ МИ СЕ ПИШАТ "БРАТЯ"....ХА,ХА,ХАААА..НАЛИ ТАКА , БЕ...??!

134

Анонимен

преди 3 години

До ТУК НЯМА СЛАВЯНИМоля ти се,не ми се четат лъжи от измисленото и натрапено ни фанариотство,хайде спри с глупостите си!

133

Анонимен

преди 3 години

До До 122Да бе, 14-15 век, ама преди Христа !.................НЕ,14-15 век СЛЕД Христа ,а ако направим химичен анализ може да се окаже и по-нов текста,а 14 век преди Христа е нямало Азбука в Европа,нито писменост,с какво и как ще го пишат?! С трънки?! Ти без азбука и писеност можеш ли да пишеш големи текстове?

132

ТУК НЯМА СЛАВЯНИ

преди 3 години

СЛАВЯНИТЕ СА ЧЕРГАРИ ОТ СЕВЕР И СА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ -0,03% , КОИТО НАСЕЛЯВАТ ГЛАВНО МИЗИЯ!ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ У НАС СА ТРАКИТЕ , КОИТО ЗАЕДНО С МАКЕДОНЦИТЕ И ЕЛИНИТЕ , СЪСТАВЛЯВАТ НЕПОБЕДИМАТА ВОЙСКА НА АЛ.МАКЕДОНСКИ , КОЯТО ЗАВЛАДЯВА ЦЯЛА АЗИЯ И ЕГИПЕТ!РУСИЯ ПРОСТО ИСКА ДА СЕ ВПИШЕ В ТАЗИ ПИСМЕНОСТ , ЗА ДА ОСЪЩЕСТВЯВА ВЛИЯНИЕ НА БАЛКАНИТЕ--НИЩО ПОВЕЧЕ!ПО СЪЩЕСТВО --РУСНАЦИТЕ СА С МОНГОЛО-ТАТАРСКИ ПРОИЗХОД

131

До 132

преди 3 години

Като гледам, полудивак си все още ти, щом пишеш такива глупости !

130

До 122

преди 3 години

Да бе, 14-15 век, ама преди Христа !

129

Анонимен

преди 3 години

Сега няма ли да има статия "Защо руските дипломати учат български?"

128

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 114Интересно каква е "утопията" която си представяте когато говорите за "утопията Русия"?

127

Анонимен

преди 3 години

До До 122Не е толкова важно в случая кой точно е Омир и кога точно е написано, а какво е написано, и че е древно !............Тогава не е имало нито азбука, нито хартия, нито мастило, нито създадено текстово писмо,НИЩО ,с какво ще го напишат и КАК? Ти добре ли си?Хората тогава са били все още полудиваци!

126

До 122

преди 3 години

Не е толкова важно в случая кой точно е Омир и кога точно е написано, а какво е написано, и че е древно !

125

Анонимен

преди 3 години

До А , СТИГА ,БЕ....Затова и няма бой между Аспарух и местните или Кубер и местните,а им съдействатКато описват заселването на прабългарите на Балканския полуостров, византийските хронисти съобщават, че те уредили отношенията си с околните славянски племена. Теофан Изповедник споменава седем славянски племена и северите, а Никифор Григора говори общо за славянските племена, без да определя техния брой.