164

Анонимен

преди 3 години

Този каскет не е ли чул, че славянството умря с катето великото?

163

Анонимен

преди 3 години

"Славянската писменост".......нема......нарича се Българска.......кога ще гоним останалите агенти от червена звезда?

162

Анонимен

преди 3 години

До АнонименТова е най-новоизмислената теория-глупост за асимилация на руснаците и славяните,че руснаците били диви "викинги",моля ви се, всеки дърпа чергата към себе си и иска да асимилира славяните с поредната си лъжа и пропаганда,когато руснаците са били християни,имали са писменост,книги,църкви,строежи,търговия,диваците-викинги са били още по пещерите си и по дърветата!Няма спирачка западната,нагла,агресивна пропаганда с цел асимилация на славяните и лъжите им!Прекалявате!

161

Патока

преди 3 години

До АнонименЕвропейците им дали цивилизованост,ама не си личи да са я взели...

160

Анонимен

преди 3 години

Руснаците са викинги - факт,варягите от Украйна също са викинги. Някой да е чул езика на викингите да е близък до българския?От тук и отговора какъв е езика на руснаците, той е старобългарски в църковните книги по които са покръствани и след това ползват руснаците е старобългарски. ФАКТ.

159

sofeto

преди 3 години

Не не не ако обичатье ***.... мьерси ви казвам аз на вас на таз любов и поздрави!

158

Анонимен

преди 3 години

До ДианаПроблема е че прабългарите са се омешали със славяните.омешали са се с траките. Тук са живели траки, а не славяни.

157

Анонимен

преди 3 години

"Славянската писменост е уникален духовен подвиг", смята той.не е славянска, а българска бе yшанко!

156

Безразличен

преди 3 години

Нито мразя Русия, нито ме интересува. Да стои далеч от Европа, от България, да спре да се меси във вътрешните ни работи, да спре да извършва подривна дейност и да краде територии. За всичко останало, на нас младите Русия ни е БЕЗРАЗЛИЧНА. Панимаеш?

155

Анонимен

преди 3 години

Защо никой не казва истината! Кирил и Методий създават глаголицата те е много трудна за употреба на практика . Тогава св.Наум, Ангеларий и св.Клмент с помоща на цар Борис създават азбуката която се ползва в момента, тя има 60% букви от гръцката азбука,както и латиницата използва 60% гръцки букви. Но Преславската и Охридската школа налагат съвременната азбука, а руснаците учат и говорят от старобългарските книги и приемат българския език.

154

Диана

преди 3 години

Проблема е че прабългарите са се омешали със славяните. Радой Ралин го е казал много правилно: "на зелената поляна полегнали прабългарин и славянкавади тури, вади тури и народили чуку*дури." Сигурна съм, че ще ми нацвъкате доста минуси, но какво ли ме интересува? Цитирам точните дума на един сатирик, а той винаги е казвал истината.

153

Богомил

преди 3 години

До Анонимен 153Може би имаш предвид новият шрифт, направен по времето на Петър, когато България е под турско? Но това съвсем не е нова азбука. Шрифт не е азбука!

152

Анонимен

преди 3 години

24 най не е офицялен празник на Българския Народ и България поради причината че Византия насила Християнизира/славянизира Българския Народ през 866 г.Защо я няма тази важна част от Историята ни нека хората работещи в тази Област да си понесат Наказанията за извършените престъпления

151

Българската азбука!

преди 3 години

Не славянската! Взели сте в от нас и Петър Велики е правил реформи... но е Българска.

150

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 153Какво? ХАХАХАХАХА. Кажи кои са "модернизациите" дошли от Рашките ....

149

Чебурашка

преди 3 години

До Анонимен... Обичаме Русия,пожелаваме им всичко най-добро!..... Русофилите обичате Русия, но сте най-големите българофоби и национални предатели!

148

Анонимен

преди 3 години

До АнонименИ българската азбука е базирана на руската,първо българската азбука е отишла към другите славяни,след това си я връщаме модернизирана от Русия,също и във Великоморавия са преподавали Кирил и Методий.Всички са участвали.

147

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 151Русия не чества тоя празник, може би защото това което ние честваме е българската азбука, а те не признават, че тяхната е базирана на нашата, така че, защо на български празник честитиш на Русия, другарю?

146

Анонимен

преди 3 години

Обичаме Русия,пожелаваме им всичко най-добро!Поздравявам ги с празника на славянската писменост,книжнина,просвета!С празником!

145

СТИГА ЗА РУСИЯ!

преди 3 години

НА ДНЕШНИЯ ДЕН --РУСНАЦИТЕ САМО МОГАТ ДА НИ ПОДАРЯВАТ ЦВЕТЯ И ДА СА НИ БЛАГОДАРНИ!"МЪЛЧАНИЕТО" --СЪЩО Е ПРИЗНАНИЕ И..... ЗЛАТО!