184

СЕРЕГЕЙ

преди 3 години

В задунайката всичко е руско Точка.

183

да,да ама не

преди 3 години

Руския език е млад и е смес от главно български, чешки/моравски/,полски!Киевската Рус е първото държавно образувание съдържащо "Рус" в името си! Митрополит на Киевска Рус и Литва е бил Киприян от Търново!Преди Моравия Кирил и Методий са ходили до Хазарския каганат през Херсон!Религия и дипломация!Кирил и Методий са "правили азбука" за словенски език!В началото е словото!"Кирилицата" е "правена" от учениците им тук в България при Борис и Симеон!

182

postradal pasi

преди 3 години

До АнонименТова е българица а не кирилица и трябва това да се коригира най-после. Братята Кирил и Методи са използвали стари български ръкописи от които са усъвършенствали българското четмо и писмо което дълги години е било поетапно унищожавано от фарисеите нарекли се гръцки говняри

181

Богомил

преди 3 години

Откакто преди 250г. новосъздадената Русия протегна хищни ръце към Черно море, Кавказ и Източна Европа те заговориха, че са славяни и предявиха претенции за всичко "славянско". Но единствената им връзка със "славянството" е новият им книжовен език с българска лексика, който замени използваният 8 века старобългарски, ако не броим малка група Венето от западната част на страната, далечни роднини и съседи на траките, които днес се наричат българи.

180

Анонимен

преди 3 години

Келфайда от тази ни славянска писменост щом не можем вече 75 години да си оправим държавата. Ако бяхме си останали под турско сега щяхме да сме със сто процента по-напред във всичко! Турците доказаха че са с многократно по-малко ганнювее в сравнение с нас в момента "великите" българи!

179

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовКъдето те хвана там те навирам където слънце не огрява.На нивата с картофите .... бегом.:))))

178

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 184Ние сме доста повече, така че нямате думата. Свиквай.:))))))))

177

Striker

преди 3 години

Не, седни си руски пАсланник! Пак вий абаркалис, а тавариш? НЯМА славянска писменост! Има българска писменост, която славянски и европейски народи използват! И руснаците НЕ сте славяни, а фини! Аман от недоучили!

176

Анонимен

преди 3 години

Аз се моля богу с тия думи:Боже на всяка твар и създателюна видимите и невидимите [неща].Господа живия дух изпратида вдъхне в сърцето ми словото,което ще бъде за благото на всички,живеещи в твоите заповеди.Защото е голям светилник на животазаконът ти, светлина в пътеките на този,който дири евангелските словаи се моли да получи твоите дарове.Лети сега и славянского племе.Към кръщение се обърнаха всички,..Константин Преславски,български просветител от 9 век"славянского(!) племе"

175

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАми, щом се чувствате "славяни" прав ви път към "славянска" Русия. Тук в България сме БЪЛГАРИ и така и ще остане. Вие нямате думата.............Изнасяй се ти,след като не си славянин,нямаш работта между славяни,щом ги мразиш!

174

Анонимен

преди 3 години

За буквите("Ὀ писмнхь" на старобългарски) е запазено полемическо съчинение от Черноризец Храбър,писано в края на 9 век, около 893 година.Под псевдонима Ч. Храбър вероятно се крие името на цар Симеон Велики и там съвсем ясно се самоопределяме като славяни.Ето съвремемен превод на съчинението - https://chitanka.info/text/16262

173

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 181Ами, щом се чувствате "славяни" прав ви път към "славянска" Русия. Тук в България сме БЪЛГАРИ и така и ще остане. Вие нямате думата.

172

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"самите ние се наричаме много пъти славяни,защото ние сме славяни"Дори да го потретиш, няма да стане истина..........Навсякъде българите в старобългарската литература се самоопределят като славяни и винаги са се самоопределяли като славяни,славянски са и титлите на владетелите ни, славянски ни е и езика и азбуката,а ти си нациска *** и лъжец!Искате да асимилирате славяните за пореден път,няма да стане!

171

Анонимен

преди 3 години

български - в името на отца и синаруски - во имя отца и сынасловенски - v imenu očeta in sinaсловашки - v mene otca a synaхърватски - u ime oca i sinaчешки - jménem otce a synaполски - w imię ojca i syna

170

Анонимен

преди 3 години

"самите ние се наричаме много пъти славяни,защото ние сме славяни"Дори да го потретиш, няма да стане истина.

169

Анонимен

преди 3 години

До ДианаНе сме се омешали със славяните,виж им титлите дори на езическите ни владетели, преди да приемем християнството ,те са всичките славянски,самите българи се самонаричат славяни и поставят знак на равенство между българи и славяни в творбите си от Средновековието,самите ние се наричаме много пъти славяни,защото ние сме славяни и винаги сме били такива,българите сме само малка част от славяните,но ние сме славяни!

168

Анонимен

преди 3 години

Този каскет името не може да си каже на Български.

167

Анонимен

преди 3 години

Пример със старославянското "поунть", което на съвременен български означава път,а на съвременен руски е путь,при българите са останали едни букви от думата,без носовка , а при руснаци други букви от същата дума,на сръбски е ***,хърватски ***,

166

Анонимен

преди 3 години

До АнонименВ миналото славянския език е бил ОБЩ и еднакъв,но тъй като славяните са обитавали големи територии,с течение на годините,започват да се образуват диалекти и малки разлики в славянските езици в отделните области,а по-късно и между държавите славяните са в Европа от Бронзовата епоха до днес,това са страшно много години и въпреки това,славянските езиците продължават да си приличат,а много думи са еднакви,например старославянското "поунть",което съвременно означава път,а на руски е путь

165

Анонимен

преди 3 години

До АнонименДа ,особено можеш да видиш европопейската 'цивилизованост' по това какво са вършили в колониите,има дори снимки и кадри,ще ти се изправят косите от ужас от тази "цивилизованост"