30

Програмист

преди 3 години

За да дадат на едни трябва да вземат от други. И естествено ще го вземат от редовните данъкоплатци, вместо да подгонят сивият сектор.Колеги, пригответе се за увеличение на ДОД или МОД, за да платим разликата от по-евтините кюфтета за народа....

29

Анонимен

преди 3 години

Повечето писачи тук, не разбирате какво всъщност представлява ДДС, как се начислява и кой се облагодетелства. Просто обяснено- ти продължаваш да плащаш същата цена за една пица, да речем 20 лв. До момента от тези 20 лв - 4 лв. отива в държавния бюджет - за пенсии, здраве, образование. Сега вече в бюджета ще влязат 2.10 лв. Разликата от 1.90 лв отива в касата на мутрата за нов джип, с който пияният му син или любовница ще ви прегазят на улицата. Капиш????

28

Анонимен

преди 3 години

Автогол на "патриотите"...защото ще се появят по-патриоти, който също ще искат привилегии !А ваучери, различно ДДС, първа линия, втора жичка е привилегия тип "активен борец"За пореден път политиците доказват, че не знаят законите на капитализма, а практикуват някакъв посткомунистически сюрреализъм.

27

Анонимен

преди 3 години

АБЕ кои чете вече книги те и за тоалетна хартия не стават

26

sas

преди 3 години

вече ще ми е по-евтино да си купувам храна от кварталното барче.Опа, забравих, че свалят ДДС, но не и цените. Класика.

25

Митьо

преди 3 години

Никой не ви кара на сила да посещавате кръчми, дискотеки, кафенета и всякакви надценкаджии. Ако стадото си редуцира ходенето по такива обекти на НАШИ хора, каквито и отстъпки да им се правят от държавата, те ще фалират. Аз лично ще бойкотирам, преди март месец с жената сме харчили средно по 500 лв на месец за барове и ресторанти. Е, били са грешни пари, короната ми помогна да разбера. Вече ще са ми спестен разход

24

1

преди 3 години

За 10 години едни детски градини не могат да построят, че все няма пари. Родителите са на нокти при всяка класация. Хора с хронични заболявания не могат да си купят лекарствата и какво ли още не, но могат да се лишат от ддс прихода от ресторантите.Няма такова държава.

23

мак

преди 3 години

Това с книгите е само да не е без хич, да не се оплакваме, че намаляват ДДС само за кръчми. По-добре е да намалят за детски стоки, вместо за книги. Не че книгите не са важни. Кръчмите имат голямо значение, така излиза. Защо обаче не намаляват ддс-то с по-малко и само до края на тази година? Защо за тях може, а за децата не? Какъв е този кръчмарски приоритет, за 2-3 месеца няма да фалират, споко.

22

Анонимен

преди 3 години

Болшинството от големите бизнесмяни, хотелиери и ресторантьори, гледат на ддс не като на дължим данък, а на нещо, което трябва да се краде и който не го прави е голям балък . А сега ги улесняват, просто ще крадат по-малко, директно им подаряват единадесет процента.

21

Анонимен

преди 3 години

Ако ще се сваля ДДС-то, то нека е на всеки отрасъл. Мирише на далавера от километри. Всичко бе засегнато от вируса ... или на управниците хотелите им да са на кяр. Цените няма да смъкнат и с намалено ДДС и така ще печелят още - това е идеята. Тиквата върти народа на малкия си пръст - оп па, на средния :) Никакъв контрол не може да има от държавата в нито един отрасъл - ако не става с пари, става с много пари.

20

Анонимен

преди 3 години

Всъщност сега е моментът да се обърне повече внимание на малките семейни заведения и къщи. Където човек има съмнение за мутренски заведения и хотели - да не се ходи.

19

баба мара

преди 3 години

това е нахалство откъде на къде ресторантите с 9 процента ддс но мен не мезасяга а кого ще ползва а ние с лекарствата да мрем за да не тежим на никогомислете на изборите следващия път защото сега сте излъгани а аз съм от негласуващитено вече се разколебавам

18

Анонимен

преди 3 години

По-ниското ДДС е изгодно само за ДПС и другите бизнес партии, защото цените няма да паднат.

17

До 20

преди 3 години

Важни са. Запитай се КОЙ ги държи, след като намален данък има само за Хотелиери и Ресторантьори. То е близко до ъкъла. Цеко Миневци, Арабаджиевци, Велчевци, синковци я на Първанов, я на някой друг, Догановци....и по - добре да не продължавам, става неудобно.

16

абсурдистан

преди 3 години

с какво тея ресторанти са толкоз важни и значими ? - Лудооост няква,немам думи ! Аз пък напук Няма да стъпя в заведение ! - БОЙКОт !за лекарства,пенсии,деца,безработни,хляб,данъци,ток,парно - Никакво намаление

15

zuzi

преди 3 години

Dublin - here I come...

14

Анонимен

преди 3 години

Трябва да има обществен отпор. Ако повечето хора бойкотират ресторантите на мутрите, те и 1 процент ДДС да им направят няма да спечелят. Стига снобарщина и показност. Седнете си в къщи или на двора, сгответе си. Не им давайте пари

13

Анонимен

преди 3 години

рязко спирам да излизам по заведения и ресторанти

12

Предприемач

преди 3 години

Държавата си има приоритети. Да помогнем на мутрите. Очаквайте сега от кой данък или акциз ще се компенсира загубата за фиска от намаленото ДДС. Аз залагам на акциз на горивата и неиндексиране на мин. заплата и пенсия в началото на 2021. Принципа е дери бедняка, богатите мутри все по - богати. Бойкотирайте кръчмите и дискотеките. Не им давайте парите си.

11

Анонимен

преди 3 години

Смятайте каква борба е със зъби и нокти мутрите на морето да не потънат.