86

до 88

преди 3 години

САЩ се намесва от първия ден на войната.Защото освен да праща помощи в СССРСАЩ води сам войната в Тихия океан. Това са хиляди войници, самолети и кораби срещу Япония, която е съюзник на Германия.И с това намалява тежестта, която СССР поема. Защото всичките войници, които трябва да прати на изток срещу Япония тя праща на немския фронт.Така че помощта на САЩ Е ОГРОМНА. За нея СССР не само не си връща дълговете, ами не чуват и едно мерси от Сталин.

85

Анонимен

преди 3 години

До АнонименДа,пишат лъжи и това,което си написал е ЛЪЖА,виж датата на която започва ВСВ,тогава никой не е нападал СССР, СССР е нападнат,едва след като Хитлер превзема западноевропейските държави, след което се обръща(или го обръщат) да превзема на изток към Полша и СССР!

84

Гневен

преди 3 години

Интересно е в качеството си на какъв този хищник дава нареждания на ЕС за емитиране на еди какво си,за вдигане на данъци и т.н.??? Разпорежда се като с подчинени нему роби!!! Докога този ЕС ще се гърчи под убийствените за европейците разпореждания на Сорос??? Той дори не е европейски гражданин,не го признават и в Израел,Виктор Орбан го изгони от Унгария.Крайно време е европейските народи да кажем СТИГА слугинаж и подчинение на Сорос и сие!!!

83

Аз

преди 3 години

Къв е тоя та си пъха носа на всякъде? Щом тоя казва нещо правете обратното.

82

Анонимен

преди 3 години

До АнонименСАЩ се намесва 10 месеца преди да приключи ВСВ в Европа на страната на победителите,а американските компании са захранвали и двете страни в конфликта,Германия ,също е получавала ресурси и стоки през ВСВ от САЩ.

81

Анонимен

преди 3 години

Значи в Интернет пишат лъжи, в уикипедиите пишат лъжи. А теб кой те обучава на ИСТИНАТА.Путин и "Движение русофили?Твойте глупости като ги чета все едно чета "Работническо дело".И там лъжите бяха от началото до края.

80

да де зомби

преди 3 години

До до 74речите на другаря Гьобелс ли четеш?Я си помисли защо Хитлер,Менгеле и други социалисти са приети радушно от САЩ с помоща на Сталин разбира се,започнаха и документи да се появяват от тогава вече.

79

до 83

преди 3 години

Вече писах, че когато се спори първо трябва да се чете какво се е случило НАИСТИНА а не само врели некипели каквото са ни поръчали.Чети, бе човек.Имаш пред себе си една огромна Енциклопедия, където има всичко. Не слуша тези, които те учат само как да правиш пиар или да плюеш.

78

Анонимен

преди 3 години

Като пишете за ВСВ вземете и прочетете историята и. В Гугъл има всички данни и цифри, има помощта, която оказва Запада на неблагодарния СССР не само като стойност, но и какви стоки са пращани с кораби и самолети. Много от помощта е пращана с кораби по северния морски път и много от тези кораби са бомбардирани от немците и са потопявани. Нищо не спира САЩ ДА ОКАЗВА ПОМОЩ ДА ПОСЛЕДНИЯ ДЕН.

77

Анонимен

преди 3 години

До до 74А ти знаеш ли кой е първия ден на ВСВ? Защото тогава СССР все още не е бил нападнат.А американците не помагат от първия ден на СССР през ВСВ,а около 10 месеца преди да свърши войната,няма даже и една година.Откъде си четете дезинформацията ,не мога да разбера,ако разчитате на нета и уикипедия,там пишат лъжи или просто премълчават истината.Излиза това,което те искат да ви излиза в нета.

76

СЕРЕГЕЙ

преди 3 години

Руснаците и хората от руските колонии,ненавиждат САЩ и Англия,защото затрупаха Германия и Япония с бомби и ѝ попречиха да освободят русия и необятните ѝ колонии от кремълския пещернокомунистически идиотизъм.

75

Анонимен

преди 3 години

Един от грабителите на България и заради който България е бедна ,а сметките на хората се изпразнихаи досега граби милиони от България,чрез слугите си Отровено общество ,Кулезич,БХК и други вредители на държавата ни!

74

V

преди 3 години

От статията става ясно че ЕС и Сорос са едно и също нещо .Ние тогава кво правим в ЕС ???

73

до 74

преди 3 години

И като се лъже трябва малко да се мисли.САЩ започват да помагат на СССР от ПЪРВИЯ ДЕН на ВСВ. Де ги парите дето откраднал Хитлер, де ги парите, които САЩ влагат? Па като ви пишат листчета да ги преписвате поне завършили ли са средно образование?Помагат и на Англия също като изпращат в Англия летци доброволци, които да пазят Лондон срещу немските въздушни атаки.

72

Популярност????

преди 3 години

Авторът на материала бърка известност с популярност. След своя "удар" през 1992 г., Сорос, може би, е придобил голяма известност. Точно за него, обаче, той не е спечелил никаква популярност.

71

Анонимен

преди 3 години

Кога ще си вземеш Отровено обещество и всички слуги у дома и да не вредиш на хората?

70

Анонимен

преди 3 години

След края на ВСВ и след като помогнаха на СССР с 180 милиарда долара, които СССР и до днес не е започнал да връща /въпреки спогодбите/ САЩ предлагат заем на СССР да възстанови икономиката си с изключително ниска лихва.Но Сталин отказва, да не би руснаците ако се сближат СССР и САЩ да видят как живеят американците.

69

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен65Парите на Плана Маршал са парите на ограбената Европа от Хитлер,а войната е договорена между две социалистически държави с цел глобален социален експеримент.Не случайно доста държави са разделени при експеримента.Германия,Корея,Виетнам......

68

Анонимен

преди 3 години

Германия наистина имаше план Маршал. Но никой не отиде там да им работи. Тя беше срината из основи и после се издигна отново с немски ръце. Между другото ако погледнете в Гугъл план Маршал е предлаган и на нас обаче СССР не е разрешил.За да ни тъпчат по-лесно.

67

пфуууу

преди 3 години

периодът, в който светът достига най-близо до осъществяването на тази концепция.