19

Анонимен

преди 3 години

СПЕКУЛА---ИМА САМО ПРИ НЕДОСТИГ НА ПРОДУКТИ НА ПАЗАРА.ПРИ ИЗЛИШЪК И СВРЪХПРОИЗВОДСТВО---ЦЕНИТЕ ПАДАТ САМИ!!!

18

Ами, правилно...

преди 3 години

ХОРАТА СА ГО ИЗМИСЛИЛИ:ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ, СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ОТ Т. Н. "БОРСОВО ЦЕНО--ОБРАЗУВАНЕ"!ТО--Е ГАРАНЦИЯ И ЗА КАЧЕСТВО.. И ЗА %-НА НАДЦЕНКАТА НА ПРОДУКТА!ТАКА И ДАНЪК--ПЕЧАЛБА ЩЕ Е ПО-РЕАЛЕН!!!

17

Милена

преди 3 години

В големите хранителни вериги няма увеличение на цените!!! Спекулантите са в малките частни магаэини, които алчно и престъпно се въэполэват от пандемията!!! Эащо няма, проверки, глоби и эатваряне на магаэини!!! ????

16

Сп???нс!?

преди 3 години

40 години планова икономика на нищо не ни научи, всички предприятия имаха отдел който се занимаваше да изчислява себестойност на предлагания продукт/услуга , която включваше труд, амортизация и т.н. Сега отива "горката" баба/дядо на пазара , оглежда се на какви цени продават наоколо (хора плащащи сергия, данъци, осигуровки, подкупи) , бабата слага лев-два отгоре и готово.

15

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 3 години

АМИ НОРМАЛНО Е:ЗА ДА Е "ЕВТИНО"---ТРЯБВА ДА ИМА "СВРЪХПРОИЗВОДСТВО"!СОЦ-недостига ...ражда само КОРУПЦИЯ И ЧИНОВНИЧЕСКО УГОЯВАНЕ от "преразпределение на благата"!

14

ист

преди 3 години

По добре свръхпроизводство, отколкото соц недостиг. Производството и потреблението определят цената на стоката в момента. Производителите ще се научат да произвеждат почти толкова, колкото могат да реализират. Планирането е в основа на световната икономика.

13

Глупости

преди 3 години

НА СЕЛО И В МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ , ИМА ХИЛЯДИ НАЧИНИ ЗА ПЕЧЕЛЕНЕ НА ПАРИ И СПОКОЕН ЖИВОТ , АМА БЪЛГАРИНА Е СВИКНАЛ , ВСЕ ДРУГ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НЕГО -- ДА ГО ХРАНИ , ПОИ , ОБЛИЧА И "ОСВОБОЖДАВА"...ХА,ХА,ХАААААААААА...ЗАТОВА , МУ Е ДРАГО ДА Е У ГРАДО--ДА СЕ ТЪПЧЕ У ПАНЕЛКАТА , ДА РУПА СКЪПИ , ЗЕЛЕНЧУЦИ , ДА ГО МЪЧИ БЕЗПАРИЧИЕ И КОВИД-19....АМА , АКО МОЖЕ ХИЧ ДА НЕ РАБОТИ...ХА,ХА,ХААААААААААААААА...ЩОТО ОТ РАБОТА , СЕ ГЪРБАВЕЕЕ, БЕ...ХА,ХА,ХААААААААА..

12

анонимен

преди 3 години

До Анонимен 11 ОТ ДНЕС ИМА ЗАВИЖЕНИЕ НА ГАЗТА И БЕНЗИНА. ЗАРЕДИХМЕ ВИДЯХМЕ И ПЛАТИХМЕ.

11

Анонимен

преди 3 години

*** е готов да му изгние продуцията и да я изхвърли но цена няма да свали.Това е положението.П.П. Банскалия ще разреди с вода виното което ти продава а останалото може и да изхвърли НО ще му е гот че ти няма да пиеш хубаво вино независмо че той нищо не печели.

10

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 3 години

НЕМА "ЕВТИНО" ,БЕ...!ЕВТИНИ СА САМО ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ У ТВОЙТА ГРАДИНА НА СЕЛО...ХА,ХА,ХАААААААА..!АКО ЛИ НЕ---НАПРАВИ СИ ТКЗС:Хем , ще ти е евтино ...хем ще си краднеш на воля...като едно време!ЩОМ СИ НА ПАЗАР И ЧЕКМЕДЖЕ У ГРАДО ....ШЕ ПЛАЩАШ!

9

Анонимен

преди 3 години

До анонимен 1Цена на черешите 2 лв., ама на 250 грама, а не килограм.В някои големи вериги вече пишат цена на пакетираната стока(200гр. 400гр.), а не пишат цената на килограм от стоката, за да не се набива на очи драстичното поскъпване.

8

Анонимен

преди 3 години

Дори една Каракачантичка вече струва 50ст. Тия срам нямат.

7

Анонимен

преди 3 години

Всичко поскъпна през последните 2 месеца! Как така нямало промяна?! Докога ще ни говорят лъжи??? Докога ще се преструват, че всичко е наред???Ние слепи ли сме?!Или не помним цените преди 2-3 месеца...

6

Глупости

преди 3 години

Цените на нашите производители , всъщност копират цените на вносните зеленчуци и плодове !ЗАБРАВЕТЕ ЗА " ПОЕВТИНЯВАНЕ"...И ПОДОБНИ МИРАЖИ...!*** НЕ ПРИЗНАВА КОНКУРЕНЦИЯТА , А СЕ ГРИЖИ ЕДИНСТВЕНО ЗА ДЖОБА СИ!

5

Ф.С.В.

преди 3 години

Вече сме почтни юни месец - от два месеца Правителството говори как цените на зеленчуците ще паднат защото имало БГ свръхпроизводство - Но всъщност като вляза в магазина -цени под 2 лв за домати и краставици Няма! една зелена салата марула е 1.20- не мога да разбера кой кого лъже ? На сергиите ми продават краставици за БГ производство на 3 лв ?? Явно транспортните им разходи са големи? на фона на зеленчуци пътуващи хиляда километра и по евтини?

4

Анонимен

преди 3 години

И кои цени ще паднат? Ще се залее пазара с некачествена продукция, а другата ще стане по-скъпа, защото ще има малко потребление. И в един момент на пазара отново ще се заформи спекула, но на продукция с ниско качество. Дори да има качествено българското няма да издържи дълго. Накрая всички ще загубят. Бизнеса с пресни плодове за да е долу-горе рентабилен трябва да е съществуващия вече модел.Какво ни се иска и какво ще стане са две различни неща.

3

Москва

преди 3 години

В Москве черешите са към 9 лв, ягодите и те към 9 лв, доматите от 2_3 лв до 6 лв които са като нашите от соц времената, лимоните -10 лв, крастовиците -от 3 лв... зелето нова реколта_1лв. Бананите към 1.60 лв, протокалите-1. 60 лв..

2

Елемаг

преди 3 години

Kъде е това поевтиняване,че пак всички сме опуснали нещо?

1

анонимен

преди 3 години

АМИ ЦЕНА НА ЧЕРЕШИТЕ 2 ЛВ И ЛИМОНИТЕ 6 ЛВ ПОНОСИМА ЦЕНА ЛИ Е ЗА ЕДИН ПЕНСИОНЕР ДА ПИТАМ ДЪРЖАВНАТА КОМИСИЯ???????