26

Натали

преди 3 години

Боян Петров е и си остава един от малкото достойни българи. За съжаление си замина твърде рано...............

25

Анонимен

преди 3 години

До българинПо скоро " замина" За да остане там! Той човека си го каза преди да тръгне.Но не всеки може,да чете между редовете!-:) Кой разбрал разбрал!////////////Не е вярно,той е имал план да изкачва и други върхове,а не да умира.

24

Анонимен

преди 3 години

Баааа колку ривани беши за тос

23

Помнещ

преди 3 години

До 23. Това си беше решение на останалите от човешка гледна точка! Но не и негово!-:) Елементарно е!

22

Анонимен

преди 3 години

И за ко изхарчиха пари и усилия да го търсят като искал да умре там.

21

Помнещ

преди 3 години

Помня заминаването на Еверест на Христо Проданов! Той замина за да се върне! Но остана! Положението при Боян Петров беше различно! При съпътстващите го болести през годините.Е предпочел да си умре Там от колкото сред нас! Сори че го казвам.Но това е дълго обмисляно негово решение! Той беше извървял повечето от житейският си път! Да почива в мир!

20

Мда

преди 3 години

За повечето хора е неразбираемо какво води такива като Боян Петров към изкачването на най-високите и трудни върхове, но не разбирам откъде идва всичката тази злоба. Боян Петров направи много неща демонстрирайки силата на човешката воля. Не съм запален катерач, но изпитвам огромен респект към хора като Райнхолд Меснер, Ули Щек, Симоне Моро, великият Йежи Кукучка, Христо Проданов и т. н.... за съжаление мнозина вече не са между живите.

19

българин

преди 3 години

По скоро " замина" За да остане там! Той човека си го каза преди да тръгне.Но не всеки може,да чете между редовете!-:) Кой разбрал разбрал!

18

аз-ът

преди 3 години

Не го познавах лично и меко казано не харесвам планинарчетата. Но изпитвах огромно уважение към този човек. С диабет, заболявания това онова, лекарите са категорични, че въобще нямало да може да изкачи... Този човек показва на какво сме способни, когато ислно желаеме нещо и как може да плюеш на себе си, за да следваш мечите си. Лека му пръст, наистина е тъжно, но така е било писано просто. Алпинизма е особен спорт - там наистина всеки път си вземаш сбогом с близките.

17

Анонимен

преди 3 години

Чувал съм,че приживе е обичал да тренира изкачвайки връх Мальовица с пълна с камъни раница на гръб.Не смятам,че една паметна плоча би пречила на някого,но ето,че съм грешал.Хубавото е,че на пречещите им няма да има кой и защо плочи да им слага.

16

Анонимен

преди 3 години

Добре че е *** да ни осведоми, че това е първата жертва на корона вируса.

15

Анонимен

преди 3 години

Който го намери - да НЕ го връща !!!

14

House M.D.

преди 3 години

Преди 8 години ме изписаха от Окръжна болница "Св. Анна" с чифт красиви писалки. Защо не пишете за това?

13

Они Чака

преди 3 години

Аз обичам да мастурбирам и това ми е част от живота.Като умра искам все да ме жалеете,и плоча до централната тоалетна да си спомнят за мен!

12

Дъга

преди 3 години

Баща му му купи маска и плавници

11

Анонимен

преди 3 години

До АнонименНа х. Мальовица някой е турил една надгробна мраморна плоча с тоя. Нямам идея защо. Отивам на планина да се насладя на чистия въздух, спокойствието и природата, а там заварвам на централно място подната надгробна плоча с тоя. Е, за чий?///////Е,за всеки случай не е за твоя, алпинистите си обикалят навсякъде,не само в България по планините,но и по света,естествено,че ще му сложат плоча! А може и мястото да е било по-специално за него. Изобщо не ми се нравят такива злобни коментари.

10

Дам

преди 3 години

Точно след като Пулеф му нaбиха кaнчето.Силно се надявах да открият Боян жив и здрав,стигнал върха и тръгнал наобратно,но уви.Когато човек не се вслушва в сигналите изпращащи му съдбата така става.Вижте през колко препятствия беше преминал този човек и колко пъти е спасяван по случайност в планината.Жалко,замина си млад,а имаше още какво да даде на света и близките си.

9

Анонимен

преди 3 години

Грозен човек.

8

Анонимен

преди 3 години

Да почетем паметта му.

7

Анонимен

преди 3 години

И все пак,този случай не прилича на останалите такива случаи със загинали алпинисти.Бог да го прости!Да му е живо и здраво детенцето!