96

Анонимен

преди 3 години

Е агнешкото е едно а готов продукт като Нутелата съвсем друго.

95

Анонимен

преди 3 години

Никой не казва, че трябва да има в магазина само шоколад кума лиса и Своге, ама е абсурдно да внасяш замразеено агнешко от НЗ, вместо прясно българско агнешко.

94

Анонимен

преди 3 години

Даже в една Гърция праховете за пране са им по качествени, какво остава за западната част на ЕС.

93

Анонимен

преди 3 години

Нутелата не е такава ама това не значи да ги забраним и да продаваме само български течен шоколад който не прилича на нищо само щото е български да го купуваме.

92

Анонимен

преди 3 години

До МхмЗа Нутела и Кока-Кола си прав колата в България е по-различна от тази в Германия проблемът е друг, че те предлагат по некачествени продукти тук отколкото там в тяхната нутела има повече какао и мляко, а в ЦИЕ са пестили и са сложили по-малко и се оправдават, че такива са местните вкусови предпочитания. Щях да им повярвам, ако в тяхната Нутела имаше по-малко какао и мляко.

91

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 106Кои стоки визираш?

90

Анонимен

преди 3 години

До MorskiМорски, я дай една сравнителна субсидия на литър мляко от ЕС в Германия и България.

89

Мхм

преди 3 години

До Анонимен 100Аз отговарях за тия продукти, които са с разлики в ЦИЕ и в ЗЕ. Точно заради това направих разграничението: ако в българия се продава Рокфор, той няма да е различен от френския, защото там откъдето идва има строги правила за това кое сирене може да се нарича така и не се прави разлика между вътрешен пазар и този на други държави. Заради това имаме и европейската система за храни с произход, за да се защитет европейските традиционни храни. Нутела не е такава.

88

Morski

преди 3 години

Свободното движение на стоки не е нарушено!Нека ми обяснят ЕК как стока която идва от ***... си ще е по ефтина от същата такава произведена в района на хранителния магазин!Отговора се нарича -СУБСИДИИ ЗА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО , КОИТО СА МНОГО ПО-ГОЛЕМИ ЗА СТАРИТЕ ЧЛЕНКИ!Е за какво равноправие ми натъртват от ЕК , след като това е най -голямото нерамноправие в т.нар ЕС -даже в другия съюз -СССР не е било така! НЕ ЧЕ МУ СИМПАТИЗИРАМ , НО ТЕЗИ ЗАПОЧВАТ ДА НАХАЛСТВАТ!

87

Анонимен

преди 3 години

До Стефан ХристовЗащо мислиш че те унижават или се опитват да те унищожават?

86

Анонимен

преди 3 години

Кое не е традиционното бре всички сирена които изброихме коняка шампанското и тн не само че са Европейски но са и специфични за определени държави и дори области.Нутела не е специфичен но е качествен.Нека не изпадаме както през комунизма да се опитваме да правим Кооп кола и тн просто не става.

85

Стефан Христов

преди 3 години

Отново ни Унижават и се опитват да ни Унищожават!Тук, в Испания, няма нито инструкции от правителството, нито забележки от ЕС, но от 2-3 месеца навсякъде се продават 90% испански храни -плодове, зеленчуци, сирена, меса и всичко останало. За бирата и виното не говоря - на улицата ще ти се присмеят, ако купуваш други.Дано поне днес Президентът Радев е почерпил USA Посланик Херо Мустафа с нещо Българско...

84

Мхм

преди 3 години

До Анонимен 88Повечето стоки за които става дума са генерични стоки (т.е. не са традиционни европейски стоки а са отделни продукти). Например, Нутела не е традиционен европейски продукт а продукт търговска марка на Фереро. Има хиляди такива. Между другото, такива локални вариации съществуват и в самите западни държави. Нутела например заявиха, че по-скоро ще изтеглят продукта от пазара, отколкото да променят формулата. Те са тествали какво се харчи и колко струва.

83

Анонимен

преди 3 години

Зависимостта е проста.Лошото образование роди *** хора който освен търгаши други не могат да бъдат.И цялата икономика ни зависи от търгашите кафета магазини ресторанти пазари дискотеки.Няма заводи няма кадри и тн.Като няма образование има два избора да бъдеш търгаш или престъпник а може и от двете както е тука.

82

Анонимен

преди 3 години

Хем единен пазар, хем в Германия продавачката взима 200 евро, а в българия 300 евро, там данъците едни тук други държавната помощ там една тук друга, фискалните политики различни, ама единен пазар. :-)

81

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 87Хехе. Германските супермаркети са пълни с картофи и гъби от Полша, аспержи и салати от Италия и Испания, лук, картофи, и салати от Франция, диви гъби от Украйна, Полша и България и пр и пр.

80

Анонимен

преди 3 години

Не ми харесва, че за страни като нашата правилата на ЕС се прилагата с пълна строгост, а за големите се действа меко, а в някои случаи директно си затварят очите.

79

Анонимен

преди 3 години

Виждате, че от старческо мало умие почва да руши държавата. Ще издъни бюджета с това ддс 9% и ще ни остави да се оправяме. Това са чисто популистки тапотии - цялата икономия от ДДС и евтини горива ще отиде у търговците. Това просто е антинародно.

78

Анонимен

преди 3 години

Само филе Елена става от Бг колбасите.

77

Анонимен

преди 3 години

Дискриминация е да откажеш на гражданин на ЕС лечение от ковид19 и той да трябва да се връща в родината си да се лекува излагайки на риск други хора.