19

Държавата я няма

преди 3 години

Държавата я няма при пчелитеПросто трябва да се забранят вредните химикали за пчелите с които се третират растенията.Но никой чиновник не си мръдва пръста а проблема е вече от две десетилетия.Затова пък смъкнаха ДДСто на богатите. Още повече да богатеят.

18

пчелите умират

преди 3 години

Пчелите умират от химикалите с които се пръскат културите.Трябва да се забранят химикалите които тровят пчелите както е в други страниИмах 16 кошера, всички измряха от пръскането. На другите също.В цялото село няма нито един кошер вече. Всичко замина.Бях в моето село. В момента цъфти акацията. Доста се взирах по цветовете и не видях нито една пчела.Правителството не хае за пчелите и свързаната с тях екология.А екоорганизациите ги интересува само това от което може да изкарат пари.

17

ШМАТКА

преди 3 години

До Анонимен 15 Не знам дали ще ви помогне каскетя .ама знам че ако тука е Путин този октопод ли *** ли е просто няма да го има !

16

rogo

преди 3 години

Ясно е от какво са умрели пчелите. Явно короната засяга и тях. Ама друг път пишете,че труповете на пчелите ги извозват с камиони. Какви са тези чували?И нека пчеларите не поставят въпроса какъв мед изкарват, а да отговорят те на този въпрос. Каква мед ни продавате ?

15

Анонимен

преди 3 години

Баце не смее копче да им каже, къде е Гешев, втора година один и същи мор в Плевенско. Така наречения Октопода в Плевенско си прави квото иска и му дреме за държава и пчелари.

14

адсф

преди 3 години

Когато след 2 години лиценза на глифозата изтече, няма да бъде удължаван и ще бъде забранен. Вече е забранен за използване в населени места. Доказано причинява левкемия. В САЩ стотици хора съдят корпорацията майка(на глифозата) за стотици милиони.

13

Анонимен

преди 3 години

Зелената сделка на ЕС е почти само за енергетиката и транспорта. В Брюксел им трябва истински мор, за да проумеят основни проблеми. Преди време имаше статия, че брояли насекомите. Представете си колко нищожно количество са, че могат да ги броят.За еврочиновниците са приказки от хиляда и една нощ.

12

Сатира

преди 3 години

Догодина май някой хора сами ще си опрашват... Ха ха

11

до 9

преди 3 години

Ако няма пчели не само, че няма да изкара един тон отгоре, а няма да изкара нищо, но няма кой да мисли. В китай опрашват хора с четки поради същата причина.

10

Европроекти?

преди 3 години

От пчели не разбирам. Но познавам сума ти пишман-бизнесмени, които също нищо от пчели не разбират, но някакви консултантски фирми им избутаха такива проекти. Сега реват, че им измирали пчелите и са на загуба, а в същност като не разбират от пчеларство друго не можеше и да се очаква. Не знам в конкретното плевенско село дали е такъв случая.

9

Анонимен

преди 3 години

До До 4Не е необходимо да ги забранява пестицидите. Просто трябва да се спазват правилата и да се пръска поне два часа преди изгрев слънце, когато пчелите са в кошерите. Но кой ще пръска преди началото на работния ден, а и няма кой да проверява и санкционира.

8

До 4

преди 3 години

Държавата може да помогне като забрани използването на пестициди, които са вредни за пчелите! Това, че някой ще изкара един тон продукция повече е за сметка на всички нас! Като ядете мед си задайте въпроса от какви насаждения е той и с колко отрова са пръскани...

7

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 4 - държавата може да помогне като следи да се спазват законите и конкретно тази Наредба 13. Да, и да глобява тези, които пръскат през деня.

6

Анонимен

преди 3 години

Алчните евросубсидирани земеделци унищожиха плодородната българска земя. Мразяги

5

Анонимен

преди 3 години

Ебенеберемед.

4

Анонимен

преди 3 години

Как точно да ви помогне държавата? Да ви съживи пчелите ли? Или да ви даде нови? Нещо не мога да разбера

3

vlady

преди 3 години

Да представят исканията си пред архиепископ Датев Акобян. За съжаление ще се наложи да чакат за разглеждане - Негово Високопреосвещенство отговаря и за България и за Румъния и е претоварен.

2

V

преди 3 години

Държавата ще помогне на милионерите от Лудогорец .А тоя пчелар кво иска ? Милиони работят за него :))) И за боко не работят токова да не говорим за качеството на труда им ;)

1

Типичен Днес комент

преди 3 години

Местя!