52

Анонимен

преди 3 години

Да ти обясня ли защо се върнаха с вируса от чужбина, ами защото нямат здравни осигуровки платени ,а лечението им тук(Гер.) ще струва хиляди евро

51

Емо

преди 3 години

Преди 1990г. когато нашите бачкатори работеха в Губкин,Коми и др.места в СССР, Либия, Ирак.....какви ги наричахте? Май- ГЕРОИ на соца....Не бяха предатели.

50

Анонимен

преди 3 години

Аз не разбирам гурбетчиите защо се върнаха? Реално те донесоха вирусите от чужбина. Имаше случаи в които даже хора знаещи, че са болни летяха за България излагайки целия самолет с българи на риск. Според мен трябваше да има подведени под наказателна отговорност. В крайна сметка това е предумишлено застрашаване на живота и здравето на други хора.

49

Анонимен

преди 3 години

Да бе прибрал се заради смяна на ЛК... колко трябва да си простт да биеш 2000км за смяна на документ, като има онлайн попълване на декларация и издаването им в посолството в Германия

48

селтак

преди 3 години

Глад мори добитъка ,и всеки гледа да оцелее!!

47

До дан сан

преди 3 години

Емигрантите могат и да не са се интегрирали ,това става с поколения ,а не за 24 часа.

46

до Неразбиращ

преди 3 години

ти си в пълна безиЗходица с този правопис. Радвай се на каквато и да е работа, приятелю!

45

Анонимен

преди 3 години

Всичко това ще приключи с възобновяването на полетите. Просто за в бъдеще ще си знаят да си вземат и семействата нататък. Тук, като гледам, ще останат големите градове. Останалото ще е празно. Е, тук-таме, в някоя порутена барака, някой ще гледа в далечината и ще мълви "Предателите емигранти проклети..", но никой няма и да му обръща внимание.

44

Анонимен

преди 3 години

Това не са имигранти. Това са гастарбайтери. Сега ще се ухапат отзад понеже работа за такива като тях в момента тук няма. Първо местните, после от съседните държави и накрая, за най-изпадналите работодатели - български полуграмотни гастарбайтери

43

неразбиращ

преди 3 години

защо наричате хората, работещи в чужбина - предатели?? Случайно да ви хрумва, че някои от тях са там от безисходица? Ако в БГ всичко беше ок, доходите - достатъчно високи и имаше работа за всички, нямаше да е така.

42

Пепи

преди 3 години

Стига с тия гурбетчии гастарбайтери и кво ли не.Това е обединен европейски пазар на труда и на стоките.Това че нямат един пиклив документ за испания им е техен проблем.Аз бях 2014 взех документа,после се върнах 2018 - документа беше валиден.Ама те искат ако може нито едно да не дадат.

41

Анонимен

преди 3 години

Дан сан,Разбира се, че сте прав. Просто това, което казвате, не обслужва налаганата от патрЕотите и герберите теория как всички се връщат в Стабилността, щото туб "мноУ Убаво".

40

Анонимен

преди 3 години

Никой не обича предателите..Факт. Всеки, който поддържа съществуващото в България положение, е точно такъв.

39

Дан сан

преди 3 години

В статията не се прави разлика между емигранти и гастарбайтери. Тези,които са сезонни работници, разни които идват и си отиват, всички без постоянно пребиваване в чужбина не са емигранти.Емигрантите са интегрирани,с постоянен статут в съответната държава, най-често имат гражданство и не се връщат често в БГ, особенно по време на пандемия.

38

До бизнесмен

преди 3 години

ми що се върна, бе като сме отвратителна държава - реши,че тук някой ти е длъжен с нещо ли ??!що реши,че липсваш на някой тук като не се върнеш повече..не е ясно :)))

37

Анонимен

преди 3 години

Благодарение на коронавируса се решиха два проблема: емиграцията и чистотата на въздуха.

36

хаха

преди 3 години

даааа..то в чужбина е като на КПП-та у нас с фалшивите декларации, нали:))))))))))ще ви мине номера ама друг път :))

35

До бизнесмен

преди 3 години

Абе объркал си форума, това не е бгмама, казаха ти вече.

34

интересно...

преди 3 години

Само на мен ли така ми се струва...прибраха се тези, които въобще не трябваше и да излизат, защото освен да ни срамят по света и да им източват социалната система, нищо друго не правят. Работят в сивия сектор, аз лично познавам човек, работещ от 10 години в Германия, без социални и здравни осигуровки за целия период...Защо тези, които имат адресна регистрация и трудов договор в Германия, нямат проблем да се върнат? Защото и те се усетиха и започнаха да се "чистят" от такива гурбетчии. И правилно

33

Анонимен

преди 3 години

Абсурт ти си голям майтапчия.Да не си се надрусал?