Ми не го пробвайте, не е чийзкейк а крем-карамел с ягоди. И то не добър крем-карамел, защото крем-карамелът (както и печеният чийз-кейк) има друга технология на печене - на водна баня (или както там се казва). Това на мен на 180 ми изгоря за около 10 минути, след което го намалих на 170, а по някое време и на 150, пекох го общо 45 минути и стана сухо. И странно общо взето. Така че. Абе странно е. Ако не сте особено ентусиаст, не го пробвайте.
Някой пробвал ли го е, че не съм спец по чийзкейковете? Имам маскарпоне и ягоди и се чудя на тирамису ли да ги направя или на това. Ама пък нямам миксер и не знам дали ще успея да разбия белтъците на ръка до твърд сняг. Хммм
Това сиренйе "рикота" много ме съмнява, сигурно е палмово или щраусово или някаква друга екзотика.
Рецептата Dnes: Десерт с ягоди и рикота