119

Анонимен

преди 3 години

Персонала ако го е страх да си търси друга работа.Мен ме е страх и не работа като миньор примерно.

118

Анонимен

преди 3 години

Отворете градините и хората да могат да работят .Който го е страх и може да си го позволи да си държи детето в изолация. Ами децата които ползват ресурсни учители със специална необходимост .

117

Анонимен

преди 3 години

Не вярвам нито на учителите, нито на родителите, които са още по заблудени.Ти им казваш на родителите истината в прав текст, но те не искат да я проумеят.

116

Анонимен

преди 3 години

До 121 Ти от 114 ли искаш съвет. Той си защитава своите Персонални интереси. Виж само какъв начин на изразяване има, цитирам "тук една група драскачи не спря да реве." Така ли се изразяват възпитаните хора. Кого визира, родителите които основателно искат градините да отворят и това е единствено правилното решение.

115

До 114

преди 3 години

Моля да цитираш конкретни мерки и облекчения от конкретни нормативни актове. Имаме платен отпуск, но работодателя не го разрешава в момента. След изтичане на извънредното положение (когато беше длъжен да разреши) нямаме на кого да оставим децата си.

114

Анонимен

преди 3 години

До 88С 0,00000% смъртност при децата от тоя грип едва ли ще има кво да закопават. Само *** сте повече от китайците.

113

Анонимен

преди 3 години

До 111С кво да ги гледаме, като трябва да се работи и не на всеки работодателят му е съгласен да му даде отпуск( платен или неплатен) или да работи home office. Да го гледам ама с какво?! Не е само гледането, трябва храна да купя, сметки да платя. Гледането бял кахър.

112

Анонимен

преди 3 години

До 114Може би в държавната сфера. Частника ти казва - може да ползваш половината платен за годината (10 дена), после си в неплатен и ако не намериш кой да ти гледа *** си подаваш молбата по взаймно съгласие. Ко прайм тогава?!Предвидили и обещали не е като дали или задължили.

111

Анонимен

преди 3 години

До има възпитатели и помощен персонал не спря да се оплаква и да демонстрира задоволство за сметка на родителите. УЧИТЕЛИТЕ ПОНЕ РАБОТЯТ И СИ МЪЛЧАТ

110

има

преди 3 години

еми то има предвидени мерки за родителите, за разлика от такива за персонала, нищо, че тук се пишат други глупости... Има предвидени облекчения за родителите под формата на още платен отпуск или финансова помощ, но тук една група драскачи не спря да реве.

109

Анонимен

преди 3 години

Съгласни сме, че е рисково отварянето на детските градини и то за всички: деца, родители и персонал. Искаме да си гледаме децата-ще се редуваме. И двамата родители имаме платен неизползван отпуск от минали години, но работодателят не ни пуска в момента. След като няма да отварят детските градини да заложат поне в новия законопроект работодателите да са длъжни (както беше по Кодекс на труда, но само при извънредното положение) да пускат платен или неплатен отпуск родители на малки деца.

108

Възмутен

преди 3 години

До 109,а когато се натръшка персонала кой ще Ви гледа децата?за тези пари които дават мислите ли че персонала е млад, всички са по над 50 -рискови

107

Анонимен

преди 3 години

Отворят ли градините не по 50 на ден, а по 500 на ден ще имаме! Стига сте писали кой ще ви гледа децата - Вие. Що правите деца, като не искате да ги гледате?

106

Анонимен

преди 3 години

Ще попитам отново: След като няма да се отварят детските градини, В новия Законопроект предвидена ли е възможността работодателят да е длъжен да пуска платен или неплатен отпуск родители на малки деца, така както беше по Кодекс на труда, но само по време на извънредно положение? Далеч не всички работодатели проявяват разбиране в тази сложна ситуация. Как да гледаме децата като не разрешават отпуск?

105

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 107 "А с какви пари да се гледат тези деца!!!" "Да бяха помислили за всички родители" обаче не са помислили за родителите, а за служителите..

104

Анонимен

преди 3 години

Последното изречение, че последното изречение, ей ви го на последното изречение "Премиерът Бойко Борисов е категоричен, по препоръка на Националния оперативен щаб, че детските градини и яслите няма да бъдат отворени."

103

Анонимен

преди 3 години

А с какви пари да се гледат тези деца!!!Да бяха помислили за всички родители, които и да искат не могат да работят, защото няма кой да гледа децата!!!Никой никъде не го отрази, като огромен проблем!

102

Анонимен

преди 3 години

До 85 Обаче изречението трябва да започва с главна буква другарко и да завършва с точка.

101

Анонимен

преди 3 години

До Менне няма да ви даде пари за това, но предполагам ще даде пари на персоналити

100

1

преди 3 години

Съгласен съм с теб и искам да си гледам децата докато отмине пандемията. но трябва и отпуска за целта, а работодателят не дава повече.