176

кво

преди 3 години

чета много фентази-та и смятам народите държавите и границите ще се размият и без друго след няколко поколения ще има 3-4 универсални езика английски може би китайски руски испански в последствие ще ги сведът до 2 ...историята ще изчезне книгите ще ги горят населението ще е все повече изманипулирано и ограбичени в знанията си - неусетно ще бъде осъществено това - ще му отвлекът вниманието от история и книги и национална идентичност със способи и проблеми подобни на 'борба с коронавирус' и други

175

Анонимен

преди 3 години

Ам повечето пият като за последно пушат като сьдрани печки, тьй че не се чудете защо иьчезваме в чужбина или при дядо Господ!

174

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 224ок,обаче как ще се изолираш от простащината в ресторанта,на улицата,пред блока..бездомните кучета,котки..все неща,които в една бяла държава са помислили за тези същества..Седна дума,няма изолация от тоя пуст манталитет нашия..

173

мхм

преди 3 години

ние сме най-бързо изчезващия народ в света, проверете го официално е

172

Анонимен

преди 3 години

До 218 АнонименСигурен ли си , че не слугуват на никого ? В България не можеш да успееш ако не слугуваш на някого от управници, политици, местни големци. Или криминална дейност

171

валентина

преди 3 години

До Анонимен217Ами личи си..По мислене,по изразяване..личи си,че не сте тук.Аз се прибрах с такъв блясък в очите,и толкова нахъсана..,а сега се чувствам и предадена и огорчена.Някой беше написал,че познава реализирали се българи,които си живеят добре.Радвам се,но не всеки може да бъде ИТ специалист.И не всеки е могъл и може да си позволи да завърши образование с перспектива.Бягайте,кой където може.И създайте социални контакти с местното население,така няма да се чувствате сами.Успех.

170

Франко

преди 3 години

Хора, не се заблуждавайте и да се лъжете да се връщате в тоя ***, контролиран от шлаката и оставен на произвола на синчетата им. Ония ден в Пловдив пуснаха подобно синче, което уби 3-*** души и остави 4-5 сирака пиян. След 5-6 години е вънка. Друго синче пак в Пловдив уби възрастна жена. Вие да не си мислите, че ще има промяна. Като прибавим робското заплащане и нефункционираща администрация и институции не правете грешката от емоция да се върнете и да загубите няколко години от живота си.

169

Анонимен

преди 3 години

До ДиянаПотърси в интернет или някой сайт за обяви за работа в чужбина.Търси и отзиви за тази фирма,дали всичко е ок с нея.Питай познати,приятели за сезонна работа или постоянна в чужбина,да питат техни познати ..Но винаги търси отзиви за фирмата,коректни ли са.Съжалявам положението,в което си..Бясна съм на тази държава.

168

Никой

преди 3 години

Комбинация е, добри гени, добра среда и положителни примери за следване. Иска се разбиране на света и яко бачкане. С майки и бащи крадци и комбинатори далеч не се стига. Аз имах 4 апартамента в София, 20 години бях пилот. Сега съм пилот в Канада от 10 г. Имам 4 къщи. И не съм "висока класа". Най-обикновен бачкатор. Но не чакам някой да ме оправи, взех нещата в свои ръце. А мамини синчета, предизвикващи смърт на пътя има и тук. Но после отиват в затвора, поне за 10 години, преди помилване. Лек де

167

Анонимен

преди 3 години

Познавам доста свестни и отлично реализирали се млади хора, които си работят тук, в България. Не се оплакват, добре платени са, живеят си живота - тук. Не слугуват на никого, образовани са разбира се и са успели! Така че, който е нещастен прав му път!Омръзнало ми е от мрънкащи, псуващи, неуспешни, негативни, недоволни, нищо правещи нещастници!

166

Анонимен

преди 3 години

Всяка такава прогноза без разбивка по етноси, е фалшива.

165

Дияна

преди 3 години

Ако знаех как веднага бих заминала,където и да е.Последната ми заплата беше 345лв,получих я на 26 03.Живея с възрастен родител,онкоболен.В неплатени съм вече 2 месеца,защото за гледане на болен дават 15 дена,след това или човекът трябва да умре или да се оправи , познайте какво ям? Ако имах пари можех да си позволя някой да го гледа,затова бих заминала.

164

валентина

преди 3 години

камшика си го бих още 2004,и от пуста носталгия се прибрах 2014,..горчиво съжалявам..Колкото и да ви е мъчно-не се връщайте..Тук отношението убива,простащината убива,безпаричието убива..Няма нищо срамно да си в чужбина и да чистиш,и да гледаш хора,и да си барман,строител..Не сме родени принцове и принцеси.Важното е да намерим своето място в един нормален свят с нормални отношения и заплащане.Който може да тръгва,съжалявам,тук няма място за нормални хора.

163

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 193Висока класа в България се придобива там ставаш ядрен физик, доктор, адвокат само си пожелай висока класа! А пък архитект е в голяма полза за обществото ще се пръснеш от надуване ами и ти си бил високо налягане не висока класа!

162

Анонимен

преди 3 години

Аз съм коментар 180 и исках да кажа общо взето това, което каза 193:Защо само плашите и кой плашите с това, че заминавате като сезонни работници, бърсачи на з. адници, таксиджии, работници в почистващата сфера? И какво като се мислите за образовани, пък сте обслужващ персонал, какво точно до казвате? Обаче като опре яйцето да з.а,,,и,ка пак се върнахте в България/оплювана пак от вас/. Последните световни събития го доказаха! И сега... Чакат ви, чакат ви да работите на полето!

161

sofeto

преди 3 години

До АнонименВсички сме виновни щото сме.... лузари народ???

160

Harry

преди 3 години

По принцип лyзърите ги има във всеки народ и те постоянно не са доволни от държавата си, дори и в Швейцария ги има. Нищо ново. И не количеството на един народ е важно, а качеството .

159

валентина

преди 3 години

тука няма смисъл да се стои..заради кое?голия патриотизъм ток не плаща,нито хляб купува..не държава ,а мащеха е Българи заради крадливите ни управници..тъжно..Толкова хора чакат да се отворят границите пак..

158

Д

преди 3 години

Ба родителката му, и на поетите ли слагате петолъчки?

157

123

преди 3 години

В класа на синът ми имаше деца "родени висока класа",които си мислеха,че науки и езици са им от "горе"дадени.Сега са в разни частни университети,педагогики,социолигии,неща,които никога няма да работят.Имаше родители,които със заеми си изпратиха децата да учат в чужбина медицина ,инженерство,математика ,право./децата лятото работят/Не мисля ,че "високата" класа ,ще се реализира пълноценно./Пример-трагедията с Милен Цветков/