25

Чиновник

преди 4 години

Единствените, които не работят в момента са хотели и заведения. Всичко друго работи. Пак добре, че проучването е правено в 17 държави, щото тук простолюдието постоянно реве как няма пари и в същото време плюска и се налива като невидяло. Преди Великден по магазините беше същото, като миналата година. Пазаруване до дупка и после юруш по вилите да се правят софри и да дънят кючеци. Няма извънредно положение, няма пандемия, нищо няма за вас освен ядене, пиене и кючекци.

24

Анонимен

преди 4 години

Така и не познавам и един подкрепящ мерките.

23

12 до 15

преди 4 години

Работя в една от големите агенции за пазарни проучвания - рязко ни намаля работата, от дома бачкаме. Рентиер съм и аз - доходите ми пострадаха ТЕЖКО от ситуацията, 2/3 по-малко наеми към днешна дата. Синът ми е concept artist - втори месец в неплатен. Добър приятел архитект се е хванал за главата. Друг познат, шеф на инвестиционен фонд, е пред инфаркт. Трети - маркетинг директор на един от водещите IT консорциуми на Балканите съкращава специалисти! Защо лъжеш?!?

22

баба мара

преди 4 години

връзка пресен лук от 3 стръка преди великден беше 39 ст в тмаркет днес е 79 стк мляко върви вече към 1.35 лв за 400 гр

21

Анонимен

преди 4 години

До до 12Това да бъдеш нагъл и арогантен не е страхотно качество. Аз също не съм пострадал, но половината ми познати са без работа или в отпуск. Това, че имаш образование и добър доход не означава да се държиш нагло. Това не те прави повече човек от пострадалите. Напротив с това поведение е обратно. Нали точно в този момент трябва да бъдем малко по.човечни. Или мисленето ти с нищо не се различава от това на българските новобогаташи. Образованието и парите не са мярка за човечност.

20

НЕ МАНИПУЛИРАЙ !

преди 4 години

До до 12Понеже такива платени писачи на властта има доста по форумите, ще ти изброя сферите, които пък в момента са без никакви доходи или са с преполовени такива - хотелиери и целия персонал, ресторантьори и целия персонал, фризьори, маникюристи, масажисти ... Съдебна система !Да, магазинчетата не са затворени, ама кой купува от тях при положение, че улиците са празни ?Голяма част от малките строителни фирми също не работятОборотът в хранителнтите магазини също пада. Хората свършват парите

19

Тарикат

преди 4 години

Безработица съчетана с висока инфлация е добре за нас, бизнесмените. Купуваме евтино и продаваме скъпо и наближава моментът да се освободим от хора с прекалено високи заплати. Жътва е за нас!

18

Анонимен

преди 4 години

Еее и в ИТ сектора има фирми (и то големи финтеци) с временна корекция от 10-20% в заплатите, но да речем че там има доста повече възможност за лавиране. Абе ако продължи така всички ще удари и ще страдаме, но положителното в цялата работа, е че поне има реален шанс да се отървем от ББ и шайката му, че икономическото благосъстояние на хората от разни сектори беше притъпило чувствителността им към обкръщаващата ги среда ... ще се спукат много балони и ще настъпи промяна, няма как.

17

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Пак промиване на мозъци с измислени допитвания

16

иван

преди 4 години

Ако тия цифри бяха верни аз щях да съм за извънредно положение и карантина докато изчезне вируса, ама като знам какви са *** в социологията и журналистиката не им вярвам и на една дума. Между другото калинките няма ли да ги съкращават?

15

до 12

преди 4 години

Яко. Около мен пък няма такъв пострадал човек. Интересно какви контрасти и в какви среди живеем. Около мен са зъболекари, лекари, програмисти, архитекти, маркетинг, реклама, всякакви мениджъри и директори в различни сфери, аз самият съм рентиер и мениджър в IT компания. Ами, не познавам човек да е с намален доход, наистина. Просто няма такъв. Магазинчето до нас си работи без почивен ден- собственикът ми плаща наем, защото помещението е мое и така. Айде малко посмалете с лъжите.

14

Анонимен

преди 4 години

зависи дали пострадалите от кризата са с реални доходи или работят под масата, кризата може да е засегнала реалните доходи на 50% от населението, но ако техните вноски по една или друга причина са едва 22% от реалните им доходи ... смятай на там

13

Анонимен

преди 4 години

Съкратените за момента са масово от сктори като земеделие, ресторантите и туризма, които и без това работят с единия крак в сивия сектор и вноските им към хазната са малки. Т.е. наличието на голям сив сектор у нас за момента работи в положителна посока:) Не знам как смятат да я карат дългосрочно обаче, защото тези ограничения рано или късно ще доведат и до съкращения в реалния сектор, където вече парите в хазната ще намалеят и няма да има дори за полиция и по-лошото ... болниците.

12

само 22%???

преди 4 години

Около мен няма човек, който да не пострада сериозно от случващото се - на свободна практика, ЕТ, наети, шефове, рентиери - всичко е под ножа.Пак ли натъкмени данни за фалшив оптимизъм, обаче ефектът е точно обратния - засилвате недоволството на онези от нас с рязко намалели доходи, защото започваме да си мислим, само ние ли изтеглихме късата клечка?!

11

резултата

преди 4 години

До Мафия мафия мафияВсички помощи изтичат в джобовете на мафиотите от НС барабар с Бочко!

10

Анонимен

преди 4 години

До ЕлемагКогато всичко около нас "престане да бачка", дори и ти ще го забележиш, вероятно - по липсата на ток, вода, интернет, затворените магазини без нищо в тях. Като спре транспортът, метрото, затворят болниците, кофите пред блока прелеят и хората започват да се изтрепват за храна и други подобни прелести. Доста неща си "бачкат", ако нямаш още нещо да добавиш ...

9

4

преди 4 години

До 6Що бе?Нека някой друг да хване 30% и да стане той премиер. Нищо против нямам.Ама не някакви умни и красиви миячи на чинии, които не могат 2 файтона да напълнят да искат да управляват.Или пък костя копейката, те не го искат в селото му, той се напъва България да управлява.

8

до 1

преди 4 години

Кое не работи, бе?! Вноските ги правим ние с добрите заплати. От нас за момента няма никой съкратен. Дано и да няма, че няма да има кой да плаща пенсии, да плаща на лекари и полицаи и да издържа малцинствата. Само тия със заплатите в плик плачат сега, защото няма кой да им даде обезщетение. АМа и правилно да не им дават- цял живот една стотинка осигуровка не са платили или само на минимална. Айде кажи име на фирма и служители без доходи. Казвай проверяваме веднага, публично достъпни данни са.

7

Мафия мафия мафия

преди 4 години

Защо кредите от Банка ББР отиват само при олигарси и бивши министри?

6

До 4

преди 4 години

Как кой бе, експертите ще кажат "всеки друг само не Бойко" ама няма да кажат кой щото няма кой да изкарат завалийките