5

Мар

преди 4 години

Всеки днешен ден е най-важен, затова и в молитвата казваме: Насъщният ни хляб дай ни днес (или всеки ден)...А Велики четвъртък е важен с първото причастие, когато на тайната вечеря Христос взима хляба и виното и ги раздава на учениците си, като им казва: Вземете, яжте - това е Моето Тяло... Пийте от нея всички - това е Моята кръв... Това правете за мой спомен!Това е заповед за причастяването на всеки, който се нарича Християнин. Христос Воскресе! Обичайте Бога, чрез обич към всички хора :)

4

Анонимен

преди 4 години

Днес ще си татуирам яйсата

3

Анонимен

преди 4 години

Най важният ден - денят на предателството. Днес Юда си взима хонорара от 30 сребърника, а след това отива тайно да похапне на аванта.

2

анонимен

преди 4 години

От една страна, вярващите са най-добре - бог им пратил вирус да ги накаже, и те радостно му благодарят, защото бог е този, който преценява какво да става по принцип, и понасят всичко по-добре от невярващите. Казвам го без ирония.

1

stamen

преди 4 години

"Велики Четвъртък е, най-важният ден от Страстната седмицаЗамесват се козунаците и се боядисват великденските яйца"ВЪПРОС: В КОЕ ЕВАНГЕЛИЕ ПИШЕ ЗА ЗАМЕСВАНЕ НА КОЗУНАЦИ И ЗА БОЯДИСВАНЕ НА ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА?