120

Анонимен

преди 4 години

Лечението с кръвна плазма, както и всяка създадена ваксина досега се базира на изграден имунитет/антитела от по-здрави човешки организми. Теорията за стадния имунитет е абсолютно вярна но трудно приложима в голямите градове.

119

Анонимен

преди 4 години

Какво е стаден имунитет обяснен на по-*** език. Накачва те някой с вируса коѝто го кара на крак без никакви симптоми. Ти се заразяваш с неговите антитела и отслабнал вирус, организма ти се запознава с него и изгражда необходимита защита. Това е идеалния вариант! Нещата стоят съвсем по друг начин ако се заразиш от човек който вируса е преборил и е с усложнения.

118

Анонимен

преди 4 години

Наистина глупости. Те говорят за обществото като обща бройка. Но индивидът ако не е ваксиниран не е защитен. Ами ако си ти? Устройват ли те процентите за цялото общество?Нещо като "малката правда" и "голямата правда" на Онзи от Правец.

117

иво

преди 4 години

няма такова нещо,това са пълни глупости от уж умни хора

116

Анонимен

преди 4 години

189,Статистика няма. Т.е. имало само от 4 болници в страната- 8 души приети и починали там за януари и февруари. Друга не правели. Вчера го гледах по тв. Иначе, ако искаш статистика с видими пикове и на починалите независимо от причината(но се виждат пиковете от грип) за много страни от ЕС от 2016 насам, то виж euromomo. Тази година грип не е вършал поне до март. След това пикът на умрелите е като през 2016та с дребно, но важно уточнение- всички са в карантина и съвсем не е като да са по улиц

115

Анонимен

преди 4 години

190,И на мен ми се иска да е преминал през хората. Но тестовете в Банско и сред полицаите друго показват- около 8% заразени или с антитела(преминали). Във Факултета вчера от 60 КОНТАКТНИ 7 с положителни теста.Статистиката засега(не че без масово тестване помага много) е изключително нисък процент на преминалите вируса. Така и д-р Кацаров каза, че сме в пат- пускаш хората и заразата плъзва за дни заради контакта с 90% около теб без антитела.

114

Анонимен

преди 4 години

До vivianС испанския грип да ги сравни не щеш ли? Числата не трябва да се разглеждат извън контекста колко бързо могат да порастнат и доколко могат да стигнат, ако нищо не се направи. А за да си отговориш, виж кривите на разпространение в другите държави. Ще ти подскажа само, че при липса на мерки, броят заразени се *удвоява* на всеки 3 дни.

113

vivian

преди 4 години

Скъпи колеги коментиращи, ниската заболеваемост сега се дължи именно на стадния имунитет, който придобихме при грипа тази година, и който много вероятно е бил корона-грип всъщност. Гледайте Валя Ахчиева, интервюто с имуноложката доц.Конова от Плевен, ами жената казва точно това, макар и завоалирано по обективни причини - българите вече сме го преболедували!!

112

vivian

преди 4 години

Искам Щаба да изнесе данни за починалите от двете грипни вълни през януари и февруари тази година - да сравним с короната :)

111

Анонимен

преди 4 години

До някоя_сиЗа щастие, четох, че коронавирусите не мутират толкова бързо, колкото грипа, затова учените се надяват, че ваксината ще действа поне 1-2 години, преди да има нужда от обновяване. Иначе при грипа, ваксината я правят всяка година за 6 месеца и докато излезе, грипът, за тия 6 месеца вече е мутирал до степен, че тя вече не е 100% ефективна.Източник: https://city-journal.org/coronavirus-vaccine

110

Анонимен

преди 4 години

В последния ред на статията думата "завинаги" е може би най-точна.

109

Анонимен

преди 4 години

Може ли да се яде ябълка от Чернобил - отговор на радио Ереван - може но заровете огризката на два метра под земята... Та и тук може ли да има имунитет може но....

108

Анонимен

преди 4 години

ЮЩо манипулирате? Къде изчвзна псевдо статията че цените на имотите в София са се покацили и кризата ще продължи да ги качва? Инвестициония строителен балон - що триете спукването си?

107

Анонимен

преди 4 години

Представяте ли си какво е да си лекар в Италия Испания или сащ в момента да виждаш колко хора "идват" и си "отиват" всеки ден каква работна среда каква лудница

106

Анонимен

преди 4 години

Вирусът може да живее дълго по повърхности

105

Анонимен

преди 4 години

Умира от само себе си след лечение естествено

104

Анонимен

преди 4 години

До някоя_сиИма едно правило...С *** НЕ СЕ СПОРИ.!Ти в момента слизаш на тяхното ниво...Само си губиш времето..

103

Анонимен

преди 4 години

Всички броят заболелите оздравели те и умрелите в световен мащаб Ами животните ?

102

Анонимен

преди 4 години

Един комшия от Волуяк преди месец се върна от Китай, Ухан. Разправяше че е отнесъл карантина месец и нещо в някакво общежитие с още две китайки, и си е oтe6aл на тесно. Храна им носили до вратата, само пиячка липсвала.

101

Анонимен

преди 4 години

Първо, стадният имунитет не работи за коронавируса. Второ - това е ужасяваща липса на съчувствие, типична за либералните и утопичните общества - да оставим една част да умрат, който оживее, оживее.