25

към к.26

преди 4 години

Като партида вносни домати не отговаря по съдържание на остатъчни пестициди (най-често фунгициди) тя се връща на производителя - така е и по изискванията при сключване на договор за внос. За това не е необходима публикация в печата, това си е стандартна търговска мярка. Производителите от БГ на свежи зеленчуци, месо, мляко като станат конкурентноспособни по цена на вносните стоки ще ги купуваме, като вдигнат цената по различни причини ще купуваме вносни.Тези неща със заповеди не се уреждат.

24

егаси заглавието

преди 4 години

...Заловиха 5 тона домати с пестициди...Звучи ми като: Заловиха 5 наркотрафиканти с кокаин.Доматите арестувани ли са?А пестицидите сигурно са прибрани на съхранение в склада на МВР

23

Аз 311

преди 4 години

ако са родно производство не растат с молитви а с вносни торове вкарани през капковото в стабилни количества

22

House M.D.

преди 4 години

И коя е страната от третия свят, произвела тези домати?

21

Анонимен

преди 4 години

В другите европейски страни са преговаряли преди присъединяването си към ЕС. За това Гръцките земеделци получават субсидии и внасяме от техните по- евтини домати. Госпожа Кунчева препускаше през преговорните глави и ги затваряше с главоломна скорост

20

Реалист

преди 4 години

До Анонимен19 А защо тогава плюскаш вносни домати ,краставици ,зеленчуци и ,,прясно ,,месо на месеци и години ,от Испания ,Германия и целият свят ?Щото,, произвеждаме много повече 89 година насам ,,ли .....Произвеждаме ....ама друг път ..

19

А, бе

преди 4 години

Разгеле..,след като унищожиха родното производство,сега решиха да го възраждат

18

Анонимен

преди 4 години

До КВА БЕЗРАБОТИЦА... НЕДЕЙ ДА ЛЪЖЕШ ЗА ЕВРОПА ! ИМАШ ЛИ СИ ПРЕДСТАВА ,ЧЕ НЕ МОЖЕ ТОКУ -ТАКА ДА ОТГЛЕЖДАШ ПРОДУКЦИЯ ,БИЛО ДОМАТИ ,ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ДА ОТГЛЕДАШ 20 КОРЕНА ДОМАТИ ,КРАСТАВИЦИ ,КАКВИ РАЗРЕШЕНИЯ ТРЯБВА ДА ИМАШ ,КАК ПОДЛЕЖИШ НА ПРОВЕРКА ПО ВСЯКО ВРЕМЕ НА ДЕНОНОЩИЕТО И КАКВА ГЛОБА ЩЕ ПЛАГИШ ,АКО НЕ СИ РЕГИСТРИРАН И НЯМАШ ИМАШ РАЗРЕШЕНИЕ .НЕ СИ ИЗМИСЛЯЙ !

17

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 18Само дето сега се засяват и произвежда повече отколкото от 89 та насам. Иначе, да, "всичко е унищожено" .... ама друг път.

16

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен Какво се дърляте тук ? Те,СЪРП/ГЕРБ унищожиха преди няколко години останките от зеленчуко -пройзводството ,миналата година довършиха и свинете ,забраниха на хората да си гледат за лично производство месо ,,всичко е ограничено с ,,павила ,,ви еси хабите времето да пишете Нали утре ще измислят някаква чума по доматите ,както измислиха по испанските краставици ,нос в Германия . ВСИЧКО ТОВА Е САМО ,ПАРА В СФИРКАТА ! СЯКАШ НЕ ГИ ЗНАЕТЕ ,КАКВИ ИЗМАМНИЦИ СА ?

15

Мда

преди 4 години

Турски пластмаси!

14

ВССДДФ

преди 4 години

Ама бързо бягат тези домати ...

13

КВА БЕЗРАБОТИЦА...

преди 4 години

ИМАШ ДВОР - - НАПРАВИ СИ ПАРНИК И СИ ГЛЕДАЙ ЖИВОТА!!ТАКА Е У ГЪРЦИЯ. И ЦЕЛА ЕВРОПА!ЗЕЛЕНЧУКА ВЕЧЕ Е СКЪП И ТЪРСЕН!ЕТО ТИ---ПАРИ НА ВРЕМЕ!!!!

12

Greenpeas

преди 4 години

Jan 24, 2020 - Между 56 и 139 пестициди са били открити в турски домати, чушки и краставици, анализирани от Грийнпийс.

11

Анонимен

преди 4 години

Берете домати в българия - 20 лева надница. Берете в Англия - 150 лева надница. Изберете българското!

10

Анонимен

преди 4 години

Щях да се отровя от турски домати и чушки и повече не купувам. Явно в БГ няма контролни органи. Трябва да се пазим сами.

9

Анонимен

преди 4 години

До Турски домати...И тук има дотации както и "там" (идват от едно и също място, всъщност) и тия оранжерии не са построени днес, тъй че, да, българско производство има ... напук на зложелателите, които само се тръшкат че "няма" защото те нямат и искат и другите да "нямат".

8

Коя страна

преди 4 години

До ЗасаждатАко доматите се на клонка - Испания или Португалия, ако са без клонка - Турция. Най-вероятно е да са от Испания, заради еднаквата червенина на доматите.

7

сдфг

преди 4 години

вие ше кажете къде е

6

Турски домати...

преди 4 години

Турски домати, китайски чесън, френски картофи и всичко останало е мешана салата. Само бг производство липсва. Е как ще внасяш евтини стоки и няма да убиеш родния производител. Той става неконкурентен. Там, в другите страни себестойността на продукта е никаква понеже имат помощ от държавите си. Тук е обратното -омачкват те с данъци, бюрокрация и изисквания,които нямат смисъл. Има много учебници по МИО, в които го пише всичкото ясно. Има и живи професори, преподаватели..Ама да се сети някой..