39

Анонимен

преди 4 години

До ШашиТова с отвертката се казваше перке и е за варицела. Мантуто е с една игла, вкарват някакъм серум и след 2-3 дена мерят е един транспортир колко се е надуло. Ако е зачервено и подуто, значи още имаш антитела, ако не е, ваксинират те наново.

38

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНЕ

37

Анонимен

преди 4 години

Какво е това БЦЖ ?

36

Анонимен

преди 4 години

Това е нормално. Имайте предвид, че туберкулозата се води и до момента на инфекциозното заболяване и все още стои в биолабораториите на щатите като потенциално биологическо о ръжие, заедно с вариолата, чумата, жълтата треска и прочие жестоки вируси. С оглед на това, че коронавируса поразява белите дробове е напълно нормално ваксината срещу в пъти по-страшната болест да има ефект.

35

Стоянов

преди 4 години

Май не се обръща внимание че лекарите натъртват на думата ХИПОТЕЗА като се спомене че в държавите където отдавна се поставя БЦЖ противотурбеколозната ваксина. Хипотеза означава че нищо не е доказавано медицински а само се предполага като просто се гледа картата на разпространение и ваксинациите (хората в момента гледат какво ли не). Възможно е причината в едни страни епидемията да върви страшно а в други по-леко да е съвсем друга, генетика, климат ...

34

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Мажа децата всеки ден с етерични масла и няма никой болен.Случайност?"Да :D

33

Шаши

преди 4 години

До анонимен: Хинина, нали е забранен от ЕС, защото бил вреден. На фронта са им давали по лъжица всяка сутрин. И понеже е вреден, дядо ми изкара до 93. Умря от залежаване, щото не виждаше. Ама, това е от хинина.

32

Шаши

преди 4 години

Това с нещо като отвертка, дето го въртяха ли е манту. За 2 минути реване сега имаме някаква защита. И трябва да сме благодарни за това. Страхотни лекари е имало и тогава. И план за ваксиниране.

31

Анонимен

преди 4 години

А пък аз пак да попитам-кво стана с хлорохина и аналгин хинина,ще ги пускат ли по аптеките или ще е след като свърши епидемията,или пък изобщо няма да имаме право да ги ползваме

30

Анонимен

преди 4 години

Знаех си аз, че тиквата разбира от всичко включително и от ваксини нищо, че в щаба има коскоджа ми ти професори на които уж това им е работата да обясняват.

29

Анонимен

преди 4 години

Ваксината помага дотолкова, че изкарваш болестта по-леко и без фатален край.

28

Анонимен

преди 4 години

Точно така - манту.Това е реваксинацията вече при по-големите.

27

Доктор Хаус

преди 4 години

Кой е най-добрият епидемиолог , вирусолог , рекетолог и куромпиранолог ? Въпрос за 1 лев , не по-добре за един тестер ....

26

Анонимен

преди 4 години

Според американско изследване на вируса и праисторически останки на динозаври вероятната причина за измирането им е COVID - 19.Е сега вече я втасахме !

25

Анонимен

преди 4 години

Асан Адемов би трябвало да е ваксиниран ама ... всеки който е ходил в казармата трябва да има манту

24

Анонимен

преди 4 години

Мажа децата всеки ден с етерични масла и няма никой болен.Случайност?Едва ли.

23

Вервам

преди 4 години

На колко места пише в библията, че бог мрази обратните? И после се чудите защо дойде тая чума като ги оставихме спокойно да се разхождат хванати за ръце пък даже и паради правят.

22

Анонимен

преди 4 години

Като от по-възрастното поколение мога да кажа - на нас ни слагаха, когато бяхме 3-ти 4-ти клас

21

Анонимен

преди 4 години

Има два вида ваксина БЦЖ.едната е със щамове, създадени по оригиналния начин създаден още през 1921-ва. Тя действа много дълго време. Другата е подобна, но щамовете, с които се прави действат определен брой години. Просто са решили, че вече туберколозата не е толкова актуална и я правят с по слаби щамове.Та действа в по-къси срокове.Добрата новина за нас е, че българските деца са ваксинирани с първата ваксина, Освен това България е единствената страна, където е имало реваксиниране.

20

Анонимен

преди 4 години

Антиваксърите сега мълчат - чудят се защо не дадоха на децата си да се ваксинират и ги пуснаха в свят пълен с биологични заплахи без елементарна защита. Ще докарат болести за които света е забравил пак - туберколозата е само една от тях....