16

Дон14 ММ

преди 4 години

В Швеция държавните служители са 29% от заетите, а в Дания са 28%. В България колко са?

15

До да

преди 4 години

също в асансьорите мирише на ракия и цигари но хората си търпят може би от страх или от селски манталитет но че се разнася зараза си е *** факт

14

да

преди 4 години

Се забрани изхвърлянето на органични отпадъци, които не са поставени в затворени торби. Особено любимия навик на някои пенсионери да разнасят *** кофи с *** и да омирисват входовете и асансьорите на лук и вкиснато. Това е препоръка от азиатски опит за борба с вируса но и ние отдавна сме го прозряли.

13

ММ

преди 4 години

Държавните чиновници са "необходимо зло" навсякъде по света... само че при нас са 2,5 пъти повече спрямо броя на населението относно средното за Европа. Това означава, че работят 2,5 пъти по-малко и поне половината трябва да бъдат съкратени и заменени с модерни компютърни системи за ON-line административни услуги. Тука всяка партия, когато спечели се отблагодарява на верните си *** с административни постове, заемащите тези службички пък се стараят бързо да си осребрят позицията..

12

Анонимен

преди 4 години

Държавните чиновници са 97-98 хиляди -1/3 в регионалните администрации и 2/3 в централната администрация. Те ли са ви проблема? Наетите в частния сектор (без самонаетите) са 1,75 милиона, а в обществения сектор са 545 хиляди, главно в образованието (160000) и здравеопазването (140000). Да съкратим ли лекарите и медицинските сестри, че са много.

11

Анонимен

преди 4 години

През декември 2013 г. до януари 2014 г. имаше подобна епидемия и болниците бяха пълни с болни с почти същата симптоматика като "Ко-Вид 19" (температура, кашлица, сухота в гърлото, затруднено дишане и усещане за чуждо тяло в гърлото) , но ........ нямаше нито истерия, нито паника! Лечението беше като лечение за ОРЗ (остро респираторно заболяване). Навярно е имало случи и с летален изход, но ...... нямаше истерия, нямаше паника!

10

ало_o_o ..!

преди 4 години

Държавната администрация е прекалено голяма; ако не се извърши драстични съкращения, то не се знае какво ще остане в хазната.Пълен анализ на хората които са заети във всяка една администрация.Колко хора са в Централно управление, колко хора са в провинцията.Анализ и ...Анализ дали има необходимост от тази структура ..?Действайте ..!Тези които са на пенсионна възраст, хайде в къщи ...Никакви компромиси, иначе парите свършиха.

9

ммм

преди 4 години

Държавните чиновници да бъдат съкратени на този етап поне с 49% и без това те в България са около 700 000 човека.Съкращения в най близко време.Държавната администрация е надута до безобразие.Всеки месец ... чиновника да взема по 5 (пет) дни отпуска до края на година.А дали като си взема задължително отпуска при тези условия ще има злоупотреба с болничните? Не се знае този вирус, това състояние до кога ще продължава, следователно трябва да има радикални мерки от страна на Правителството.

8

Реалист

преди 4 години

465 човека са страшно малко. Осъзнавате ли за какво става въпрос. Над 200 хиляди човека са се върнали в България през последните седмици и всички те би трябвало да са под карантина поне за две седмици. Може би голяма част от тях нямат право на болничен от България, но само 465 човека е подигравка.

7

Анонимен

преди 4 години

Няма от какво да се притесняват- всичките под карантина за роднини на нулево платените ракиджии от Лом или на нулата от Бергамо или на рейнджъра от Карлово. Всичките са със заплати в плик, така че от НОИ я им дължат по 300лв. месечно, я- не. По-притеснено ми е какво ще се случи, ако честните хора с добри заплати над прага излязат в болнични. Тогава НОИ приключва. А и самите те не биха взимали изобщо адекватни обезщетения, защото таванът е мизерен и не би следвало да го има.

6

Анонимен

преди 4 години

Предлагам всички болни служители да отидат на работа във фабриките на К'елемето Велев,после да очакваме поредната порция "предложения " от червеният Б'оклук!

5

Предложение

преди 4 години

Предлагам от началото на април държавните чиновници да излязат на първо време за 5 дни в отпуска!След две-три седмици отново в отпуска!Щом продължава тази "карантия", значи отново и ... отново в ... отпуска.Ако това стане, едва ли ще има това злоупотребяване с болнични? Едва ли?Принудително в отпуска ..!Давайте и .... няма да има злоупотреба с болничните отпуски ...Действайте ...!

4

?

преди 4 години

чиста проба източване на държавата...

3

Активист на БКП

преди 4 години

Хвала на българските лекари !!! Само те се грижат за българите !!!

2

Анонимен

преди 4 години

И в нашата компания е така - повечето са излезнали в болнични от... СТРАХ !!!Лекарите така си ги дават болничните !

1

Анонимен

преди 4 години

Сега личните лекари си раздават болнични на приятели, и не ги е страх от нищо. Спрете се бе хора, църкате откъдето можете, окрадохте държавата после искате.