80

анонимен

преди 4 години

Някои отвън са наистина нагли. Избрали са начин на живот и ползване на готови условия, за които нямат и грам заслуга, но плюят наред и дори не съзнават какво представляват. Никой не ви иска тук, независимо от това, какво е казал този или онзи политик. Нямате никаква заслуга за страната. Не се връщайте никога.

79

анонимен

преди 4 години

А вие дето не го наричате плюене не сте прочел точно - стойте си там, нямаме никаква нужда от вас, особено сега да сеете зараза. Ще се справим без вас. Лично си е ваша работа какво ще правите с живота си, но нямате право отдалече да раздавате квалификации. ябяезсрамно е да се оплюва някой просто така, че и на всичко отгоре да му оправял държавата, та да се върнел!?

78

Tъпанар

преди 4 години

Имам чувството, че истерията се създава умишлено с две основни цели:1. Прибирането по родните места на неуспелите емигранти (статистиката сочи, че случаите в Източна Европа, сумарно са по-малко отколкото да речем в Испания) и бежанци (в Африка случаите са нищожно малко, а в Сирия, Афганистан, Пакистан и Индия май няма)2. Разпродаване на световните хранителни държавни запаси, заради изтичането на срока им на годност - сега страните ги обновяват и да не хвърлят старите...

77

До Анонимен 77

преди 4 години

Явно не сиосведомен, но интернетът в БГ е един от най-добрите в Европа !

76

Анонимен

преди 4 години

бг емигрантите болни и заразени да си стоят в чужбина там пръста е по-сладка

75

Анонимен

преди 4 години

На това му се казва дежавю.С такъв апел г-жа Меркел докара в Европа незнаен брой мигранти с които идо сега не могат да се оправят европейските страни.Защо трябва да повтаряме стари грешки и да се правим на по светци от папата.

74

Анонимен

преди 4 години

От приятелите ми, които са в чужбина и с постоянна работа, нито един не се е върнал и няма намерение. Вероятно се връщат някакви шанаджии. Между другото, един приятел в Берлин се жалва тази сутрин в социална мрежа, че поддръжката на интернета е под всякаква критика в сравнение с българската, така че и на запад имат трески за дялане.

73

Анонимен

преди 4 години

Аз лично, като някой преживял определени събития в България, не бих го нарекъл плюене това, дето българите в чужбина го правят. Бих го нарекъл изразяване на мнение, получено в следствие на негативен опит. И, да, нямам намерение да връщам пари в България. Защо? Защото тези пари в крайна сметка ще отидат в хората, от които избягах и за които вие работите - бившите комунисти и техните наследници. Същите тези, които ограбих спестяванията и след това убиха с глад и мизерия родителите ни.

72

анонимен

преди 4 години

Никакво връщане, иначе каква е тази карантина и затваряне на границите? И представете си, имало още туристи!? Сега държавата ще потроши сума ти пари за тестове и пр., а те пък няма да спазват карантина и гордо ще ходят напред назад, и няма да се изненадам, ако си вземат и болнични, та да им излезе безплатна екскурзията? Може и да ви звучи злобно, но нима тяхното поведение не е безотговорно? Да им се радваме ли?

71

логика

преди 4 години

В Западна Европа се вихри пандемия. Тя зсяга особено по-бедните слоеве, бачкери и прочее хора, които са били изложени на по-нехигиенични условия или са обслужвали директно десткихиляди клиенти...Ако ще идват тук - всички трябва да са в лазарета 2-3 седмици. Другият вариант е да си пазят карантината там, доакто не мине пика на заболяването.

70

анонимен

преди 4 години

И аз си задавам въпроса защо идват тук? Там наистина е по-богато и уредено, а в голямата си част наистина не са читави хора, а търсещи повече пари и лесното, и на всичко отгоре с претенции към нас. Не стига, че тук "переме пешкира" 30 години и тъй или иначе крепим държавата, ами и трябва да търпим подобни......

69

анонимен

преди 4 години

Не, не трябва да има право да се връща докато не мине карантината. После има право, защото вече всеки има право да ходи където си иска. Въпросът за плюенето на хората и страна е по-скоро морален и не чакайте някой от тези навън да ви благодари за каквото и да е, а ще продължи по този меко казано ***.....ашки начин да говори срещу останалите тук, просто защото е дребна душица. А сега да си стоят където са, и за тяхо добро, там са по-богати.

68

Анонимен

преди 4 години

Каквото каже Захариева , все е тъпотия.Трябва ни авторитетен вънпшен министър. Това се смята за третата или четвъртата по важност позиция в страната все пак.

67

анонимен

преди 4 години

Абсолютно съгласен за злобните отвън! Всички мои познати отвън си тъпчат парите си в банките, и не вдигат никакво потребление защото тук НИЕ не сме били създали условия за бизнес и ние сме били длъжни да плащаме пенсии и всичко! Те щели после да дойдат, отново на уредено място, както сега са отишли!? Стойте там, жалко, че ви пускат!

66

до анонимна

преди 4 години

Всеки има право да се върне в родината си.Но нека мине карантината.Те за какво са се разбързали? Само защото у нас още има под 1000 случая на официално заразени - ето за това. Но като се изсипят безконтролно и тук може да стане като в Западна Европа.Позла - нулева дори за прииждащите.Управлението сякаш се опитва да ни изпозарази...

65

Ре

преди 4 години

И абсолютно задължително всички с кашлица да обикалят по магазини и улици по 12 часа на ден минимум!Не могат ли гастербайтерите да получат финансова помощ и да си пазят карантината там където са в момента?А ако има "туристи" - сами да си плащат гяволука.

64

анонимна

преди 4 години

Коментарът за злобните отвън е правилен донякъде. Лично аз съм чела за техните пари доста неща. Сега идват без да са внесли стотинка никъде и особено някои лигльовци ще пропищят колко бедно е в болниците и пр. Също смятам, че не трябва да идват не че са предатели, защото това схващане е анахронизъм, а защото голямата част не са читави хора, нямаме нужда от тях.

63

анонимен

преди 4 години

Не, не ние тук сме злобните, а вие навън. С противни обиди и към нас, и към страната, наричана най-често ко....чина се отнасяхте години наред. Хранели сте ни, ако не сте били вие сме умрели и пр., а сега излизат доста противоречиви данни за вашите пари. Затова моля да си стоите там и да ни оставите нас, бавно......развиващите се да се оправяме. И без това вие сте свикнали да ходите на готово уредено място. Е, тук не е уредено. Бъдете здрави!

62

Анонимен

преди 4 години

Тук става въпрос за хора, които са на екскурзия в чужбина и са с отменени полети. Статията е написана подвеждащо.

61

пияница мистик

преди 4 години

Продължение на долния пост......Късмет, че международния паспорт ми беше в страничния джоб. Та искам да попитам, ако ми бяха взели и паспорта, аз как аджеба да се прибера в България, като в Перу няма българско посолство. Най-близкото е в Бразилия, но без документи няма как да ида и до там. Сега положението е същото, горе-долу. Как се помага на закъсалите българи в Перу, след световната карантина и спрени полети?