33

1234

преди 4 години

И защо пак в софия? Тотална емиграция от тая ***, нито едно българче не трябва да се ражда тука. Явно само софийските деца са важни...

32

майка

преди 4 години

ОМЕРЗЕНА СЪМ ОТ ЗДРАВНО МИНИСТЕРСТВО И *** В КОЙТО ИСКА ДА СЕ ЛЕКУВАТ ДЕЦАТА!!

31

Пенсионер

преди 4 години

До Анонимен 11 Честита внучка. Да ти е жива и здрава и само радост да ви носи.

30

Анонимен

преди 4 години

Ми не ходете в тази болница бе! Нека седи празна като я построят.

29

ГТА 2

преди 4 години

Нормално младите хора много от които са видяли Запада да искат модерни болници.Нормално е и дъртите *** и техните наследници които не са ходили на запад и имат източно изостанало мислене да се кефят на простотии.Цялото старо комунистическо строителство е с идеята да се правят зандани и бункери с цел враго да не ни нападне.Затова и тая държава не прилича на нищо а урбанизацията е на примитивно ниво.

28

СЗО

преди 4 години

Културни особености:Щом някой се разболее, цялата рода идва ,,да го посети,, в болницата/Ако искаш лекувай, ако искаш се разправяй по цял ден с тумба близки/.Това го пише и СЗО в материалите за коронавируса като пречка за успешно лечение

27

Анонимен

преди 4 години

Съвременната медицина е общо взето булшит.Тялото има изумителни възможности за самолекуване.Без да се пият каквито и да е било хапчета,билки, хомеопатия или подобни неща.При най-лека настинка великите специалисти предписват антибиотици.А в повечето случаи дори няма бактериална инфекция.И се избиват един куп полезни бактерии.Щото тялото ни е в симбиоза с тези бактерии и повечето бактерии са полезни.А с вредните организма и сам може да се справи.На лекар бих отишъл само при счупване на кост.

26

въпрос

преди 4 години

организаторките импексова и "независимата" бяха ли под дъжда?

25

Анонимен

преди 4 години

До 23Идеалист докторе, ти и от сградни конструкции ли разбираш? И какво не и е подходящото за педиатрия? Ще конкретизираш ли?Мирише на корупция, ама не от страната на МЗ, а от твоя страна.

24

Анонимен

преди 4 години

20 милиона за бутане на старото.30 милиона за грубия строеж на новотоС тия 50милиона за бетон, могат да се обзаведат със съвременна техника 5 други болници.

23

Идеалист

преди 4 години

Тази зграда се започна когато бях щести курс в ***, сега съм в края на лекарската си кариера.Така стоя недостроена до днес. Тя беше предназначена за клиниките по Вътрешни болести. Тя не е подходяща за детска болница и вероятно има и промени в конструкцията. Мирише на тажка герберска корупция!

22

Анонимен

преди 4 години

Ама ако Тиквата дойде ще се подмокрите и ще си счупите краката да си направите селфи с него.

21

Ъъъ

преди 4 години

Каза се колко е важно детската болница да е близо до другите клиники, за да може при необходимост бързо да идват специалисти от тях. Свободна площ за построяване на множество нискоетажни сгради с капацитет колкото започнатия преди 40 години многоетажен строеж в комплекса на Александровска болвица няма. Значи, изборът е: или малка детска болница на мястото на строежа след разчистването му, или голяма детска болница, далеч и откъсната от Александровска болница, или модернизиране на изграденото.

20

Анонимен

преди 4 години

И къде предлагат да се изгради новата болница.Все пак трябва да е достъпна , на комуникативно място и да не трябва да се плащат пари за парцел.При положение, че там терена е свободен и е предназначен за болница, не виждам смисъл да стои незавършена тази, че да се започва нова , която също може да не се завърши.

19

Анонимен

преди 4 години

Около 20 милиона ще струва да се събори сегашната болница...Да събират пари със смс-и и да финансират разрушаването на сегашната и да има за проект за нова.

18

Анонимен

преди 4 години

Като не искат, не искат...На сила хубост не става.Ще ги наместят за друго парите. Желаещи за тях колкото искаш.Смешно са ми доводите, че сградата била проектирана преди 40 години, затова не ставала за болница.Ами 90% от болниците са строени преди около 50 години.Какво ще правим с Пирогов, ВМА , Александровска, Исул ...Да ги събаряме и да се проектират нови, че и те са морално остарели сигурно.

17

Анонимен

преди 4 години

Кризата идва. Строителството ще позамре.Явно някоя дебела строителна фирма иска да си подсигури бизнеса с няколко десетки милиона за един безмислен нов строеж.Ще бутаме и ще строим пак същото като бутнатото, важното е едни пари да се въртят.

16

Анонимен

преди 4 години

тона да не тие стадион - айде де-още малко и къщички в барселона ще си поиската парите за ремонта на графа от къде ще дойдат той завала не изкара и година и заприлича на селски калдаръмбанкянското да среже лентичката

15

Анонимен

преди 4 години

До макКакво му е на стария строеж?Май някакви архитектчета искат да се нагушат.

14

мак

преди 4 години

Най-правилно ще е да се построи нова, модерна болница, а не да се възстановява запустял строеж. Щом държавата хвърля милиони за стадиони, за ново работно място на 240 ..., значи има пари.