113

Анонимен

преди 4 години

Няма страна в Европа където хората си седят в селцето мирно и тихо, и си кротуват! Навсякъде където има работа, там живеят! Погледнете Америка! Проблема е навсякъде и да се пише че еди колко са напуснали България е некоректно! Погледнете Полша,Словакия,Унгария и т.н.!

112

иван

преди 4 години

Еее г-н Калфин как може така - обърка сметката на Бойко.То Бойко едва ли може да смята до 10 имайки в предвид образованието му , ама е странно че има хора които му вярват че в Б-я всичко е слънце и рози...За съжаление от комунизъма и простотията нема измъкване.Спасението е в чужбина..

111

Анонимен

преди 4 години

Ами Калфин като беше в правителството,що не ги говореше тия работа а кротко си взимаше париците?

110

Браво на народа

преди 4 години

С това темпо след 20 години в страната на чалгата ще останат само ***.Хахахахаха

109

беглец

преди 4 години

Защо бягат хората? нима не знаете? 1. Защото в БГ няма перспектива---30г. тъпчем на едно място, доходите не се увеличават, мафията е всесилна и мутрите ни управляват; опозицията е в комбина с управляващите. 2. Няма сигурна институционна среда- законите се пишат на крак, лобистки са и малко разпоредби издържат повече от година време, освен тези, които дават възможност за злоупотреби на администрацията. 3. Съдът е зависим от управляващите и никой не очаква справедливост. 4. Тъпчат малкият човек.

108

Анонимен

преди 4 години

Калфин откъде знае че се е увеличил броя на напускащите, след като националната статистика не го отчита?

107

Анонимен

преди 4 години

Калфин - пари трябват, а не добри условия за децата само ....

106

Kalfin

преди 4 години

Много съм *** и ограничен човек,но имам голяма мания за власт и изява.Подобен съм на Боко-***.Много искам да ме дават по ТВ и егото ми тогава е в екстаз.

105

Реалист

преди 4 години

До 109Според данните от сайта на НСИ в Благоевградска област през 2019 година е имало около 87000 наети, със средна брутна заплата около 800 лева. Ако спориш, спори с НСИ, не с мен.

104

Анонимен

преди 4 години

До IT-спецДобри инфраструктура, здравеопазване и т.н. според кой? Пишеш субективни простотии. Той бил се върнал? Но му пречела на принца корупцията и бюрокрацията, които очевидно според мегаум като теб съществуват само тук, ние сме ги измислили. Разтягане на локуми, лицемерие и самочувствие без покритие - това си ти, стой си където си, никой не е примрял за примадона като теб.

103

селянин

преди 4 години

до анонимния по-долу. Ало напускат и квалифицирани - един от синовете ми е авио инженер в Оксфорд сателайт, можеш ли да познаеш колко пъти е сега разликата в заплатата му , от тази която получаваше в София?Вторият ми син е лекар в Германия, каза следното цитирам -"Никога повече в живота си няма да работя за български работодател".ЗАЩО така веее?Аз ще ти кажа защото тука работниците и служителите не са смятани за хора.Чорбаджията казва-АЗ ще ти ДАМ 900 лева, когато почне да казва , ще ПОЛУЧИШ, т

102

справедлив

преди 4 години

Познавам поне 30 човека , които не живеят в БГ от 10-15 г , а някои и повече. Всичките се водят като местни и фигурират в избирателните списъци.Не вярвам на нито една сричка ,изречена от пропагандаторите на Боко Тиквата.Дали Калфин или друг твърди че народа бяга от България ,няма никакво значение.Истината е че всяка година намаляваме с над 50 000 души , и сме най-изчезващата нация в Света.А тиквените лакей могат да лъжат от сутрин до мрак.

101

Реалист

преди 4 години

До 105Не разбрах защо се обръщаш към мен, а не към НСИ и НАП, откъдето са данните? Примерно по данни на НАП малко над 39000 са хората в България с месечен доход над 5000 лева. Колко от тях са със заплата над 5000 лева, НАП не казва, но вероятно са доста малко.

100

До 107

преди 4 години

Дай пример за човек получащ 800 брутна заплата в България - после ще отворим джобса да сравним с реалността.

99

IT-спец

преди 4 години

не е трудно, формулата е следната: Добра инфраструктура+добро задравеопазване+силни синдикати = оставане в БГ, елементарно е, аз съм от 20+ години в чужбина но бих се върнал ако това горе споменатото от мен се подобри, не че немога да си намеря добре платена работа и сега но не всичко опира до парите, корупцията и бюрокрацията също трябва да се пипне със силна ръка...

98

Анонимен

преди 4 години

Ще напускат, как няма да напускат България. 2/3 от хората са със брутна заплата под 800 лева на месец, а 85% под 1000 лева. За какво да стоят в България?

97

До 103

преди 4 години

Щом имаш имот ще плащаш данък и такса сметка смешнико! Не бил обитавал имота си!? Все едно има място на тази планета в който общината следи гражданите си дали и колко си обитават домовете - много си ***, нямам думи. Това е като мантрата, аз не ползвам асаньор няма да плащам за поддържка.

96

Анонимен

преди 4 години

До РеалистДавам 850 лв бруто заплата искам да ми намериш инженери, мениджъри, юристи и IT-та - всеки човек който ми доведеш, получаваш бонус 850 лева.

95

Анонимен

преди 4 години

Хазяина и цялата му рода до 9то коляно емигрираха преди години и не смятат да се връщат, ама се водят по документи че живеят в България.

94

Анонимен

преди 4 години

Относно списъците ! 21 г. не живея в България и никой не обитава жилището ми, но ми се взема данък смет когато плащам данък дом ! Подписал съм молба да не ми се удържа такава такса тъй като няма кой да изхвърля бо'*** тъй като трайно съм напуснал държавата си ! Значи в кметството са уведомени, че ме няма в държавата, но сметките си вървят и имената ми са в списъците за избори ??? Каква е логиката на управляващите, кой кого прецаква, това коректна държава ли е ?