153

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЖивея в малък град, имам две висше образования и заплатата, която получавам е 700 лв. И не съм само аз така....

152

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 162А в други градове ЛИДЛ дават 850 бруто заплата. Така, че на господинът Софиянецът (платения ***- 154) пропагандата му за високите доходи издиша тотално.

151

Анонимен

преди 4 години

До 154Ама БРУТО и то в София. На обявите в лидл в Пловдив заплата беше обявена нещо от рода 1050 БРУТО или към 800-850 лв НЕТО. Аз ти обяснявам колко са НЕТНИТЕ заплати на повечето специалисти в нашия хубав градец.

150

Анонимен

преди 4 години

Никой не иска да живее в една държава с бай балгар чорбаджи велики защото в нормалните държави такива типове ги наричат криминални а в чалга републиката са бизнесмени.

149

Анонимен

преди 4 години

До ПРОСВЕТЕНЗначи всички тези фирми, които произвеждат продукт и добавена стойност в България са плод на фантазията на почитателите на ББ. Новата инфраструктура - също???

148

ПРОСВЕТЕН

преди 4 години

БОКО ТИКВАТА извършва "геноцид" спрямо собствения си народ!!!!Вместо да създава условия за НОРМАЛЕН ЖИВОТ----нещата се влошават със всеки изминал ден!!!!Едно е да ИСКАШ!!!!Второ е да МОЖЕШ ДА ГО НАПРАВИШ!!!!Трето е да го НАПРАВИШ!!!!Аз досега не видях необходимия капацитет и няма и да видя,а само елементарна "демагогия"!!!!!Докога с тези "лъжи"!!!!!

147

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 153Имаш ли идея, че 2000 лв в България в сравнително евтин град (т.е. нещо извън София, Варна, Пловдив и Бургас) са равностойни на около 2500-3000 евро в Германия? Да не говорим за по-големи пари.

146

Анонимен

преди 4 години

България ще се оправи, когато напускащите русофили станат много повече от идващите руски шпиони !

145

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 152В Кауфланд работят нискоквалифицирани хора (поне тези които не са мениджъри или в ръководните екипи), тъй че, да, за хора които са такива в Германия ще вземат повече пари. НО, те и ще плащат по-скъпо за почти всичко значимо. Между другото, в България за да станеш касиер не ти трябва никаква квалификация. В Германия минаваш 2 годишно обучение (да, дори за касиер), т.нар. Аусбилдунг, тъй че и повече усилия трябват дори да станеш касиер там, но тия неща такива като вас не ги мислят

144

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 152на колко места по Света има фолксваген?

143

Анонимен

преди 4 години

преди малко пак видях обявата за работа в ЛИДЛ.касиер-аранжор - 1450 + 60лв бруто.Та да ми разправя някой, че инженер бил на 1200лв е смешно.

142

Анонимен

преди 4 години

До 86И защо си мислиш ,че всички със заплати под 3000 лв са мързеливи, необразовани и алкохолици?! Не всички можем (или желаем) да бъдем програмисти, мениджъри и не всички живеем в София, където заплатите са доста по-високи. Аз живея в голям областен град и заплатите на повечето ми приятели ( няколко инжинери, лекар, учителка, архитект, няколко оператори в кол центрове, агрономи) варират в интервала 1200-2000 лв.Със заплати 3000 и нагоре са само някои от познатите програмисти.

141

Анонимен

преди 4 години

146 ти на коя планета живееш? В кауфланд в бг или в кауфланд в германия дават по-голяма заплата? фолксваген що още го няма?

140

Анонимен

преди 4 години

но и не всичко опира до стандарт. от дълги години съм на запад, виждам по-високия стандарт, но въпреки това няма усещане за щастие, материална задоволеност да, но щастие не. дори и с много висок стандарт всичко ти остава чуждо, странното е, че колкото повече време живея тук, толкова повече ми е чуждо, а очаквах обратното. мисля, че много нашенци бъркат висок стандарт със щастие.

139

Анонимен

преди 4 години

До анонимен 149"стига с този комунизъм", но още номенклатурчици държат кинтите а ченгета от бившото ДС ни управляват. Трудно се изкоренява комунистическата чума

138

анонимен

преди 4 години

30 ГОДИНИ СА МНОГО ВРЕМЕ - СТОГА С ТОЗИ КОМУНИЗЪМ И СОЦИАЛИЗЪМ

137

Анонимен

преди 4 години

Много фирми, които имат нужда от качествени кадри навлязоха на българския пазар и предлагат добри условия за работа.Няма лошо да има различни мнения, но аз с това не мога да се съглася. Първо - за многото фирми дошли в БГ и предлагащи добри заплати и второ, за българите в чужбина, които гледат на БГ като добро място за реализация. Второто го казвам като човек, живял в чужбина - повечето българи, за съжаление, към момента грам не искат да се връщат. И парите дори не са основният проблем.

136

gf hf mf :>

преди 4 години

Да не забравяме коя държава беше изобразена като кл.е.т?Не е тайна, че българските емигранти раждат повече българчета от нас в България, защото от и без това малкото родени тук половината са от ромски произход.Ха сега познайте, колко от децата извън страната, и тези тук говорят, четат и пишат на български обаче? И в двата случая са малко.И сега в задачата с понижена трудност се пита не е ли това заплаха за националната ни сигурност?Кой ще работи и изкарва пенсиите на бъдещите пенсионери?:)

135

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 142Не е "частичен случай". Много фирми, които имат нужда от качествени кадри навлязоха на българския пазар и предлагат добри условия за работа. Много хора натрупаха опит и започнаха техен бизнес и т.н. Разбира се, България е малка държава и няма място за всички които искат да се занимават с престижни професии, но като цяло много от българите в чужбина гледат на работата в БГ като на още една реална възможност за реализация.

134

Анонимен

преди 4 години

т вашата пост социалистическа бедна България българите бягат , а не от Борисов.Че то Бойко си е част от постсоциализма.