16

Анонимен

преди 4 години

200000 мирни граждани в Дрезден и още 500000 в Хирошима и Нагасаги... това е престъпление но всички си затварят очите.

15

rusnak

преди 4 години

Поредната Западна ***/ня, както бомбандировките на Хирошима и Нагазаки, както и Нормандския десант, след дъжд качулка. Сме/шници.

14

Анонимен

преди 4 години

Военно престъпление или нужна атака: Преди 75 г. Дрезден е погълнат от пламъци-----------По съвремените човешки стандарти бомбардировката на американците и англичаните над Дрезден, както и над Хирошима и Нагазаки от американците с атомни бомби е Воено Престъпление!

13

АТАКИСТ

преди 4 години

до 16 Започни от болния мозък Хитлер на когото му имаха пълна вяра германците през 30-те. А уж мъдър народ?!Глупости, даже сега позволяват страната им да се пълни с пришълци от близкия изток!

12

Анонимен

преди 4 години

Първата бомбандировка на граждански обекти през ВСВ е извършета от Луфтвафе в Ковънтри Англия. Това отваря кутията на Пандора и последват мнго бомбандировки и контрабомбандировки над граждански цели. Дали е трябвало или не е трябвало да бъде разрушен Дрезден това са го решавали военните стратези в оня момент и решението им е зависило от предишни действия на противника и преследване на психологически ефект у врага. Единственото оправдание е, че двете страни са били във война на живот и смърт.

11

Анонимен

преди 4 години

Няма народ, който да сам да се мрази и унищожава повече от германския. Леви, Зелени и Червени работят денонощно за промиване на мозъците и за унищожението на Германия.

10

АfD Германия

преди 4 години

Жертвите са над 100 000, вкл. и много бежанци от Източните провинции, които са били в Голямата Градина (Grosse Garten) и около Централната Гара. Следвал съм в Дрезден и съм чувал тези факти от много стари дрезденчани, като деца станали свидетили на пожара. Днешните купени "историци" и режимът на Меркел принизяват истинските факти за да не обидят съюзниците си. Най-жестоки са били фосфорните бомби.

9

ikar

преди 4 години

До 13265Знам къде има паметник на американските пилоти, за английските не зная.

8

АТАКИСТ

преди 4 години

Германците да се благодарят че са ги обстрелвали английските самолети и само 25000 са загинали в този град, щото Катюшата щеше да изпепели този град!

7

Анонимен

преди 4 години

И англосаксите и швабите са избивали цивилни когато и както могат, в този връхов момент на западната цивилизация. Особеното в това зверство е, че англосаксите изгарят град пълен със съкровища от чиста злоба към руснаците които са щели скоро да влязат в града. Изгореното население е само подробност.

6

13265

преди 4 години

Къде ли в Дрезден е издигнат паметник на английския летец, за да му отдават почит днешните германци? В София, също пострадала от английски бомбардировки, издигнахме такъв паметник, но няма да кажа къде е - длъжни сте да го знаете.

5

2

преди 4 години

....в яроста си мъничкото сакато човече заповядва безразборни удари на Луфтвафе и по цивилни обекти като пропуска отново много важни цели-заводи,летища.В резултат на което англичаните се сплотяват и вместо да се предадат както се е очаквало от тях дават силен отпор.Толкова силен,че всъщност масивна част от германските самолети биват унищожени без да могат да бъдат заменени до краят на самата война.Изобщо германската индустрия бива изправена пред недостиг на ресурс и свръх планове.Краят е близо.

4

ikar

преди 4 години

Бомбардировката на Дрезден е отмъщението за бормардиромката на Ковънтри, а мопбардировката над България е просто за сплашване, заради обявената "символична война". Друг е въпросът колко са жертвите.

3

Анонимен

преди 4 години

Добре, че Сталин ни спаси от същата участ като на снимките. Англичаните са ни имали за ***.

2

Анонимен

преди 4 години

Защо в заглавието така манипулативно се всява съмнение дали бомбардировката била "нужна" или не ?? А ако беше извършена от СССР ? По подобен начин е бомбардирана и Прага, а за София няма смисъл да се пише изобщо.

1

1

преди 4 години

Абсолютно безмислен акт на садизъм.Същото са искали да направят със София-това което ги е спряло е ужасна причина- броят на жертвите нямало да е достатъчен за да оправдае количеството запалителни вещества изразходени по време на бомбардировките. Хитлер е бил виновен глупакът *** защото е нападнал Великобритания без нужното техническо превъзходство.А британските ВВС през тва време са били едни от много добрите в цял свят и са му сцепили дупарата.В яроста си мъничкото сакато човече...