76

Анонимен

преди 4 години

Съдбата на Дрезден е уникална. Какъв изверг наглосакс трябва да бъдеш, за да наречеш нападението над един културен център, град с множество музеи, картинни галерии, концертни зали, нужна атака. Забележете, че бомбандировките започват на 13 февруари 1945 година, когато Червената армия се приготвя за главното сражение във войната - превземането на Берлин, а Дрезден е в източната част на Германия.

75

Курейшо

преди 4 години

*** , защо не качиш снимки с унищожените руски градове от нацистите и колко цивилни са избили !? Аман от русофоби !!!

74

дядомраз

преди 4 години

Победителите не ги съдят. Не съм го измислил аз.

73

Анонимен

преди 4 години

Начи сюзниците правели престипления, а ответната страна - не.Не знам какво е война и не искам да знам.

72

Martin Bormann

преди 4 години

Всичко това няма да бъде оставено просто така в книгите по история като един блед спомен от престъпленията на съюзниците, но и техния ред ще дойде. Германия не забравя както и Япония няма да забрави за някои неща и няма да бъде дълго пред ядрена бомба да бъде вкарана в Америка и детонирана в някой гъсто населен център на главен град. Нека тогава вият до небето от болка и злоба, нека гонят дивото. Каквото повикало, такова се обадило и зионистите ще го разберат по кофти начин, ще се молят5 за газ.

71

Соросоид

преди 4 години

Вие не разбрахте ли, че в човешката история най-важното е паразитизма.Англия и Франция паразитират над 80% от земното кълбо и създават най-добрата наука, изкуство като музика, живопис и литература в света.Германия като млада сила се опитва да заграби ресурсите и колониите на Англия и Франция в 2 войни но не успява.Дори една майтапска държава като Белгия е постигнала богатсвото си като е режела ръцете на деца от Африка, които не са работели добре.Наименованието "демокрация" е за наивниците.

70

Анонимен

преди 4 години

До АнонименА варвари които не живеят в замАци се наричат неграмотни българи главо малка недоучена!

69

Анонимен

преди 4 години

Пише се бомбардировка, а не бонбардировка.

68

Анонимен

преди 4 години

Варвари които живеят в замаци и се наричат цивилизовани.

67

до 88

преди 4 години

Трябвало е да отидеш мааалко по на изток - в Сталинград.И там са запазили нещо за историята...

66

Анонимен

преди 4 години

До БОМБЕНИЯ ХОЛОКОСТПреподавателите ми в езиковата гимназия бяха всички от ГДР. Учителят по история беше от Дрезден, загубил цялото си семейство в бомбардировката на града.

65

Анонимен

преди 4 години

Маршал Жуков е бил не по-малък варварин, даже повече.

64

Анонимен

преди 4 години

До АfD ГерманияА аз видях при посещението си в тогавашното ГДР (служебна командировка) част от Дрезден, съхранен в състоянието след бомбардировките. Не може да се предаде с думи. Няма думи, с които да се опише и оправдае това.

63

Анонимен

преди 4 години

До АнонименПрочети думите на Маршал Жуков за тази варващина.

62

Анонимен

преди 4 години

А за убитите от немците (забележете, не казвам фашистите) по цяла Европа и особено тогавашния СССР, каквито и да са били последните - ни дума.Организиран грабеж на национално ниво. И до ден днешен не си го признават. Х-р ги бил "заблудил" - ха,ха.Каквото повикало - такова се обадило.

61

Истината!

преди 4 години

Германските *** се разциврили че по-белите от тях англичани ги бомбили докато се правят на ариици и си търсят корена при *** иранци.Закривай!

60

Анонимен

преди 4 години

Ужасни времена. Дано не се връщат.В същото времеи са били дрогирани до един. всички тези 25000 са вдигали екзалтирано ръце в прослава на Фюрера, ползвали са робски труд на *** от русия и други народи, радвали са се на освободените за тях територии на Изток...и са били дрогирани до един.

59

Бледоликият Джон

преди 4 години

И в кое е военното престъпление в това да бомбардираш страна официално обявила ти война.Жалването на немците ми звучи като жалване на някой кафяв който безчинства безнаказано из села срещу дъртаци ама като влезне жандармерията в гетото и циври за насилие срещу него.За кво циврат тия немци не се знае когато те бомбиха Лондон и Ковънтри не е престъпление.Ето затова трябва да играе атома заради такива парапитеци като немците!

58

Тони

преди 4 години

Така става, когато хомо сапиенс консумира прекалено много месо. Увеличава се в индивида агресията и желанието за убийства. Ако всички хора бяха вегетарианци, живота щеше да бъде много по-мирен.

57

Анонимен

преди 4 години

"Други са категорични всяка една бомба е помогнала за победата над нацистите".Кои други. Едни или други или втори или трети или двадесет и седми? А по това време не е имали и нацисти, нацистите са измислени по късно през 60те години. През ВСВ е имало германци, това е бил германския народ които са подкрепяли Хитлер и които нападнаха Русия и избиха над 20 милиона руснаци.