348

Анонимен

преди 4 години

Да кажем смело НЕ на омразата срещу Русия и руския народ, който е страдал не по-малко от българския. Да кажем смело НЕ на омразата срещу френския или британския народ. Да кажем смело НЕ на каквато и да било омраза. Време е да неутрализираме заговорниците и скандалджиите от властта и от медийното пространство. Време е да излекуваме нацията. И да гледаме напред. Много народи пострадаха през 20 век. Но вече сме 21 век. Време е да дадем път на младите, които носят надежда и любов в сърцата.

347

Анонимен

преди 4 години

Предлагам там да се издигне скромен паметник на 10-те милиона, избити чрез глад от болшевишките июроди през Голодомора..

346

Б58

преди 4 години

Браво. Вън сталинистките паметници от България.

345

Далече от очите

преди 4 години

Паметникът на болшевишките окупатори няма място в европейска и натовска България! Мястото му е в специализиран музей на тоталитаризма, където любопитни туристи да си правят селфита.

344

Анонимен

преди 4 години

Гаврата е с тия дет са го сложили , иначе никой не се гаври със загиналите които не са по избор пратени да се избиват.

343

Анонимен

преди 4 години

Я тоб скажу, де квтне дивний сад,Де србляста нч тремтить у темних водах.У далекий край лежить нелегкий шлях,Доки хижа нч кружля по колу.

342

Анонимен

преди 4 години

Шопски ***, отидете на запад във Виена да видите що е то паметник на Червената армия. Може да опитате и него да го изпочупите.

341

Русомраз

преди 4 години

Счупихме носа на окупаторите!

340

До атлантиците

преди 4 години

Колкото до паметниците от всв в цяла Европа ги има най малкото за да може евреите да почетат спасителите си, те в Израел направиха 9 май офиц. празник, но евреи има тук, като баш натовеца пасито дето без червената армия я щеше да го бъде я не

339

Анонимен

преди 4 години

Да обобщим:Вандали посягат на паметник на разстреляни за мародерства!

338

Така

преди 4 години

по тоя начин счупиха България.Такива фашаги не им е мястото в българия.

337

Ха ха ха

преди 4 години

Господа либерасти, готовите ли се за националния ви празник, че идва, като видите първото бойно знаме Самарското сигурно ви става лошо, нужно е само децата да го видят и им става ясно всичко:)), та драскат не драскат истината винаги излиза наяве

336

Алкаш

преди 4 години

Време е такива паметници да отидат в един музей на комунистическата диктатура както навсякъде в Европа и да се пазят за бъдещите поколения да не забравят какво е комунизъм.

335

TNT

преди 4 години

Следващия път динамит да се готви и альоша с галоша

334

Касапин

преди 4 години

Цифрите а :) гадничко е да осъзнаеш че ркка си е като цяло сг,,ан дори към 44 .. Едва 20% имат Сериозен опит от войната Другите са с 20 тина дена търчене след танковете Никаква координация с артилерията половината са и неграмотни а и едва 5 % от ркка изобщо са убили дори 1 немец за войната ...Ветераните са малко добрите и опитни командири пък ептен .Много и загиват ...Пък трети фронт дето е тук си е отай,,.ката на ркка тъй че несе чуди

333

Касапин

преди 4 години

На 29 август Комендатурата на армейска група Беломорие разпространява кратка заповет за подготовка за отегляне към старите граници като е възможно и зблъсаци с немците и различни партизани До 6 септември все още има някаква ерархия и връска от там на сетне Командирите на терен си действат сами ..

332

Касапин

преди 4 години

Не бе Пуснали са си интернета и са гледали по телевизията в реално време стил (пустина буря ) и разбира се по линк 16 образец 1942 по спътник са получили подробни криптираби заповеди барабар с 5j цветни карти ....Пеши куриери тук таме на мотор и някой 75 кг радио апарат с 7 километра обхват и дотам 1944 е Или те боли за лошата статистика от боя ? )

331

звучи по исторически

преди 4 години

До КасапинНещо не се връзва в тази легенда. Може така да си я научил ама да не си обърнал внимание, че ти не си виновен де.Как тъй нашите части се прибират от Беломорието ама са в "не видение за политическата обстановка " . Кой ги е отзовал? Иначе защо ще се прибират . Ако се прибират защото са получили заповед за изтегляне , тогава как тъй ще са в неведение кой им е пратил хабер.?Очевидни бели конци в златните страници на новата ни историография.Иначе цифрите вдъхват аромата на манджата :)

330

Касапин

преди 4 години

Освен птичи куришки и човешка пикуч друго няма ФАКТ паметника е символичен Фейк И НЯМА статут на военно гробище ...

329

Анонимен

преди 4 години

В тая костншца освен кокали на комунистически динозаври друго едва ли има.