24

Анонимен

преди 4 години

До измъквари са товаКакви измъквари бе, говедo? Едното няма нищо общо с другото. Естествено, че си виновен, като тръгнеш по баирите без екипировка при положение, че се знае, че ще се разваля времето

23

Анонимен

преди 4 години

Нито ПСС са им виновни за неадекватните действия, нито двамата други човека, с които са се засекли по пътя, за да ги държите отговорни. Едните в трудните условия тези дни от сутрин до вечер влагаха ресурси и си рискуваха собствените животи, другите достатъчно са направили като са ги превели по пътя до гората. Следващия път следващите пак да тръгнат посред нощ в средата на зимата по маршрут, който не познават и без нужната екипировка, пък нека ПСС са им виновни, че не могат да им намерят телата

22

измъквари са това

преди 4 години

така както е написано в статията ни обяснява че не тия дето са търсили а тия които за били търсени са виновни.Това е все едно да виниш дете че докато му светело червено от светофара то слезнало на платното и ..колата го згазила...ами ако то е тръгнало защото обича червените светещи неща като спомен от НГ елха?Наместо да ровят до посиняване - спасителите се върнали да ни запознаят че търсените баща и син виноивни.Не е намерена евиденция че в тежък момент двамата са си помагали и борили за живота

21

Влади

преди 4 години

Жалко за момчето. Отгледано дете, животът е бил пред него...Проклет да е глупавият му баща!

20

Ядосан

преди 4 години

Да ва ***** у ПСС-то !!! За чий *** съществувате въобще?! Че и смучите пари от държавния бюджет като невидели! Нямало шанс, а ?! Същото дрънкахте преди 2...3.. години за Теодор от Русе. Умрял бил, никакъв шанс нямал, и после бяхте като наакани, когато момчето си слезе само до хижата, в която ПСС пиянстваше и си поръча просто един чай! Помним!

19

Дарвин

преди 4 години

Дедо ви Дарвин знае най-добре за естествения отбор...

18

Анонимен

преди 4 години

Не познаваш региона, тръгнал си по джапанки посред нощ към върха, правиш се на герой след като си престоял 4 часа горе в Хижата за отдих и виждаш какво време е вече сутринта и тръгваш да слизаш надолу. Айнщайн няма да го цитирам за Вселената.... тя може и да има край.

17

случаен минувач

преди 4 години

Според мен, тоя лъже. Изглежда ми лъжлив тип.

16

Анонимен

преди 4 години

Ти да изкачваш нощно време връх Ботев по пътеки по които има въжета- тоест по пътеки които са на ръба на пропаст...Безценнна Тъпооотия!

15

Анонимен

преди 4 години

до 14 Разделят се не по отделни маршрути 4- мата, а са се разделили, защото ония другите двама са били много по добре подготвени от бащата и сина и са знаели местността , а бащата и сина са изоставали и са ги забавяли.

14

селския простак

преди 4 години

Кой ги знае какво са търсили тия от спасителната служба.

13

Анонимен

преди 4 години

Добре де, Бащата не е познавал добре района както каза тоя, и затова се е съгласил да тръгне с другите двама мъже , защо се разделят като слизат надолу? Още една простотия от Бащата!

12

123

преди 4 години

Планините са прекрасни ,но искат: добра физическа подготовка; добра екипировка - специфични дрехи ,обувки ;много , ама много познания-това не е да ходиш в парка; техническа екипировка-напр. има GPS, които могат да излъчват SOS сигнали, часове наред/задължителни при зимен преход/. Четете хора ,информирайте се ,за да не съсипвате живота си и този на вашите близки.Може би в медиите трябва да има периодично такива кампании.Самонадеяност+глупост+липса на знание=смърт.

11

До 7

преди 4 години

Имат акъл - какво предлагате -да замръзнат всички. Има много опитни планинари , практикуващи екстремални нощни преходи/има дори нощно планинско бягане/ и явно те са били такива.Помогнали са ,съпроводили са ги до горската част , но да остават с тях е просто безумие.Планината не е за аматьори ,особено зимната.Много фитнес маниаци си мислят ,че като имат добра физическа подготовка и върховете са техни-пълна заблуда.Жалко , много жалко ,особено за момчето.

10

gosko

преди 4 години

историята придобива криминален характер. Значи пристигнали на вр. Ботев във 4 часа през нощта след 20 часа ходене, а после решили да слизат надолу. Ми то на вр, Ботев има възможност за аварийно преспиване, защо не са останали там. Не стига това, ами имало и други, дето вървели там през нощта. Или журналистите не са разбрали какво разкзават, или това е една прекалено нелогична и странна история изпълнена с неадекватни постъпки и действия без обяснение.

9

Ghost

преди 4 години

И много любопитен въпрос, кои са другите двама дето и те са слизали от хижата по нощите!?!? Разпитани ли са вече за състоянието и поведението на двамата изчезнали?Не ми се говори за реакцията на институциите и жалките ресурси с които разполагат планинските спасители...

8

Анонимен

преди 4 години

За починалите или хубаво или нищо.

7

Анонимен

преди 4 години

Тия дето са ги изоставили акъл имат ли? Това е като онзи велик алпинист, който остави брат си на сигурна смърт. В планината хората стават вълци.

6

До Ghost

преди 4 години

А може би трябва да се разследват причините за неговото решение... прекалено неадекватно е! Кое/кой/какво е накарало този мъж да рискува своят и на детето си живот?

5

Анонимен

преди 4 години

Дори г-н Борисов не успя да ги спаси, въпреки загрижеността Му!