99

102

преди 4 години

До 4000лв доход на месец. С толкова пари на месец искаш кола за 35-40-50хил. лв. и твърдиш, че предпочиташ инвестиция в имот? Не ме разбирай погрешно - не ти е малка заплатата, а търсиш кола за повече пари отколкото е разумно за тази заплата. И все пак избора е твой:)

98

Анонимен

преди 4 години

Нова машина само ако работиш на примерно 60 километра от работа и отделяш минимум 2 часа дневно в нея.Ако става дума за десетина хиляди километра на година има достатъчно нелоши и сигурни автомобили с остатъчен ресурс.Ако пък имаш възможност да не ползваш автомобил в ежедневието си, то и автомобилите под наем не са лошо предложение. Юркаш, караш нов автомобил и не поддържаш.

97

Анонимен

преди 4 години

Имам доход от 4000 лв на месец, живея в София. Имам ипотека и 15 годишен японски автомобил, който ми създава нула проблеми. Вече ми поомръзна и искам да го сменям. Драмата ми е - нова кола до 50 хиляди (Шкода, Кия) или 5-7 годишен премиум японски (Лексус) за около 35-40. За мен колата е чист пасив и никак не ми се ще да наливам много пари в нея, а пък искам и да ми е комфортно. затова клоня по-скоро към втората употреба премиум марка. Предпочитам инвестиция в имот, отколкото в ламарина.

96

Анонимен

преди 4 години

До РазбирачАКъде са тези на година и 30% надолу бре?

95

Do 98

преди 4 години

Само ей така си говориш ! Идея си нямаш от цени ! Кола на 1г и 20000км за 30% по-малко хахахаххсАз като си търсих кола иксах кола на 2-3 г, на малко километри и за 60-70% от цената като нова. Истинста ече на тези години и малко км колите струват колкото нови след отстъпката, която дилърите правят. Отстъпките за нови автомобили варират според марката и цената на автомобила като може да стигне и 20% . Само балъците плащат пълната цена за нов автомобил

94

Анонимен

преди 4 години

колата е консуматив и не си струва да се дават много пари за нещо доста временно.всеки сам решава за себе си според нуждите.ако старата е подържана не е по замърсяваща от новите които са с по малък ресурс и екологични на стенда.

93

РазбирачА

преди 4 години

Аз пък да ви кажа, най-добре е да си купите кола на година, на 15-20к км.... цената е - 30%, а колата е нова, тъкмо разработена.... върнати лизингови БОЛ!

92

Програмист

преди 4 години

Фейкнюз!!! Всичките ми колеги карат нови автомобили. Без изключение.

91

До 93 фанатикът

преди 4 години

Нищо не каза по въпроса каква нова кола ще си купиш, ако разполагаш с до 3000 лева или до 5000 лева, а ти трябва кола. Може и да се коментира какво значи до 5000 лева. Примерно, това включва всички разходи по закупуването и регистрирането на колата, вкл. застраховките.

90

До 93

преди 4 години

С 20к лева нова шкода не можеш да си купиш. Най-евтиният модел шкода фабиа е на цена 21590 лева, а най-скъпият е 32630 лева. При това има една голяма въпросителна - дали евтината нова кола ще ти свърши работа? Това са обикновено малогабаритни коли, които не на всеки вършат работа.

89

До 93 фанатикът

преди 4 години

Фанатиците на тема нови коли сте ми ясни. Гледате на нещата от някакъв ваш собствен ъгъл, който не е гледната точка на болшинството хора. Най-често изобщо си нямате понятие за реалностите в България. Колко процента от хората в България могат да си позволят нова кола? Колко процента могат да си позволят нова малко по-свястна кола, а не Дачия например. Ти на Луната ли живееш или на Марс?

88

Анонимен

преди 4 години

До До 87 фанатикътЯвно не можеш да ме разбереш, ама какво да направя. Като имаш 20к ще си купиш Шкода, а не Мерцедес. Ако за теб е по-важно да не ти се обезценява, купувай си каквото искаш. Това е разликата между нас и "западняка", колкото и да е изтъркано вече това понятие - оня си кара на оперативн лизинг и е го интересува губи ли или не.

87

Анонимен

преди 4 години

Много малко са личните нови автомобили в България. Повечето нови автомобили са фирмени или на някаква държавна структура или друга организация. Да не забравяме какво е автомобил - лек, товарен специален, автобус и влекач. Това е според КАТ.

86

???

преди 4 години

До 88Във въпроса ми няма ограничения според финансови възможности, но може би трябва да ги сложа. Примерно мога да си позволя кола до 300000 лева, а не за 1 милион или 10 милиона. Друга ми беше идеята.

85

До 87 фанатикът

преди 4 години

Ново та ново. Разполагаш с 15-20 хиляди лева за кола. Кажи ми твоята нова кола за тези пари, колко ще струва след 5 години и колко ще струва след 5 години една 5 или 10 годишна кола на старо за същите пари! А ако разполагаш с до 3000 лева или до 5000 лева, а ти трябва кола, каква нова кола ще купиш?

84

Анонимен

преди 4 години

Ако имаш бол пари дай ги! Направи силикона на Джулияна Гани, напомпай устичката на любовницата туркиня минала през клиника в анадола, за да развява чаршафа. Купи си Мерц от представителетвото с пари в найлонови черни пликове и не забравяй 1000 лв за салфетки в БИАД.

83

Анонимен

преди 4 години

До ???Ами купи си такава кола, за каквато имаш финансова възможност и с която няма да си опасен за себе си, за семейството си и най-вече за останалите. Надали тук ще си дадеш отговор на въпроса. Напоследък като не вали сняг зимни обувки нови ли мислиш да си купуваш като ще ти трябват по 5 дена в годината или нещо по-тънко ще минаваш?

82

Анонимен

преди 4 години

До Second HandАми ти си избираш бе, мен. Ако те кефи секънд хенд философията, следвай си я. Можеш и дрехи да си купуваш втора употреба, диван за вкъщи, разведена жена да си вземеш с пораснало дете (да не даваш пари за памперси), куче на 10 години... Ама за да имаш ти от кого да си купуваш втора ръка, все някой трябва да се прецака да си купува нови нещата и да им се наслаждава без да си прави тъъъънките сметки на стария тарикат.

81

Анонимен

преди 4 години

До LosHo На 2 години! А дано ама надали! Нали пунктовете ще фалират.

80

Анонимен

преди 4 години

До ??? Кола за 3000 лв.Обслужваш я за още 1500лв. и си в играта.