21

Анонимен

преди 4 години

Така е, хеликоптера е малко по-особена машина, не е самолет. Най вече е до уменията на пилота, аварии стават, но рядко.

20

Миро

преди 4 години

Драскате си статийките ей така. След смъртта на Пол Уокър-безопасно ли е да се возим в автомобил? След потъването на Титаник-безопасен ли е водния транспорт? Смешни сте!

19

Анонимен

преди 4 години

Абе до сега повече от 50 години е било безопасно, сега стана изведнъж опасно ли?

18

порко подрисоф

преди 4 години

онзи горе гледа. платил си е за изнасилването и фарса наречен нба, с магнетични рингове променящи траекторията на топката, със съдийските аванти, нагласените драфтове. че и цял отбор хора помъкнал със себе си.

17

Анонимен

преди 4 години

Хеликоптерите са изключително трудни за управление - дяволски машини.

16

Анонимен

преди 4 години

не са виновни хеликоптерите, а хората които ги управляват. По тази логика трябва да забраним и самолетите. Господин лордът е в правото си да мрази хеликоптерите, но това не значи че и аз трябва да ги мразя. Също както не мразя ваксините, нищо че поп еди кой спечелил дело за да не ваксинира децата си и ги нарича "Дяволски творения" Личните любови или омрази на някого не може да стават всеобщи такива. Всеки сам да решава за себе си.

15

24

преди 4 години

Както обикновено става при инциденти във въздуха , натрупват се фактори и се стига до фатален край Ще си остане загадка , защо хеликоптерът не е имал "система за предупреждение за сблъсък " . Някъде пишеше, че за не са им стигнали 8-10 метра, за да избегнат сблъсъка . Това при скорост около 265 км в час са някакви стотни ....Пилотът явно е бил доста рутиниран. В записа изобщо не си личи да се чувства притеснен от мъглата ....

14

Анонимен

преди 4 години

Колкото и преди трагедията.

13

Уса

преди 4 години

Канион или каньон? Град ждрело

12

51 год

преди 4 години

Нека да подредим транспортните средства по степен на опастност така:-малко опасни-бавни сухопътни(каруца, детско колело, лагерна количка, колело "Балкан"..-по-опасни-бегач, ел тротинетка, скутер, рикша.....-още по-опасни-кола, самолет(пътнически), морски кораби, ХЕЛИКОПТЕР, бързи лодки...-много опасни-формула 1, рали автомобил, изстребител, лодка за състезания..-ултра опасни-ракета носител, МКС, и разните модули там..-най-опасно е камикадзе в реактивен самолетКласацията ми е лична!

11

Само да напомня..

преди 4 години

...че времето е фактор единствено когато човек не се съобразява с него! Няма как пилотът/компанията, които са возили Кобе да не са го предупредили за риска. Но звездата е настояла и е платила гъзарията със своя живот,живота на дъщеря си и на още няколко души.За протокола - отивали са в град, който е на около 90 км от дома на Кобе. Магистралата до там е на около 500 м от гаража му. До града са около 40-50 м . С хеликоптера би могъл да спести най-много 10 м.Това е сметката: 8души срещу 10м...

10

до 9

преди 4 години

Всъщност, и в двата случая е неподходяща машина и пилотска самонадеяност. Пилотът на Сала взима решението да извърши полета въпреки лошото време и въпреки (както сам е казал) липсата на опит. Същите причини са довели и до катастрофата на Брайънт.

9

Анонимен

преди 4 години

Преди около 1 година Емилиано Сала се разби със самолет, а сега и Коби Брайънт и в двата случая виновни за нещастните инциденти е лошото време.

8

Анонимен

преди 4 години

Явно авторката го е закъсала, та е решила да публикува каквото и да е, та да вземе хонорар.Резултатите от разследването бяха публикувани тук, ясно показват, че хеликоптерът не е трябвало да лети, защото е имало мъгла, а машината не е била оборудвана с нужната апаратура. Също, не е имала система за предупреждение за препятствия пред себе си. Затова компанията не е имала нужният лиценз. Става дума за неправомерен и незаконен полет.Кое не разбра Нелито, че реши да изсмуче матрЯл от пръстите си?

7

Анонимен

преди 4 години

Бих попитал 2 неща:1/ Защо хеликоптерът с Коби излита в мъглата, когато даже полицейските хеликоптери стоят на земята?2/Защо хеликиоптерът на Коби не е оборудван със система за отбелязване на препятствията пред машината?Не вярвам да струва милиони, а и да струва, какво са 1 милион за Коби?

6

РВ

преди 4 години

Хеликоптерите не падат често. Само по веднъж....

5

Totenkopf

преди 4 години

*** Христова отново разцепва с некадърния си превод и бомбастични шашкании.

4

Ристу

преди 4 години

Не е опасно. Автомобилите са в пъти по-опасни. Станали са 3 катастрофи с хеликоптери през 2009, 2013 и 2018. За сравнение автомобилните катастрофи с фатален край са много повече за този период от време. Въздушният транспорт е най-безопасният. Жалко, че не всеки може да си позволи хеликоптер. R-22 е един от най-евтините варианти с базова цена 400000 долара.

3

Анонимен

преди 4 години

Самият полет не е опасен този вид транспорт е най-сигурният, но %-та на оцелелите при авария или друга причина е най-малък. По тази логика какво ли ще бъде когато започне масовото производство на летящи автомобили или не му е дошло времето за такива въпроси.

2

Val

преди 4 години

Да карат на дядо си каручката!Най- много да ги ритне магарето!