14

Гост

преди 4 години

Пластмасови дъски се ползват в кухните по заведенията и е нужно да се сменят с нови на определен период от време. Дървените могат да се шлайфат и да се използват по-дълго време. Каквото и да е дървото то се наранява от различните ножове,които ползва човек.

13

komitataе в политика

преди 4 години

за информация аз ги мия на автомивката

12

Анонимен

преди 4 години

Който не вярва, да види инструктажа по дъските, да не се мият, а да са забърсват с кърпа. Странно но факт. Аз ги мия винаги.

11

Анонимен

преди 4 години

Дървените дъски, както и бъркалките, старите готвачи знаят че се пържат в фритюрник като са нови, после няма нито пукнатини нито Нищо, направо се гланцират :д

10

Гордън Рамзи

преди 4 години

Пластмасата е вредна!Ползвайте дървени дъски!След като режете месо, измивате дъската с вода и препарат за съдове!Това е!

9

Д-р Исня

преди 4 години

Тези по-надолу, които съветват да се ползват пластмасови, са "горките"

8

Анонимен

преди 4 години

Пълни глупости. За да е полезна една дъска за рязане и да служи дълго без да е свърталище на бактерии, тя трябва да е от орех или дъб. Тези видове дървесина се "самолекуват" заради йода в ореха и дъбилните вещества в дъба. Ако може тя да бъде и End Grain тип. Всичко друго е тралала.

7

Анонимен

преди 4 години

Сода и лимон. Чисти всичко и ароматизира.

6

Анонимен

преди 4 години

Купувайте си пластмасова и си я мийте редовно в съдомиялната. Средновековието отдавна не е налице. Освен в БГ.

5

Ако

преди 4 години

Натриваме със сода бикарбонат и оцет убиваме вредните същества със сигурност . Това е лесно и аз го правя веднъж седмично.

4

ЧИТАТЕЛ

преди 4 години

Най-сигурното почистване е в...печката. Купи си чиста и край !

3

!

преди 4 години

с лимон и сол!но най безопасни са стъклените дъски!!!а дървените се мажат с мазнина - ленено масло например , зехтин или подобно базово маслопластмасовите се нащърбват и парченца пластмаса попадат и в храната!

2

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 1Преди време прочетох, че по пластмасовите дъски вредните микроорганизми се задържали по-дълго време, а ако са върху дъска, направена от естествен дървен материал, изчезвали след 1-2 денонощия. Как става това, не знам.

1

шматка

преди 4 години

Сред като я измиете с каквото и да е я натрийте със сол.Единственият сигурен начин но трудно приложим