Пластмасови дъски се ползват в кухните по заведенията и е нужно да се сменят с нови на определен период от време. Дървените могат да се шлайфат и да се използват по-дълго време. Каквото и да е дървото то се наранява от различните ножове,които ползва човек.
Който не вярва, да види инструктажа по дъските, да не се мият, а да са забърсват с кърпа. Странно но факт. Аз ги мия винаги.
Дървените дъски, както и бъркалките, старите готвачи знаят че се пържат в фритюрник като са нови, после няма нито пукнатини нито Нищо, направо се гланцират :д
Пластмасата е вредна!Ползвайте дървени дъски!След като режете месо, измивате дъската с вода и препарат за съдове!Това е!
Пълни глупости. За да е полезна една дъска за рязане и да служи дълго без да е свърталище на бактерии, тя трябва да е от орех или дъб. Тези видове дървесина се "самолекуват" заради йода в ореха и дъбилните вещества в дъба. Ако може тя да бъде и End Grain тип. Всичко друго е тралала.
Купувайте си пластмасова и си я мийте редовно в съдомиялната. Средновековието отдавна не е налице. Освен в БГ.
Натриваме със сода бикарбонат и оцет убиваме вредните същества със сигурност . Това е лесно и аз го правя веднъж седмично.
с лимон и сол!но най безопасни са стъклените дъски!!!а дървените се мажат с мазнина - ленено масло например , зехтин или подобно базово маслопластмасовите се нащърбват и парченца пластмаса попадат и в храната!
До Анонимен 1Преди време прочетох, че по пластмасовите дъски вредните микроорганизми се задържали по-дълго време, а ако са върху дъска, направена от естествен дървен материал, изчезвали след 1-2 денонощия. Как става това, не знам.
Сред като я измиете с каквото и да е я натрийте със сол.Единственият сигурен начин но трудно приложим
Как да почистите дървена дъска за рязане